Autor Wątek: STUDENT II i PEGAZ 2003  (Przeczytany 2693 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zaldier

• Nowy
  • *
  • Tak, to ON!!!
Odp: STUDENT II i PEGAZ 2003
« Odpowiedź #20 : 30 Marzec 2010, 15:35:21 »
W sumie to ja składałem zaświadczenie o kontynuacji nauki na uczelni 5 marca, lecz do tej pory nie dostałem środków z drugiej transzy. Nie wiem jak wygląda prawda, bo próbowałem się dowiedzieć faktów, ale wymigali się i nie odpowiedzieli racjonalnie na żadne z moich pytań. Mowa o mazowieckim oddziale na Grójeckiej. Dostał ktoś już z tego źródła hajs?
"Znaki idiograficzne i daktylograficzne"

Agnessa

• Deaf Observer
  • Główny Moderator
  • Deaf
  • Pozwoliłam Słońcu wstać wcześniej niż ja...
« Odpowiedź #21 : 30 Marzec 2010, 15:47:35 »
A dostałeś list z informacją, że rozliczenie za poprzedni semestr zostało pozytywnie uznane? Jeśli nie, to trzeba trochę poczekać ;]

Zaldier

• Nowy
  • *
  • Tak, to ON!!!
« Odpowiedź #22 : 30 Marzec 2010, 15:58:01 »
A dostałeś list z informacją, że rozliczenie za poprzedni semestr zostało pozytywnie uznane? Jeśli nie, to trzeba trochę poczekać ;]

W moim przypadku to było inaczej. Spóźniłem się dwa tygodnie od terminu składania rachunków do rozliczenia. Jednak gdy postawiłem się z zaległościami w oddziale mazowieckim, to nijaka milutka p. Bogucka pozwoliła mi tego dnia złożyć po czym poszedłem do sekretariatu gdzie pieczątką dziapnęła o zestawienie wszystkich rachunków, które dostałem przy popisywaniu umowy w grudniu, po czym powiedziała, że jestem rozliczony. Także, chyba nie było potrzeby wysyłania mi listu z tą informacją. Dziwne to jakieś..

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #23 : 30 Marzec 2010, 19:50:56 »
W sumie to ja składałem zaświadczenie o kontynuacji nauki na uczelni 5 marca, lecz do tej pory nie dostałem środków z drugiej transzy. Nie wiem jak wygląda prawda, bo próbowałem się dowiedzieć faktów, ale wymigali się i nie odpowiedzieli racjonalnie na żadne z moich pytań. Mowa o mazowieckim oddziale na Grójeckiej. Dostał ktoś już z tego źródła hajs?

ja otrzymalam informacje z pfron na grojeckiej ze transze beda wyplacane w kwietniu bo sie obecnie nie wyrabiaja
taka jedna co sie tula po waskim korytarzu zycia i na oslep szuka wlasciwych drzwi
najczesciej trafiam na slepe drzwi za ktorymi jest szara posepna sciana..ale moze trafie na takie za ktorymi wciagnie mnie wszechogarniajaca zolcien szczescia..
malarstwo to ja-wystarczy tylko uwaznie czytac miedzy plamami i kreskami na mych obrazach..
silence inside me above all-looking at the endless sea at the end of island
gg  out- zycie i ten cholerny dr
wielkie zmiany
http://www.sowkotek.blogspot.com/

beatrix

• Deaf
« Odpowiedź #24 : 31 Marzec 2010, 10:16:46 »
Zaldier zrozum,że tutaj w Polsce panuje w każdym urzędzie, biurze BIUROKRACJA. Sam o tym dobrze wiesz, że pracuję w biurze i na codzień muszę walczyć z pierdolnikiem jaki zostawiają, nie robią i nie zajmują się sprawami na bieżąco, bo za to woleliby dostać kasę i każdy się tłumaczy, to nie moja działka, to nie mój obowiązek i sterta papierów leży w kącie i gubią na każdym kroku... Ja jako pracownik biurowy nieźle tracę nerwy przez nieudolnych pracownikow, chwała bogu, że mam świetne oko na wszystko i szybko myszkuje po biurze...

A PFRON miał obowiązek co pół roku sprawdzać umowy i wysyłać listy z informacją bieżącą i zawiadomienie o dostarczenie dokumentów do tych biurokratów. Podpisałeś umowę na dwie transze, więc ? To ich obowiązek, widocznie nie ogarniają się, bo mają czas jak każdy Polak, na kaweczkę i ploteczki z fajeczką w gębie! Nie wiem po jaką cholerę sa bazy, wszystkie programy które ułatwiają zapisywanie, wprowadzenie porzadku w biurze... Masakra...

Jeszcze jedna rzecz, tutaj musimy sami dbać o swoje sprawy, prawa i domagać się wszystkiego, nawet u lekarza, bo on ci nie wystawi skierowania na krew co roku, musimy sie go upominać..  Nie ma już co wypada co nie, bo im nie zależy na klientów!

Milcia

• Deaf
« Odpowiedź #25 : 31 Marzec 2010, 10:25:36 »
Zaldier zrozum,że tutaj w Polsce panuje w każdym urzędzie, biurze BIUROKRACJA. Sam o tym dobrze wiesz, że pracuję w biurze i na codzień muszę walczyć z pierdolnikiem jaki zostawiają, nie robią i nie zajmują się sprawami na bieżąco, bo za to woleliby dostać kasę i każdy się tłumaczy, to nie moja działka, to nie mój obowiązek i sterta papierów leży w kącie i gubią na każdym kroku...

Sorry, że odbiegam od tematu, ale całkowicie się z tym zgadzam. Pracowałam przez miesiąc w PFRON-ie i widziałam...

Zaldier

• Nowy
  • *
  • Tak, to ON!!!
« Odpowiedź #26 : 07 Kwiecień 2010, 16:55:49 »
Dziś byłem w PFRON na Grójeckiej i oficjalnie się dowiedziałem, że II transze będą wypłacane na Nasze konta pod koniec kwietnia / początek maja. Być może jest to spowodowane tymczasowym brakiem środków w budżecie Funduszu.

moon

• Deaf
  • Cat
« Odpowiedź #27 : 29 Kwiecień 2010, 22:50:16 »
PFRON nie dofinansuje koszta za wyżywienia!
"Dusza potrzebuje ciszy, aby móc wielbić"
św. Elżbieta od Trójcy

mk_scv

• Deaf
« Odpowiedź #28 : 29 Kwiecień 2010, 23:24:23 »

Nie jest do końca prawdą. Owszem dofinansowuje, ale TYLKO wyżywienie ze stołówek uczelnianych. Nie może być to np McDonalds czy w sklepie albo coś w tym rodzaju...

Hawkins

• Deaf
« Odpowiedź #29 : 30 Kwiecień 2010, 13:06:24 »

Nie jest do końca prawdą. Owszem dofinansowuje, ale TYLKO wyżywienie ze stołówek uczelnianych. Nie może być to np McDonalds czy w sklepie albo coś w tym rodzaju...

nie tylko ze stołówek uczelnianych, mogą być bary, restauracje. (tak slyszalem)

I co wazne - tylko dla zaocznych.

Mam pytanie odnosnie PEGAZu - od kiedy do kiedy mozna zlozyc wniosek na dofinansowanie kompa?

Milcia

• Deaf
« Odpowiedź #30 : 30 Kwiecień 2010, 16:45:20 »

A skąd taka wiadomość?
Bzdura, oczywiście, że dofinansują za wyżywienie w stołówce.

Mam pytanie odnosnie PEGAZu - od kiedy do kiedy mozna zlozyc wniosek na dofinansowanie kompa?

Mi facet z PFRON-u powiedział, że w maju. Dokładniejsze info miał mi dać, kiedy będzie coś wiedział... Ale nadal cisza.

Linkinka

• Deaf
« Odpowiedź #31 : 06 Maj 2010, 07:28:09 »
A taka wogule czy ktoś dostał kasę za 2 semestr??
Bo ja jeszcze nie i teraz nie wiem czy pisac do nich czy jesczcze czekać??
Pytam się bo szkoła się upomina o kasę;/
Jestem z oddziału pomorskiego
"Przyjaciel to ten, którego znasz wszystkie wady, a mimo to i tak go kochasz." :D :D

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #32 : 06 Maj 2010, 08:22:06 »

lepiej sama sie przejedz i zapytaj co sie dzieje.
ja mam ten sam problem z oddzialem mazowieckim, tez czekam
taka jedna co sie tula po waskim korytarzu zycia i na oslep szuka wlasciwych drzwi
najczesciej trafiam na slepe drzwi za ktorymi jest szara posepna sciana..ale moze trafie na takie za ktorymi wciagnie mnie wszechogarniajaca zolcien szczescia..
malarstwo to ja-wystarczy tylko uwaznie czytac miedzy plamami i kreskami na mych obrazach..
wielkie zmiany

beatrix

• Deaf
« Odpowiedź #33 : 06 Maj 2010, 08:47:39 »
Sowkotek..

Faktycznie Zaldierek też nie dostał jeszcze... A ja miałam i mam mieszane uczucia co do obecnej sytuacji w PFRONIe ;/

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #34 : 06 Maj 2010, 08:51:32 »
Sowkotek..

Faktycznie Zaldierek też nie dostał jeszcze... A ja miałam i mam mieszane uczucia co do obecnej sytuacji w PFRONIe ;/
mnie tez to denerwuje, bo ja wychodze na nieslowną wobec szkoły. beatrix mozesz mi szepnac na ucho (pw) co sie tam dzieje?
a pfron lodzki np wyplacil juz ludziom przed swietami wielkanocnymi (bo sie pytalam kumpelki).
« Ostatnia zmiana: 06 Maj 2010, 08:53:14 wysłana przez sowkotek »
wielkie zmiany

Milcia

• Deaf
« Odpowiedź #35 : 06 Maj 2010, 09:32:05 »
Ja i moje 2 koleżanki z klasy już dostałyśmy tydzień przed majówkę, ale trzecia koleżanka jeszcze nie. Oddział małopolski.
Linkinka - możesz wysłać maila do nich z zapytaniem.

edit: znalazlam info, cytuję (dot. o/pomorskie)

Witam, dzwonilam dzis do PFRONu i decyzje maja byc na przelomie maja i czerwca. (...)

http://www.ipon.pl/forum/viewtopic.php?pid=164327#p164327
« Ostatnia zmiana: 06 Maj 2010, 09:46:37 wysłana przez Milcia »

Linkinka

• Deaf
« Odpowiedź #36 : 06 Maj 2010, 12:24:49 »
Ehh
uzyskałam informację od PFRON-u, że od złożenia rozoliczeń mają czas 2 miesiące, i dostanie się pismo rozliczeniowe i wtedy przelewaja pieniądze.
Tak problem polega na tym, że szkoła chce kasy i nie dostaje przez to stupendium;/ a jak Pfron będzie zwkekał to będą wakaje.
Mówili ze mają (pomorskie) 700 umów i starają się jak najszybciej, no jestem ciekawa co z tego będzie. Grrr
"Przyjaciel to ten, którego znasz wszystkie wady, a mimo to i tak go kochasz." :D :D

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #37 : 06 Maj 2010, 14:41:40 »
Mnie dziwi, że czekacie na dofinansowanie i dopiero płacicie za szkołę.

Ja najpierw płaciłam w ratach na początku semestru. A potem, jak dostawałam od PFRON, to mogłam hulać x:>
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #38 : 06 Maj 2010, 14:57:55 »
Mnie dziwi, że czekacie na dofinansowanie i dopiero płacicie za szkołę.

Ja najpierw płaciłam w ratach na początku semestru. A potem, jak dostawałam od PFRON, to mogłam hulać x:>
jezeli masz taka mozliwosc ze mozesz placic wczesniej to super
Inni moga tego nie miec:) i zalezy jaka rata, ile rat, w jakiej wysokosci i ogolny koszt za szkole plus materialy
wielkie zmiany

Darwaw

• Moderator
  • Deaf
  • Student PJWSTK :)
« Odpowiedź #39 : 06 Maj 2010, 16:50:29 »

lepiej sama sie przejedz i zapytaj co sie dzieje.
ja mam ten sam problem z oddzialem mazowieckim, tez czekam

Ja z oddziału mazowieckiego już z tydzień - dwa tyg temu dostałem kasę z dofinansowania na naukę na semestr letni...

v2 Otwarcie Forum Młodzieżowego | LIPION MEDIA Group s.c. | Notensatz | Nowe Forum Młodzieżowe | Opieka nad grobami w Namysłowie | Biuro matrymonialne Agentur-2life | panele podłogowe | Skuteczne pozycjonowanie | kuchnia śląska | aranżacje | Avatar | kuchnie | Plotersky - Technika Reklamowa | Agencja Reklamy WRMG | rzeczy zgubione, rzeczy znalezioneJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf krzesła barowe posadzki przemysłowe astygmatyzm szkolenia sprzedażowe bilety lotnicze