Witam
jestem posiadaczką aparatu słuchowego zausznego Bernafon typ NEO
Przede mną praca polegająca głównie na korzystaniu z telefonu komórkowego (nokii).Zupełnie sobie nie radzę z rozmową przez telefon po przejściu z aparatu dousznego na zauszny (konieczność ze względu na słuch)
Protetyk zaproponował mi odbiornik FM (nie testowałam jeszcze)- wg protetyka dobre rozwiązanie, kiedy siedzę i wydzwaniam i nie potrzebuję mieć kontaktu z otoczeniem w tym czasie
Jednak dość często będzie sie zdarzać sytuacja ze będę musiała odebrać telefon np na ulicy.W necie znalazłam informacje o pętli indukcyjnej LPS-4 oferowanej przez salon Nokii ( prawdopodobnie wyjdzie to nawet taniej niż odbiornik FM)
nigdy nie korzystałam z takich cudów techniki, bo w dotychczasowych aparatach dousznych mogłam bez problemów rozmawiać z telefonow
co wg Was będzie najlepsze dla mnie, jestem na razie nastawiona raczej na pętlę indukcyjną, ale niewiele się orientuję w temacie, wiec przed rozmową z protetykiem, chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. Może ktoś z Was korzystał już z pętli indukcyjnej do rozmowy przez telefon? czy coś Wam tu przeszkadzało? czy jesteście z niej zadowoleni albo może wiecie coś więcej niż ja na ten temat? wprawdzie przeczytałam forum, jednak mam uczucie, ze coś przeoczyłam...
pozdrawiam
Agata