Autor Wątek: NIECHCIANA...  (Przeczytany 748 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jagusia2.02

• Nowy
  • *
NIECHCIANA...
« : 09 Maj 2010, 10:15:50 »
Witajcie. Może u Was znajdę pomoc na dręczące mnie pytanie - co mogę zrobić?Bardzo kocham mojego Skarba, ale mam jeden poważny problem. - Nie mam pojęcia jak przekonać do siebie Jego mamę. Już zanim mnie poznała jest przeciwniczką wiązania się ze mną. Trudne to dla mnie do pojęcia jak można być uprzedzonym do kogoś zanim się go pozna. Powodów jest kilka, że jestem starsza, rozwódka no i że będę wraz z dziećmi chciała majątku. To fakt - starsza jestem o 6 lat, ale czy to jest aż tak ważne żeby było przeszkodą? Trudno spotkać kobietę po czterdziestce stanu wolnego aby nie była po tzw."przejściach". Jeżeli zaś chodzi o majątek to powiedziałam, że mogę podpisać intercyzę, bo zależy mi na nas a nie na majątku. Nie wiem już jak to jest - może nie jestem zbyt dobra dla Jej syna? W każdym bądź razie zapewne w niedalekiej przyszłości dojdzie do spotkania, chciałabym aby było wszystko dobrze i bardzo się boję tego spotkania. Poza tym nie chciałabym być kością niezgody, wręcz przeciwnie pragnę aby nasze rodziny żyły w harmonii i jeżeli nie w miłości to chociaż w przyjaźni.Pozdrawiam.

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
Odp: NIECHCIANA...
« Odpowiedź #1 : 09 Maj 2010, 10:44:30 »
Wychodzisz za jej syna, a nie za jego matkę. Olej i tyle.
NIE MA MNIE OD 1 do 15 sierpnia

Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

nerenka

• :) :D
  • Deaf
« Odpowiedź #2 : 09 Maj 2010, 11:03:57 »
Wtrącę swoje trzy (marne) grosze...

Jagusia2.02
Za bardzo przejmujesz się tymi relacjami typu "ukochana syna", a matką syna. Wiadomo, że nie wszystkie matki synów tolerują dziewczyny, które poznał jej syn. Akurat trafiłaś na taką osobę, która ma jakieś tam zastrzeżenie...(według mnie może też wynikać z jej nadopiekuńczości i troski o syna (mając na uwadze jego niedosłuch)) Choćbyś bardzo się starała jej "przypodobać" nie wyjdzie Ci to. Staniesz się bardziej spięta. A Matce Twego Skarbka nie będzie jej obchodziło to, co robisz. Aczkolwiek  możesz przekonasz ją do tego ( zależy od jej charakteru), nie zawsze może się udać.

Najlepiej ciesz się szczęściem ze swoim Skarbem :) Przecież to, Wy będziecie razem żyć. Mieć swoje życie...Matka Twego Skarbka nie musi się wtrącać do Waszego życia.

A Twój Skarbek w związku z Tobą nauczy się również odpowiedzialności za drugą osobę, zaufania, miłości...itp...

Pozdrówka
W każdej minucie życie się zmienia...
Czasem pełne cienia.Czasem pełne słońca...
W każdej chwili tu, na ziemi...
Żyj pełnią życia.
Czasu, który masz,
Jutro może zabraknąć.

Doświadczenie jest najlepszym nauczycielem Cyceron :)

"motyl leci przez ogród donikąd,
inny motyl maluje sobie twarz
cienkim pędzelkiem ciszy..."

mlxenia

• Deaf
  • Zmierzch..
« Odpowiedź #3 : 09 Maj 2010, 12:13:01 »
Możliwe, że może jego Matka jest zazdrosna o syna, że ma u boku inną kobietę albo traktuje syna jak maminsynka? Ale jeśli Skarb Cię kocha serio, to MUSI bronić Ciebie przed mamą! Pokazać jej, że się myli co do Ciebie. Hm..

Obserwuj, jak Twój Skarb traktuje Ciebie? To też jest ważne.. Czy Ciebie olewa i słucha non stop mamę?

ajaa

• Deaf
« Odpowiedź #4 : 09 Maj 2010, 12:43:20 »
Zgadzam się z mlxenią. Najważniejsze jak Twój Skarb traktuje Ciebie i jak traktuje swoją mamę. I jeśli dojdzie do spotkania, to czy będzie "stał po Twojej stronie", czy tylko milczał i słuchał mamusi. To bardzo ważne, bo taki nadopiekuńcze teściowe potrafią rozwalić nawet najbardziej zgodne małżeństwo. Kluczowa jest tu postawa Twojego ukochanego.

nerenka

• Deaf
« Odpowiedź #5 : 09 Maj 2010, 13:31:01 »
Z dwiema przedmówczyniami również zgadzam się....

Ważna jest postawa drugiego partnera ( w tym przypadku też niedosłyszącego), który zdaje egzamin z "dojrzałości życia" oraz odpowiedzialności za drugą osobę...

Czy jest odważny iść samodzielnie przez życie z drugą osobą według swojej woli bez nacisku z innych stron(oczywiście uwagi rodziny mogą być brane, a nie muszą) ???

Pozdrówka
Żyj pełnią życia.
Czasu, który masz,
Jutro może zabraknąć.

Jagusia2.02

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 : 09 Maj 2010, 13:53:05 »
Kochani. Dziękuję Wam serdecznie. Na dzień dzisiejszy nie narzekam na traktowanie mnie. Wręcz przeciwnie - jest cudownie, ale wszystko wyjdzie w przyszłości kiedy zamieszkamy razem. Na razie nic nie wskazuje na to aby był maminsynkiem. Poza tym znacie Go z Forum. Pozdrowionka.

ajaa

• Deaf
« Odpowiedź #7 : 09 Maj 2010, 15:31:39 »
Hehehe.
To przeczyta nasze "rady". Pozdrowienia dla Was obojga.

Hawkins

• Deaf
« Odpowiedź #8 : 09 Maj 2010, 23:34:43 »
Przedewszystkim on sam musi to zalatwic, porozmawiac z mamą. Ty tego nie zmienisz, nie masz na to wpływu.

Jagusia2.02

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #9 : 10 Maj 2010, 10:17:29 »
Masz rację, ale tak bardzo chciałabym żeby wszystko było oki. Poza tym trudno żyć ze świadomością, że nie jest się akceptowanym. Pozdrówka.

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #10 : 10 Maj 2010, 10:21:55 »
Masz rację, ale tak bardzo chciałabym żeby wszystko było oki. Poza tym trudno żyć ze świadomością, że nie jest się akceptowanym. Pozdrówka.
i tak zycie wspolne bedziesz budowala z nim a nie z tesciowa:)
wiec mysle ze cierpliwosc i zachowanie spokoju wiele da
taka jedna co sie tula po waskim korytarzu zycia i na oslep szuka wlasciwych drzwi
najczesciej trafiam na slepe drzwi za ktorymi jest szara posepna sciana..ale moze trafie na takie za ktorymi wciagnie mnie wszechogarniajaca zolcien szczescia..
malarstwo to ja-wystarczy tylko uwaznie czytac miedzy plamami i kreskami na mych obrazach..
silence inside me above all-looking at the endless sea at the end of island
gg  out- zycie i ten cholerny dr
wielkie zmiany
http://www.sowkotek.blogspot.com/

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #11 : 10 Maj 2010, 10:41:35 »
Poza tym trudno żyć ze świadomością, że nie jest się akceptowanym

Ile Ty w ogóle masz lat? Mam na myśli - mentalnie.
Nie da się lubić wszystkich, tak samo nie da się być lubianym i akceptowanym przez wszystkich.

OLEJ i tyle.
NIE MA MNIE OD 1 do 15 sierpnia

Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #12 : 10 Maj 2010, 10:56:03 »
Poza tym trudno żyć ze świadomością, że nie jest się akceptowanym

Ile Ty w ogóle masz lat? Mam na myśli - mentalnie.
Nie da się lubić wszystkich, tak samo nie da się być lubianym i akceptowanym przez wszystkich.

OLEJ i tyle.

Olkaa, nie każdy tak potrafi... Niektórzy takie urazy/kompleksy/myśli chowają przez całe życie i dogłębnie przyjmują je do siebie (zwalając tym samym na siebie wszelkie winy za to).
"W życiu musi dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze."       J.Twardowski

nerenka

• Deaf
« Odpowiedź #13 : 10 Maj 2010, 11:02:57 »
Jagusia2.02

:) Nie da się Wszystkim dogodzić...różni ludzie, z odmiennymi gustami, charakterystyką np: weźmy FasOlkę ;) nie wszyscy ją lubią za jej "wredny charakter" choćby se niektórzy ludzie chcieli jej przypodobać odmienność jej doświadczeń, podejścia do ludzi, rozumienie ich problemów czasem bywa opacznie rozumiana, tworzy między nimi dystans, bo nikt podobnie nie będzie myślał, jak FasOlka, każdy z nas ma indywidualny tok myślenia.

Nie da się polubić kogoś na siłę...Wszystko zależy na jakich falach se nadajemy...
Na to, potrzeba spokoju, cierpliwości, jak pisze Sówka by lepiej poznać przyszłą teściową...no i czasu....

Jagusia2.02 nie Twoja wina, że nie jesteś przez matkę Twego ukochanego akceptowana...

Tak, jak poprzednio pisałam. Trzeba się cieszyć towarzystwem swego Skarbka(nie wiem, który to, ten  znajomy z forum...niewiele nicków męskich tutaj się wypowiada :P "same baby są tu.")

Z mej strony propozycja... nie rada...tylko zabrałam swój głos...

Pozdrawiam Was oboje
« Ostatnia zmiana: 10 Maj 2010, 11:05:21 wysłana przez nerenka »
Żyj pełnią życia.
Czasu, który masz,
Jutro może zabraknąć.

Johnny

• Deaf
  • "Nie idż w zyciu zbyt powoli bo dogoni Cię bieda."
« Odpowiedź #14 : 10 Maj 2010, 14:47:39 »
Wiem co to oznacza,sam tak kiedyś miałem dawno dawno....ze słysząca...jej mama też nie byla zadowolona do konca.Starałem sie ratować na wszystkie sposoby ale niestety nie mialem sojusznika do konća czyli była ex gdyż byla za słaba a ja sam nie dałem rady..szukała dziury  w całym i wad u mnie i jakoś sie nie udawało Jej znaleść,aż pewnego razu na weselu wypiłem  4 kieliszki wodki przez całe wesele  i  wmawiala mi ze pijany jestem na maxa pfff i nawet kasety nie pokazali by mi to udowodnić..a co do Ciebie Jagusia 2.02 jak masz możliwość to radze by u Ciebie zamieszkał i zobaczysz przy okazji czy On ma na tyle "jaja" i odwage oderwać sie od tej sytuacji i jak to zrobi pokaze że zalezy  na Tobie wtedy mama sie przestraszy ze nie ma wplywu na syna i z czasem sie z tym pogodzi ale  to minie.Bo bedzie sie bać ze straci  syna dlatego po czasie zaakceptuje wasz zwiazek,znam duzo takich par co zdecydowaly sie na ucieczke od Rodzicow.Zyja szczesciem i chwilą oraz pozakladali rodziny;);)

Jagusia2.02

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #15 : 10 Maj 2010, 21:18:01 »
Każde z Was ma na swój sposób rację. Jednak scenariusz napisze samo życie. Nie będziemy mieszkać wsplnie i jakie będą relacje między nami to faktycznie okaże się za jakiś czas.Kim jest mój Kochany? - żadna tajemnica. Znacie Go - to Rysio.Pozdro.

nakatahidetoshi

• Deaf
  • sobowtórem jego jestem
« Odpowiedź #16 : 11 Maj 2010, 09:23:04 »
Wiem co to oznacza,sam tak kiedyś miałem dawno dawno....ze słysząca...jej mama też nie byla zadowolona do konca.Starałem sie ratować na wszystkie sposoby ale niestety nie mialem sojusznika do konća czyli była ex gdyż byla za słaba a ja sam nie dałem rady..szukała dziury  w całym i wad u mnie

Taką kobietę trzeba było od razu zostawić a nie czekać aż teściowa cię zeszmaci.
Sorry za OT.
słyszak nakata

v2 prace magisterskie | Biuro matrymonialne Agentur-2life | płytki ceramiczne, glazura | randki | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | kuchnia śląska | Hodowla kotów rasy Ragdoll | Plotersky - Technika ReklamowaJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf noclegi w krakowie reklama internetowa materace domy szkieletowe mazowieckie pozycjonowanie w google