Autor Wątek: "W uchu cisza"- film  (Przeczytany 3310 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bel

• Deaf
  • Beyond invisible..
Odp: "W uchu cisza"- film
« Odpowiedź #20 : 26 Luty 2009, 01:25:03 »
Napisy do pierwszej części z listy Billa

(proszę modera o usunięcie poprzedniego mojego postu)

moder: poprzedni post został usunięty ;)
« Ostatnia zmiana: 26 Luty 2009, 11:52:22 wysłana przez il bidone »

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
« Odpowiedź #21 : 26 Luty 2009, 10:31:49 »
Napisy do drugiej części filmu  :) Skorygowane przez moją poprzedniczkę - dzięki :*
Dzieci głuche powinny najpierw zetknąć się z językiem migowym, bez względu na to, czy nauczycielami będą rodzice czy ktoś inny. Dopiero po opanowaniu języka migowego można rozpocząć pracę nad wpajaniem dziecku innych umiejętności-czytania i pisania, a może nawet języka mówionego. Nie ma dowodów na to, że umiejętność posługiwania się językiem migowym utrudnia nauczenie się mowy, co więcej-wydaje się, że jest dokładnie na odwrót. Oliver Sacks "Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy"

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #22 : 04 Marzec 2009, 22:34:59 »
Oglądałam film "W uchu cisza" kilka razy i muszę przyznać, że został świetnie sfilmowany!
Bardzo ciekawy film naprawdę i polecam ten film!

Warty do obejrzenia!!!

Pozdrawiam

marOOnz

• Głuchy Fryzjer to ja!
  • Moderator
  • Deaf
  • ...sex, drugs & PJM! ^^
« Odpowiedź #23 : 04 Marzec 2009, 23:21:36 »
widzę, ze nikt nie podziękował bel i Billowi za napisy, które sami robili ;(

ja jeszcze nie obejrzałem filmu, ale napisy sobie zatrzymam,

bardzo dziękuję za N A S, kochani Bel i Bill!
leniwy artysta - normalna rzecz. O pracowitym powiadają ze rzemieślnik

Studio fryzjersko-kosmetyczne "Willa MATRIX" - http://www.willamatrix.pl/
na ul. Malczewskiego 21 w Warszawie - Mokotów
- przystanek "Metro Racławicka" albo "Metro Wierzbno" na Al. Niepodległości,
przystanek Malczewskiego na Puławskiej, pieszo od ulicy ok. 5 min
Tam pracuje Głuchy fryzjer, który używa PJM - czyli ja
jest możliwość zapisania się u mnie SMS'em pod moim nr: 605 910 620

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
« Odpowiedź #24 : 05 Marzec 2009, 08:05:58 »
Oj tam, oj tam...

Nie ma za co  :D
Napisano: Marzec 05, 2009, 05:34:55 am
A i jeszcze jedno:

Radość, która przemienia się w dziękuję, jest najlepszą wdzięcznością.

Gottfried Ephraim Lessing
Dzieci głuche powinny najpierw zetknąć się z językiem migowym, bez względu na to, czy nauczycielami będą rodzice czy ktoś inny. Dopiero po opanowaniu języka migowego można rozpocząć pracę nad wpajaniem dziecku innych umiejętności-czytania i pisania, a może nawet języka mówionego. Nie ma dowodów na to, że umiejętność posługiwania się językiem migowym utrudnia nauczenie się mowy, co więcej-wydaje się, że jest dokładnie na odwrót. Oliver Sacks "Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy"

molly

• Nieaktywna Motylka
  • Deaf
  • mój kochany przytulanek
« Odpowiedź #25 : 05 Marzec 2009, 08:38:30 »
Bidonku, sprawiłes mi że ze wstydu zapadam w ziemie!
Jam niewychowana.

Billusiu i Bel Bardzo dziekuje i w imieniu inni tez dziekujemy.
Umieranie za sławę, ambicja , żądza władzy i autorytetu są jak rany, które się powiększają , jak postępująca choroba, która stopniowo niszczy osobowośc.Trzeba więc w samym sobie zbudowac równowagę życia. Dla siebie. Wszystko inne jest kruche, niepewne, ulotne. Sława i ambicja są jak wrzody. Są chorobami człowieka. Otchłaniami , w których się pogrąża.- Martin Gray

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #26 : 04 Czerwiec 2009, 23:35:28 »
Tęsknię za tym filmem.... Niesamowity.

Tupac

• Deaf
  • najznamienitrzy człowiek...patrz wyżej...
« Odpowiedź #27 : 05 Czerwiec 2009, 08:16:46 »
film oglądałem już dwa razy...pierwszy raz w marcu na konfie w przerwie...ale niestety urywkami..drugi raz całkiem niedawno u siebie w domciu już na spokojnie...
film jest niesamowity...mnie wkurzył ten lekarz co opatrywał nogę temu chłopcu...bo zamiast zająć się nogą gadało uszach chłopaka :-(
Używa pani kremu „Evyan" i czasami skrapla się pani ,,L'Air du Temps", ale nie dzisiaj. Dzisiaj specjalnie się pani nie uperfumowała. Skąd pan wie, jakich perfum używam?
— Zaleciał mnie zapach z pani torebki, kiedy wyjmowała pani legitymację. Torebka jest urocza.
— Dziękuję.
— Wzięła dziś pani swoją najlepszą torebkę, prawda?
— Tak. — Miał rację. Z zaoszczędzonych pieniędzy kupiła sobie elegancką, klasyczną torebkę. Była to najlepsza rzecz, jaką miała.
— Jest o wiele lepszej jakości niż pani buty.

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #28 : 07 Czerwiec 2009, 23:17:58 »
...mnie wkurzył ten lekarz co opatrywał nogę temu chłopcu...bo zamiast zająć się nogą gadało uszach chłopaka :-(

Myślę, że chociaż lekarz dobrze radził ojcowi tego chłopca.. Chciał pomóc mieć lepsze życie..
Ja niestety jestem przeciw implantowi.. ;)

lostowiec

• Gość
« Odpowiedź #29 : 21 Lipiec 2009, 09:33:41 »
Czy ktoś z was ma na kompie tej film mógłby wrzucić do chomika a inni by mogli go ściągnąć.

peteloco

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #30 : 22 Lipiec 2009, 02:07:38 »
To rzeczywiście piękny i poruszający film, oglądając go płakałem jak dziecko...
To film o wielu płaszczyznach ale dla mnie to przede wszystkim film o miłości, zarówno rodziców do dziecka jak i między małżonkami.

To także film o dokonywaniu wyborów mających wpływ na całe życie. Ja na szczęście takiego wyboru dokonywać nie musiałem. Ciężki niedosłuch mojego dziecka był najmniejszym z problemów w pierwszym okresie jego życia i dopiero po załatwieniu bardziej istotnych kwestii zdrowotnych zajęliśmy się diagnostyką i "naprawą" słuchu. Implant nie wchodził w grę, bo dziecko nie bardzo się kwalifikowało a poza tym i tak byśmy się nie zgodzili (nie będę się rozwodził dlaczego, bo nie chcę rozpętywać kolejnej wojny "za i przeciw" implantom).

Film jest jest dla mnie ważny dlatego, że pokazuje (oczywiście tylko ułamek) KG. Zdaję sobie sprawę z tego, że KG mniej lub bardziej będzie przenikać do życia mojej rodziny, bo syn nie mówi i PJM stanowić będzie (bo dopiero się uczymy, zarówno on, jak i ja) bazę wzajemnej komunikacji. Nie chcę dziecku zamykać żadnych drzwi i cokolwiek wydarzy się w przyszłości  będzie to Jego decyzja a my się temu podporządkujemy. Myślę, że film jest również o tym...

P.S.
Byłbym zapomniał - jakie jeszcze filmy w podobnym klimacie polecacie?
« Ostatnia zmiana: 22 Lipiec 2009, 02:16:02 wysłana przez peteloco »

lostowiec

• Gość
« Odpowiedź #31 : 11 Grudzień 2009, 09:48:17 »
Drodzy defiaki!

Wiem, że są tutaj napisy ale nie pasują do formatu filmu którego mam.

Zresztą te napisy tutaj wklejone są podzielone na dwie części a ja mam jeden cały film bez dwóch części.

Czy ktoś ma napisy do całego filmu? Byłbym przeogromnie wdzięczny

Tupac

• Deaf
  • najznamienitrzy człowiek...patrz wyżej...
« Odpowiedź #32 : 11 Grudzień 2009, 12:14:39 »
Jim program Best Player sobie ściągnij posiada funkcje automatycznego wyszukiwania napisów zgodnych z formatem pliku i spróbuj przez ten program coś zdziałać...
Używa pani kremu „Evyan" i czasami skrapla się pani ,,L'Air du Temps", ale nie dzisiaj. Dzisiaj specjalnie się pani nie uperfumowała. Skąd pan wie, jakich perfum używam?
— Zaleciał mnie zapach z pani torebki, kiedy wyjmowała pani legitymację. Torebka jest urocza.
— Dziękuję.
— Wzięła dziś pani swoją najlepszą torebkę, prawda?
— Tak. — Miał rację. Z zaoszczędzonych pieniędzy kupiła sobie elegancką, klasyczną torebkę. Była to najlepsza rzecz, jaką miała.
— Jest o wiele lepszej jakości niż pani buty.

grino

• Moderator
  • Deaf
  • Byl sobie deaf :)
« Odpowiedź #33 : 12 Grudzień 2009, 11:13:26 »
Jim program Best Player sobie ściągnij posiada funkcje automatycznego wyszukiwania napisów zgodnych z formatem pliku i spróbuj przez ten program coś zdziałać...

BestPlayer 2 owszem a jesli ma pierwsza (stara) wersje to nie ma takiej mozliwosci :P
To co piszesz jest odzwierciedleniem twojej osobowości...

Deaf.pl to serwis społecznościowy dzięki któremu poznasz nowe osoby, odnajdziesz znajomych i dowiesz się co inni myślą o Tobie.

IceAngel

• Deaf
  • Per aspera ad astra...
« Odpowiedź #34 : 12 Grudzień 2009, 14:37:52 »
Nitere cum studio, si vis aliquando nitere.

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #35 : 12 Grudzień 2009, 14:47:05 »
Ja nagrałam ten film jakoś wiosną na Canal Plus - były napisy po polsku i świetnie się prezentuje to wszystko :)

Jeszcze raz polecam ten film x)

Pozdrófka!

v2 randki | Plotersky - Technika Reklamowa | Biuro matrymonialne Agentur-2life | Hodowla kotów rasy Ragdoll | kuchnia śląska | prace magisterskie | płytki ceramiczne, glazura | rzeczy zgubione, rzeczy znalezioneJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf outsourcing środowiskowy szkolenia otwarte szafki biurowe rury stalowe