Autor Wątek: Czy zatrudniłabyś/-iłbyś opiekunkę Głuchą?  (Przeczytany 372 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
Czy zatrudniłabyś/-iłbyś opiekunkę Głuchą?
« : 19 Grudzień 2009, 11:20:44 »
Sami się domyślacie, że owo pytanie nasunęło mi się po przeczytaniu wątku Sydziuchny...
Zastanawiam się czy kobiety Głuche wedle Waszej opinii mają szansę na zatrudnienie jako opiekunki? Nie mam na myśli tylko i wyłącznie pań z tytułem magistra pedagogiki.
Ja, gdybym miała Głuche/Słabosłyszące dziecko - bardzo chętnie zatrudniłabym Głuchą opiekunkę, słysząca nie posiadająca znajomości PJM wręcz nie wchodziłaby w rachubę.
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z zatrudnieniem Głuchej opiekunki do dziecka?

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
Odp: Czy zatrudniłabyś/-iłbyś opiekunkę Głuchą?
« Odpowiedź #1 : 19 Grudzień 2009, 14:30:03 »
Ja nie wiem, musiałaby naprawdę być dobra. Nie chodzi tu przecież tylko o znajomość PJM, ale i o podejście do dzieci, odpowiedzialność i sumienność. No i posłuszeństwo, nie chciałabym, żeby wychowywała po swojemu x:P
NIE MA MNIE OD 1 do 15 sierpnia

Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

anamalia

• Deaf
Odp: Czy zatrudniłabyś/-iłbyś opiekunkę Głuchą?
« Odpowiedź #2 : 22 Grudzień 2009, 11:19:14 »
Ja szukalam jakies 2 lata temu w Olsztynie opiekunki gluchej, albo  slyszacej z jezykiem migowym. Zamiescilam ogloszenie w internecie, podajac ze chodzi o gluche dziecko, nikt sie nie odezwal .

v2 randki | Biuro matrymonialne Agentur-2life | płytki ceramiczne, glazura | kuchnia śląska | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Hodowla kotów rasy Ragdoll | prace magisterskie | Plotersky - Technika ReklamowaJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf leuchtreklame drzwi aluminiowe odzież specjalistyczna mozaika szklana żaluzje Olkusz