Autor Wątek: Bernafon Neo (telefon komórkowy):Pętla indukcyjne z Nokii czy odbiornik FM  (Przeczytany 441 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aagata4

• Nowy
  • *
Witam
jestem posiadaczką aparatu słuchowego zausznego Bernafon typ NEO
Przede mną praca polegająca głównie na korzystaniu z telefonu komórkowego (nokii).Zupełnie sobie nie radzę z rozmową przez telefon po przejściu z aparatu dousznego na zauszny (konieczność ze względu na słuch) 

Protetyk zaproponował mi odbiornik FM (nie testowałam jeszcze)- wg protetyka dobre rozwiązanie, kiedy siedzę i wydzwaniam i nie potrzebuję mieć kontaktu z otoczeniem w tym czasie

Jednak dość często będzie sie zdarzać sytuacja ze będę musiała odebrać telefon np na ulicy.W necie znalazłam informacje o pętli indukcyjnej LPS-4 oferowanej przez salon Nokii ( prawdopodobnie wyjdzie to nawet taniej niż odbiornik FM)

nigdy nie korzystałam z takich cudów techniki, bo w dotychczasowych aparatach dousznych mogłam bez problemów rozmawiać z telefonow

co wg Was będzie najlepsze dla mnie, jestem na razie nastawiona raczej na pętlę indukcyjną, ale  niewiele się orientuję w temacie, wiec przed rozmową z protetykiem, chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. Może ktoś z Was korzystał już z pętli indukcyjnej do rozmowy przez telefon? czy coś Wam tu przeszkadzało? czy jesteście z niej zadowoleni albo może wiecie coś więcej niż ja na ten temat? wprawdzie przeczytałam forum, jednak mam uczucie, ze coś przeoczyłam...

pozdrawiam

Agata

Hawkins

• Deaf
Prawdę mowiąc, nie jestesmy specjalistami w tej dziedzinie. Chyba, ze jest jakis forumowicz, ktory na codzien zajmuje sie protetykami sluch. (w co watpie).

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
Prawdę mowiąc, nie jestesmy specjalistami w tej dziedzinie. Chyba, ze jest jakis forumowicz, ktory na codzien zajmuje sie protetykami sluch. (w co watpie).

Nie wątp, uwierz. Siedzą tu specjaliści.
"W życiu musi dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze."       J.Twardowski

enry

• Deaf
Witaj, ja od wielu lat korzystam z pętli indukcyjnej LPS-4 do Nokii. Jeśli twój aparat Bernafon Neo ma wbudowaną cewkę indukcyjną, to możesz korzystać z tej pętli.
Dobrze by było przed zakupem przetestować działanie tej pętli w sklepach firmowych Nokii. Serdecznie pozdrawiam.

aagata4

• Nowy
  • *
dzięki

wg instrukcji mam wbudowaną cewkę telefoniczną ... czy to jest to samo co cewka indukcyjna? jak przełączę na ten program to buczy ...

czy korzystając z tej pętli masz jakieś zakłócenia typu trzaski czy przerwy, lub buczenie ? jeżeli tak to jak często i  gdzie?

pozdrawiam

Agata

enry

• Deaf
Witaj Agata, programu cewki telefonicznej używaj gdy masz założoną pętlę indukcyjną lub przebywasz w takich miejscach jak np. teatr, kino, kościół w których jest zainstalowana pętla indukcyjna. Jeśli przy włączonej cewce telef. słychać buczenie to oznacza że w pobliżu jest urządzenie elektryczne które emituje fale elektromagneyczne ( linie wysokiego napiecia. linie tramwajowe lub kolejowe pod napieciem, transformatory itp.) A co do jakości i czystości dzwięków to zależy w jakim miejscu i otoczeniu się znajdujemy. Ja do rozmów wybieram miejsca zaciszne z dala od hałasów i zakłóceń sygnałów telefonicznych.
Serdecznie pozdrawiam i życze dobrego odbioru rozmów telefonicznych.

aagata4

• Nowy
  • *
dzięki enry, również pozdrawiam i życzę powodzenia

Agata

tom816

• Nowy
  • *
swego czasu interesowałem się pętlami, posiadam pętlę indukcyjną LPS-1 i LPS-3, chciałem kupić LPS-4 ale zauważyłem że mało telefonów współpracuje z pętlami, nie dość że nie współpracują  to nokia już w tamtym roku wprowadziła LPS-5 niedostępna jeszcze w polsce a za granicą kosztuje 100 funtów. moim zdaniem nokia naciąga klientów. szukałem i szukałem aż natrafiłem na pętlę indukcyjną firmy blucom i co najlepsze działa z każdym telefonem niezależne od firmy (nokia, samsung, SE itp) wystarczy że dany telefon posiada funkcję bluetooth. Działa elegancko i kosztował mnie 285zł

aagata4

• Nowy
  • *
Dzięki za info Tom816
o jakiej pętli indukcyjnej firmy blucom piszesz? wg tego co znalazłam to kosztuje powyżej 800 zł ... podaj dokładnie typ tej pętli ... może źle szukam ....
pozdrawiam

Agata

Karek

• Deaf
Hej,
idzie o tą pętlę:http://www.blucom.pl/petle_bluetooth.htm
Korzystałem z pętli tej firmy we wcześniejszej wersji (trochę inny desing). Jest tak jak pisze Tom816. Dobry produkt za ok 300 zł.
Pozdrawiam

tom816

• Nowy
  • *
potwierdzam słowa przedmówcę właśnie z tej firmy. nawet mają na allegro:
http://allegro.pl/item941697918_petla_indukcyjna_bluetooth_zdalne_sterowanie_mp3.html
« Ostatnia zmiana: 02 Marzec 2010, 16:46:43 wysłana przez tom816 »

aagata4

• Nowy
  • *
dzięki Karek i Tom816     zapisałam sobie to wszystko ....

Karek - link mi się nie otwiera ... 

czekam na info, ze wkładki gotowe i z cała lista pytań i próśb idę do protetyka....

pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)

Karek

• Deaf
Hej,
wczoraj link chodził. Zmienili coś na stronce na: http://www.blucom.pl/petle_indukcyjne_bluetooth.htm
Jak dalej będzie problem to trzeba wpisać adres strony głównej: http://www.blucom.pl/index.htm
Pozdrawiam

aagata4

• Nowy
  • *
dzięki, link już działa

pozdrawiam

Agata

v2 Hodowla kotów rasy Ragdoll | Plotersky - Technika Reklamowa | płytki ceramiczne, glazura | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Biuro matrymonialne Agentur-2life | randki | prace magisterskie | kuchnia śląskaJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf szkoła tańca Warszawa Toczenie CNC usługi księgowe wrocław odchudzanie prasy hydrauliczne