Autor Wątek: 10 przykazań małżeńskich :P  (Przeczytany 899 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

acerka

• Szczęśliwy implanto-PJM-owiec ;]
  • Moderator
  • Deaf
10 przykazań małżeńskich :P
« : 22 Październik 2009, 12:19:10 »
1. Jam jest twój mąż, który cię wywiódł z domu niewoli panieńskiej zgryzot i cierpienia,

2. Nie wymieniaj imienia męża twego ordynarnie, lecz mów zawsze pieszczotliwie i zdrobniale,

3. Czcij Matkę i Ojca jego, albowiem obdarzyli Cię tak cudownym mężem,

4. Nie kradnij pieniędzy z kieszeni swego męża, gdy wraca do domu późną nocą i w złym humorze,

5. Nie mów fałszywego świadectwa, jakoby twój mąż chodził po kawiarniach, pił wódkę, grał w karty; chociażby to była prawda,

6. Nie zabijaj miłości jaką mąż twój będzie darzył kochanki swoje,

7. Nie żądaj samochodów, futer i innych rzeczy, które by obciążały kieszeń męża twego,

8. nie wódź cudzych mężów chociażby byli lepsi od twojego,

9. MŁODY UWAŻAJ!!! Nie zdradzaj żony swojej z wdowami bo u wdowy będziesz za niewolnika – tam trzeba pieścić za siebie i za nieboszczyka,

10. Młoda nie żądaj więcej niż raz na dobę, bo są jeszcze kobiety, które mężów nie mają.

Starszy referent
 Departamentu małżeństwa Doskonałego
 Alfons Rozwodziński

Post został połączony: 22 Październik 2009, 12:29:07

1. Mąż jest panem, który cię wyprowadził z domu rodzicielskiego. Na kolanach masz mu codziennie dziękować, że nie dane ci było zostać starą panną.
2. Nie śmiesz mieć żadnych adoratorów oprócz męża. Masz być posłuszną jego skinieniu i z czoła jego czytać życzenia.
3. Przed ślubem powinnaś wszystkie swoje grzechy mężowi wyznać.
4. Jeżeli mąż przyjdzie cokolwiek podchmielony późno w nocy do domu, powinnaś przyjąć go uprzejmie, życzliwie. Wszelkie wtedy naruszanie spokoju przez żonę może być odręcznie karane.
5. Żona powinna gotować wg smaku męża.
6. Nie wolno nic stłuc w gospodarstwie domowym, ani też metrowych rachunków modniarek i krawcowych mężowi przedkładać.
7. Pokojówki i kucharki mają być tylko przez niego przyjmowane i oddalane, bo zdolności kobiece potrafi lepiej z doświadczenia oceniać mężczyzna.
8. Wychowanie dzieci należy tylko do żony, ma ona jednak obowiązek czuwać, by mężowski spoczynek nocny nie był tym zakłócany.
9. Przy czyszczeniu ubiorów męża powinna żona ciekawość stłumić. Jeżeli jednak przypadkowo znalazła bilecik pisany delikatną rączką niewieścią lub fotografię jakiejś damy, powinna się cieszyć, że nad innymi mąż dał jej pierwszeńtwo.
10. Jeżeli mąż, kiedy raz w domu wieczorem zostanie, nie powinna mu żona żadnych robić wyrzutów lecz być mu jako swemu chlebodawcy wdzięczna, że przez miłość ku niemu została najszczęśliwszą i godną zazdrości żoną.
« Ostatnia zmiana: 22 Październik 2009, 13:03:40 wysłana przez acerka »

Linkinka

• Deaf
Odp: 10 przykazań małżeńskich :P
« Odpowiedź #1 : 22 Październik 2009, 16:25:39 »

7. Nie żądaj samochodów, futer i innych rzeczy, które by obciążały kieszeń męża twego,

[/size]

Powinno być raczej ODCIĄŻAŁY no, że w kieszeni jest mniej pieniędzy, a nie więcej:P:P

Ahh Ci faceci czego jeszcze sobie zażyczą??

Ja tych wszystkich wymogów spełniać nie będę nie ma tak lekko:P:P
Facet też się musi postarać o kobitke:D My nie będziemy tylko kurami domowymi te czasu już dawno minęły:D Ahh jak dobrze:P
"Przyjaciel to ten, którego znasz wszystkie wady, a mimo to i tak go kochasz." :D :D

jaskolka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 : 22 Październik 2009, 21:19:13 »
Racja Linkinka:) czasy bycia kura domowa bezpowrotnie minely, powstal feminizm... jesli chodzi i o mnie to predzej zostalabym stara panna niz bym wykonywala takie wymogi meza, bo kobiecie tez cos nalezy nie tylko jemu :)

grino

• Moderator
  • Deaf
  • Byl sobie deaf :)
« Odpowiedź #3 : 23 Październik 2009, 16:53:26 »
Bez urazy ale obecnie mlode kobiety wiecej czasu spedzaja przed lustrem niz poznawajac tajniki kucharskie lub pewne obowiazki ktore sa typowe dla kobiet i pewnikiem ta kura domowa ma byc kogut domowy ;) prosty przyklad zona mojego kolegi gotowala pomidorowa z ziemniakami, dopiero w naszym domu zauwazyl ze pomidorowa gotuje sie z makaronem i co najwazniejsze mu bardzo smakowalo ;) :P

Polski model rodziny pomimo zmian spolecznych sie nie zmienil, wciaz na topie kobiety ktore potrafia jednoczesnie jako zona, byc przyjaciolka, kochanka i kucharka dla tego jedynego :lol: :lol:  a zarazem wspaniala matka dla swoich dzieci i gospodarna gospodynia ;)

Szowinizm damsko-meski lub odwrotnie zawsze bedzie istnial niezaleznie od nas, bo mentalnie, psychicznie i fizycznie tak przeciez sie roznimy  :lol: :lol:

To co piszesz jest odzwierciedleniem twojej osobowości...
Deaf.pl to serwis społecznościowy dzięki któremu poznasz nowe osoby, odnajdziesz znajomych i dowiesz się co inni myślą o Tobie.

Linkinka

• Deaf
« Odpowiedź #4 : 24 Październik 2009, 11:54:18 »
Grino
nie każda kobieta stoi cały dzień przed lustrem i nie poznaje tajników kuchni.
Dobrym przykładem jest moja osoba nie chce się przechwalać a gotuje bardzo dobrze, nie maluje się cały dzień tylko 3 minuty rano rzęsy i podkład:) Na zakupy też nie chodzę. idę tylko wtedy gdy coś potrzebuje:)
Więc może źle się wysłowiłam w dzisiejszych czasach. Mężczyzna pomaga kobiecie w domowych obowiązkach m.in. zakupy pranie itp:)
"Przyjaciel to ten, którego znasz wszystkie wady, a mimo to i tak go kochasz." :D :D

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #5 : 24 Październik 2009, 12:12:33 »
Pff.. są tradycjonaliści, nowoczesni i kompromisowi x:) Trzeba trafić do osoby, do której byśmy pasowały, no i która by do nas pasowała x:)
My z R. niezbyt się na tym polu dobraliśmy, no i kompromisy co krok x:P za to niespodzianki łatwo urządzać typu Rysiek obrał rano ziemniaki, jak spałam, nawet nie spodziewałam się tego x:)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

grino

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #6 : 25 Październik 2009, 10:50:30 »
Grino
Dobrym przykładem jest moja osoba nie chce się przechwalać a gotuje bardzo dobrze, nie maluje się cały dzień tylko 3 minuty rano rzęsy i podkład:) Na zakupy też nie chodzę. idę tylko wtedy gdy coś potrzebuje:)
Więc może źle się wysłowiłam w dzisiejszych czasach. Mężczyzna pomaga kobiecie w domowych obowiązkach m.in. zakupy pranie itp:)

Moze zle sie wyrazilem ;) ja mialem na mysli nowe pokolenie ktore za nic nie sa przygotowani do zycia w malzenstwie a co dopiero w partnerstwie :D

Trzeba trafić do osoby, do której byśmy pasowały, no i która by do nas pasowała x:)

Sluszna uwaga :)
Deaf.pl to serwis społecznościowy dzięki któremu poznasz nowe osoby, odnajdziesz znajomych i dowiesz się co inni myślą o Tobie.

swiatlucy

• Deaf
« Odpowiedź #7 : 25 Październik 2009, 12:01:43 »
Moze zle sie wyrazilem  ja mialem na mysli nowe pokolenie ktore za nic nie sa przygotowani do zycia w malzenstwie a co dopiero w partnerstwie

Ja mam wrażenie, że jest dużo lepiej przygotowane do życia w małżeństwie niż pokolenie rodziców (oczywiście są wyjątki, ale mówię ogólnie).

grino

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #8 : 25 Październik 2009, 12:13:15 »
Moze zle sie wyrazilem  ja mialem na mysli nowe pokolenie ktore za nic nie sa przygotowani do zycia w malzenstwie a co dopiero w partnerstwie

Ja mam wrażenie, że jest dużo lepiej przygotowane do życia w małżeństwie niż pokolenie rodziców (oczywiście są wyjątki, ale mówię ogólnie).

Lucy okresle dokladnie o jakie mlode pokolenie mi chodzilo, a mianowicie rocznik 90-99' ;)

swiatlucy

• Deaf
« Odpowiedź #9 : 25 Październik 2009, 14:08:12 »
Aha... ja pokolenia obecnych 20-latków nie znam, ale rocznik '99 ma dziś 10 lat :-)
Mam bratanicę z rocznika '96, ale trudno coś powiedzieć, jaka będzie w wieku 20-25 lat, gotować już umiała dawno temu, ale teraz przechodzi okres dojrzewania, to nic jej się nie chce, to raczej typ galerianki, ale wierzę, ze to przejściowe, a sama umiejętność gotowania oczywiście o niczym nie przesądza, ale widzę, że ona dużo obserwuje, jak dorośli żyją, zna ich problemy i myślę, że nawet w młodym wieku naiwna i nieporadna nie będzie. Mam też kuzynkę z rocznika '93 i jest dość podobna do bratanicy, obie są już  w tym wieku do bólu pragmatyczne... ja się o przygotowanie do życia w rodzinie tego pokolenia nie martwię, tylko martwię się, czy poradzą sobie w świecie, który będzie zmieniał się jeszcze szybciej niż teraz.

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #10 : 25 Październik 2009, 15:03:32 »
Moja siostrzyczka co prawda jest z 2000 roku, ale od 2 lat należy do zuchów. I dużo się tam nauczyła, gotowała dla drużyny, rozkładała namioty czy budowała chatki oraz półki, stoły, krzesła x;)) To zaprocentuje x:D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #11 : 28 Styczeń 2010, 20:30:32 »
Dobrym przykładem jest moja osoba nie chce się przechwalać a gotuje bardzo dobrze, nie maluje się cały dzień tylko 3 minuty rano rzęsy i podkład:)

Ja maluję tylko rano, gotuję kiedy trzeba, zakupy robię też kiedy trzeba, przed lustrem jestem wtedy gdy mam jakieś krostki czy trądziki, ubieram się normalnie do pracy a nie różowa kobieta jak Doda, ple ple ple..

Ogólnie jestem najbardziej normalną i zwyczajną kobietką ^^

Hawkins

• Deaf
« Odpowiedź #12 : 28 Styczeń 2010, 21:20:24 »

....a potem sie obudzilas.

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #13 : 28 Styczeń 2010, 22:09:29 »

Już dawno się obudziłam.. I nadal jestem taka jaką lubię! :)

Hawkins

• Deaf
« Odpowiedź #14 : 28 Styczeń 2010, 22:10:56 »

Już dawno się obudziłam.. I nadal jestem taka jaką lubię! :)

To widać kawa słaba.

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #15 : 28 Styczeń 2010, 22:13:11 »
A znasz mnie na żywo? To nie znasz mnie, to nie pisz o mnie jako słabej kawie ;P

v2 LIPION MEDIA Group s.c. | Agencja Reklamy WRMG | Skuteczne pozycjonowanie | kuchnia śląska | Notensatz | Avatar | kuchnie | Plotersky - Technika Reklamowa | aranżacje | Nowe Forum Młodzieżowe | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Opieka nad grobami w Namysłowie | Biuro matrymonialne Agentur-2life | Otwarcie Forum Młodzieżowego | panele podłogoweJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf szkolenia zamkniete auta luksusowe bez BIK NIWELATORY hotele kraków markizy