Dobrze by było, żeby to działało też w drugą stronę, tzn. że ktoś chce do mnie zadzwonić to dzwoni do Was a Wy mi piszecie to na żywo np. przez chat jakiś czy komunikator.
To jest do zrealizowania, ale po co opóźniać dotarcie informacji do Ciebie przez pośrednictwo przez nas? Tak czy inaczej jeśli jesteś Osobą Niesłysząca wiadomość która do Ciebie dotrze będzie w formie tekstu - a szybciej na pewno dotrze ona do Ciebie bezpośrednio od nadawcy - przeważnie pewnie znajomego, który może Ci napisać sms.
Dzialalnosc czy usluga spersonalizowana jest OK ale mialbym szczere obawy co do skutecznosci, tym bardziej ze taki rodzaj uslugi musialbym byc dostepny bezawaryjnie przez 24 h na terenie calej Polski 
Dlaczego obawy co do skuteczności? Wydaje nam się, że jeśli np chodzi o wizytę u lekarza za tydzień bądź dwa - czas reakcji nie musi wynosić kilku minut, może być i dzień - a tak czy inaczej w naszym interesie jest, żebyście byli zadowoleni i wizyta została umówiona na wtedy kiedy Wam pasuje.
Usługi 24h - to jest możliwe, ale tu tez prośba o wyszczególnienie - jakie usługi potrzebujecie przez całą dobę?
Na terenie całej Polski - od samego początku działalności.
Mam przeczucie że handlowcy czy producenci nadal mają gluchych ludzi w lekceważącej pogardzie.
A i tak najgorzej jest z urzędami. Ja na przykład nie wiem, po co w deklaracji podatkowej podaję swój e-mail (jest na to rubryka), skoro i tak zawsze pani z urzędu skarbowego do mnie zadzwoni. Na szczęście na firmowej pieczątce mam dwa numery telefonów - jeden do mnie, drugi do brata
.
Czyli chcielibyście również, żeby w takiej sytuacji zachodziła opcja kontaktu pisanego jako pośrednictwa między np urzędem a Wami? Oczywiście jest to możliwe, ale wiadomą rzeczą jest, że nie zawsze będziesz przy komputerze czekać na wiadomość/telefon.
Pomysł Głuchego-telefonu.pl jest naprawdę rewelacyjny i na pewno ułatwia niesłyszącym w załatwieniu spraw gdzie wymagają kontaktów telefonicznych.
Cieszymy się, że podoba Wam się nasz pomysł

)
Wracam to odpowiedniego tematu, Głuchy-telefon powinno być wszędzie nawet w hurtowniach, w sklepie z meblami, AGD, w bankach, a i na dworcu z pociągami i autobusami.
Pozdrawiam serdecznie
Jeśli np. będziesz chciała zamówić pralkę w sklepie AGD - nam podasz ich adres i telefon sklepu do którego trzeba zadzwonić i zamówić - my zrobimy to za Ciebie, wtedy wystarczy, że odbierzesz przesyłkę którą my zamówimy. Wiadomą rzeczą jest, że aby wykluczyć wszelkie możliwości żartów bądź zleceń dla zabawy "odptaszkujesz" klauzulę o potwierdzeniu takiej a takiej dyspozycji telefonicznej.

Przestańcie gadać o taxi! O taxi, doświadczeniach z SMSem itd - możecie iść na inny wątek!
Usługi przez tel:
1. umawianie wizyt u lekarza/ fryzjera/ kosmetyczki/solarium/
2. zamawianie jedzenia na telefon - pizza hut, kfc, telepizza, pizza dominum, włoskie, chińszczyzna, itd.
3. Wzywanie fachowców typu elektryk, hydraulik.
4. Rezerwacja biletów na imprezy i wydarzenia.
5. Wzywanie policji, karetki pogotowia, straży pożarnej, straży miejskiej, tłumaczy?
6. Powiadomienia rodzinom, sąsiadom, czy coś w tym stylu? Można wtedy składać życzenia staruszkom w naszym imieniu x;P Nie wiem.
7. Informacja - pogoda, drogi, rozkłady, banki, itd? W końcu istnieje podobno telefonia z informacją.
8. /....
Ad. 5. wzywanie pomocy - postaramy się udostępnić numery telefonów - alarmowe które obsługują ludzie ze służb. Nie możemy pozwolić sobie na sytuację w której pracownik CallCenter pójdzie zrobić sobie kawę, a w tym czasie ktoś z Was bedzie potrzebował pomocy - poza tym każde pośrednictwo w takiej sprawie zajmuje bardzo cenny w takich chwilach czas.
Ad. 6. Bardzo ciekawy pomysł - bez żadnego problemu - jak najbardziej do realizacji.
Ad. 7. Jak najbardziej informacje możliwe do pozyskania.
Bardzo cieszymy się zainteresowaniem tematem, zbieramy od Was informacje, bo im więcej ich zbierzemy tym bardziej dopasowany i lepiej dopracowany produkt oddamy w Wasze ręce.
pozdrawiamy,
~Zespół www.gluchy-telefon.pl