Autor Wątek: Karta Kredytowa  (Przeczytany 1247 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olkusia

• Nowy
  • *
Karta Kredytowa
« : 01 Luty 2009, 11:52:52 »
Witam,
Chcialam sie upewnic czy ktos z Was skorzystal z karty kredytowej studenckiej ING BANK? Nie wiem czy to warto skorzystac? Co o tym sadzicie??

kiciolda

• Deaf
Odp: Karta Kredytowa
« Odpowiedź #1 : 01 Luty 2009, 17:19:14 »
a czego sie obawiasz między innymi?

w kazdych ofertach bankow znajda sie plusy jak i minusy.

Ja nie byłam klientką banku ING, wiec sie nie wypowiadam.
Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty (by marthinez)

Kakusia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 : 15 Luty 2009, 14:32:40 »
Witam! Wlasnie mam karte kredytowa z banku ing i jestem z tego zadowolona:)

GB

• Deaf
  • My favorite tennis :)
« Odpowiedź #3 : 15 Luty 2009, 18:55:07 »
Hej  :lol:

Też mam kartka z banku sląskie ING ... Jestem bardzo zadowolony  :)
---------------------------------------------------

anka.s

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 : 03 Wrzesień 2009, 13:35:41 »
NIe polecam kart kredytowych bo do czego??? Do wiekszosc operacji w zupelnosci wystarczy karta bankomatowa do konta i juz.

Mrzonka jak Marzenie

• Deaf
  • Pogłębiajcie człowieczeństwo i bądźcie przykładem
« Odpowiedź #5 : 13 Wrzesień 2009, 14:09:39 »
nie wiem jak wiec płacicie robiac zagraniczne zakupy przez Internet nie mając karty kredytowej?

bo na codzien to mi tez wystarcza debetowa-płatnicza, ktora jest bankomatowa bez prowizji we wlasnych bankomatach...
Ciało to bańka wodna

gramulti

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 : 14 Marzec 2010, 09:35:41 »
Karta kredytowa jak kazdy produkt ma swoje zalety jak i wady.
Ale podstawowa sprawa to to, że trzeba po prostu wiedzieć jak funkcjonuje i z czym to się je  :shock:
Korzyści:
- możliwośc płacenia kartą za granicami kraju ( k. debetowe nie mają zazwyczaj tej funkcji)
- do karty jest przypisany kredyt - z którego można skorzystać w nagłej potrzebie bez zbędnej papierologii.
- mozliwość skożystania z bezpłatnego kredytu ( o ile zmieścimy się w okresie bezodsetkowym)
- do kart kredytowych częstokroć są dołanczane róznego typu programy lojalnościowe i rabatowe.

Pułapki zwiazane z kartą:

- wypłaty  KK w bankomatach są zazwyczaj obarczone i prozja, lub opłatami dodatkowymi ( transakcje bezgotówkowe- zazwyczaj nie )

- trzeba uważać na terminy spłaty zadłużenia - jeśli ne zmieścimy się w obligatoryjnym termiinie - są naliczane kary

- Kredytówki są zazwyczaj wyżej oprocentowane niż kredyty w rachunkach,

- do karty jes przypisany PIN ( który najlepej zapamietać ),za  transakcje dokonane z użyciem PINu- bank odpowiedzalności nie ponosi.

- Termin spłaty zadłużenia na karcie możemy automatycznie ustawić w opcjach rachunku karty- ale musimy pamietać , aby w tym dniu były środki na koncie- w przeciwnycm razie bank moze naliczyc karę.

Osobiście uważam , że nie każdy powinien posiadać KK. Polecam je raczej ludziom zdyscyplinowanym.

Ale może to bycrównież najlepszy gratisowy kredyt dla osób które czesto maja potrzeby " chwilówek "- brakuje im srodków przed wypłatą. I mogą sie wówczas na kilka dni ratować KK .

:lol: :lol:I tu trwa zabawa w najlepsze , kto kogo przechytrzy , czy bank klienta- czy klient Bank.
Jeśli klient spózni się z uzupelnieniem konta na KK- wygrywa bank- nalicza odsetki
Jesl natomiast klient korzysta głównie z okresu bezotsetkowego i w terminie spłąca kartę - traci  bank , bo nie ma prowizji.

Pozdr,
G.

v2 Avatar | kuchnia śląska | Nowe Forum Młodzieżowe | Notensatz | kuchnie | Skuteczne pozycjonowanie | LIPION MEDIA Group s.c. | Otwarcie Forum Młodzieżowego | Plotersky - Technika Reklamowa | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Biuro matrymonialne Agentur-2life | Opieka nad grobami w Namysłowie | aranżacje | panele podłogowe | Agencja Reklamy WRMG Jezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf materace piankowe perfumeria internetowa przeszycia projektowanie stron chorzów reklama firm w internecie