Ankieta

Kto z Was przybyłby 16 kwietnia o 10 do Wwy przed TVP?

Ja!
- 13 (25%)
Ja i biorę znajomych
- 12 (23.1%)
Ja nie mogę
- 23 (44.2%)
Nie chcę, nie ma sensu
- 4 (7.7%)

Głosów w sumie: 52

Strony: [1] 2 3 ... 18   Do dołu

Autor Wątek: PROTEST - zacznijmy!  (Przeczytany 13213 razy)

1 Użytkownik i 3 Gości przegląda ten wątek.

marOOnz

• Głuchy Fryzjer to ja!
  • Moderator
  • Deaf
  • ...sex, drugs & PJM! ^^
PROTEST - zacznijmy!
« : 25 Luty 2010, 00:20:56 »
Bartosz zaczął poruszać temat protestu, ale widzę że nikt nie reaguje.

więc zacznę http://www.youtube.com/watch?v=MyBB8-f6OhI

a teraz Wy zróbcie to samo dla naszego DOBRA!
leniwy artysta - normalna rzecz. O pracowitym powiadają ze rzemieślnik

Studio fryzjersko-kosmetyczne "Willa MATRIX" - http://www.willamatrix.pl/
na ul. Malczewskiego 21 w Warszawie - Mokotów
- przystanek "Metro Racławicka" albo "Metro Wierzbno" na Al. Niepodległości,
przystanek Malczewskiego na Puławskiej, pieszo od ulicy ok. 5 min
Tam pracuje Głuchy fryzjer, który używa PJM - czyli ja
jest możliwość zapisania się u mnie SMS'em pod moim nr: 605 910 620

erde

• Administrator
  • Deaf
Odp: PROTEST - zacznijmy!
« Odpowiedź #1 : 25 Luty 2010, 10:25:47 »
Po co znow ten youtubowy protest, ktory w ogoole nie bedzie ogladany przez ludzi z zarzadu TVP i nie jest wcale skuteczny tak jak ostatni niemy protest :/

Lepiej zrobmy happening / manifestacje, taki prawdziwy na miejscu przy siedzibie TVP w ustalonym terminie (kiedy dokladnie? jeszcze ustalimy), na pewno bardzo zwrócimy na siebie uwagę

http://www.deaf.pl/index.php/topic,12527.msg86214.html#msg86214

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
« Odpowiedź #2 : 25 Luty 2010, 10:33:14 »
Erde,

nie zgodzę się z Tobą. Te filmiki nie są kierowane jedynie do TV. Ich adresatami są także sami g/Głusi.
Dzieci głuche powinny najpierw zetknąć się z językiem migowym, bez względu na to, czy nauczycielami będą rodzice czy ktoś inny. Dopiero po opanowaniu języka migowego można rozpocząć pracę nad wpajaniem dziecku innych umiejętności-czytania i pisania, a może nawet języka mówionego. Nie ma dowodów na to, że umiejętność posługiwania się językiem migowym utrudnia nauczenie się mowy, co więcej-wydaje się, że jest dokładnie na odwrót. Oliver Sacks "Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy"

erde

• Administrator
  • Deaf
« Odpowiedź #3 : 25 Luty 2010, 10:55:11 »
Niby tak ale il bidone chce, żeby znów był ten protest youtubowy, pisałem, że nie jest skuteczne, to jest powielanie jednego protestu do następnego, każdy niesłyszący przeciez wie już o tym protescie...

Czy jest aż takim problemem być na miejscu i protestować fizycznie a nie wirtualnie?

Lucindaa

• Deaf
« Odpowiedź #4 : 25 Luty 2010, 11:45:42 »
Tez tak uważam ze lepiej protestować fizycznie bo to będzie widoczny rezultat.
jeśli tak będzie trzeba to pojechałabym walczyć razem z wami.

:)

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #5 : 25 Luty 2010, 11:50:24 »
Jest impreza PSMG w Wawce, Dzień Kobiet.

Może w ten dzień by zorganizować happening? Czy na Woronicza wtedy 'nie pracują'?
"W życiu musi dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze."       J.Twardowski

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #6 : 25 Luty 2010, 11:57:07 »
Jest impreza PSMG w Wawce, Dzień Kobiet.

Może w ten dzień by zorganizować happening? Czy na Woronicza wtedy 'nie pracują'?

necia, wyjelas mi to z ust.. od rana sie zastanawialam czy to napisac:)
taka jedna co sie tula po waskim korytarzu zycia i na oslep szuka wlasciwych drzwi
najczesciej trafiam na slepe drzwi za ktorymi jest szara posepna sciana..ale moze trafie na takie za ktorymi wciagnie mnie wszechogarniajaca zolcien szczescia..
malarstwo to ja-wystarczy tylko uwaznie czytac miedzy plamami i kreskami na mych obrazach..
silence inside me above all-looking at the endless sea at the end of island
gg  out- zycie i ten cholerny dr
wielkie zmiany
http://www.sowkotek.blogspot.com/

beatrix

• Deaf
« Odpowiedź #7 : 25 Luty 2010, 12:33:55 »
Protest pod Woronicza jest dobrym posunięciem.. Popieram taką akcję!!

A wirtualnie to tylko you tube zyska na tym i nic więcej. Był niemy protest i co z tego wyszło?? Choć miałam nadzieję, że poskutkuje...

A PZG jakie ma plany?? Co mówi na ten temat?? Gdzie ci z zarządu??  :?

Może wyślemy petycję do Strasburga? Przecież TVP łamie prawo i stawia nam bariery?
« Ostatnia zmiana: 25 Luty 2010, 12:40:20 wysłana przez beatrix »

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #8 : 25 Luty 2010, 12:36:48 »
Bidon migał, że zbierają petycje. Kowlak u siebie też.
"W życiu musi dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze."       J.Twardowski

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
« Odpowiedź #9 : 25 Luty 2010, 12:41:05 »
Niby tak ale il bidone chce, żeby znów był ten protest youtubowy, pisałem, że nie jest skuteczne, to jest powielanie jednego protestu do następnego, każdy niesłyszący przeciez wie już o tym protescie...

Czy jest aż takim problemem być na miejscu i protestować fizycznie a nie wirtualnie?

Czy aby na pewno każdy niesłyszący?

A czy jest jakiś problem w tym aby protestować i fizycznie  i wirtualnie?
Dzieci głuche powinny najpierw zetknąć się z językiem migowym, bez względu na to, czy nauczycielami będą rodzice czy ktoś inny. Dopiero po opanowaniu języka migowego można rozpocząć pracę nad wpajaniem dziecku innych umiejętności-czytania i pisania, a może nawet języka mówionego. Nie ma dowodów na to, że umiejętność posługiwania się językiem migowym utrudnia nauczenie się mowy, co więcej-wydaje się, że jest dokładnie na odwrót. Oliver Sacks "Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy"

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #10 : 25 Luty 2010, 12:55:28 »
wirtualnie to kazdy moze sobie posiedziec na doopie przed kompem i tyle bedzie z protestu.

erde

• Administrator
  • Deaf
« Odpowiedź #11 : 25 Luty 2010, 13:02:47 »
Czy aby na pewno każdy niesłyszący?
A czy jest jakiś problem w tym aby protestować i fizycznie  i wirtualnie?

Może na pewno każdy korzystający z internetu na pewno juz wie, wszak ONSI.tv ogladad w sumie pona 14.000 ludzi... A powiedz jakim cudem zdezorientowany nowy niesłyszący od razu wejdzie na youtube i znajdzie protest il bidonka? Youtube na pewno nie pokaze na stronie głównej. Po ilości views pod playerem (video z niemego protestu) widac ze znikoma ilosc ludzi oglada tego typu protestów :/

Co do jakiegos problemu to było pytanie retoryczne... ;)

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
« Odpowiedź #12 : 25 Luty 2010, 13:18:39 »
Wiecie co?

Nie chce mi się z Wami gadać :P

molly

• Nieaktywna Motylka
  • Deaf
  • mój kochany przytulanek
« Odpowiedź #13 : 25 Luty 2010, 13:59:57 »
Ja uważam że powinni zrobić jak do górników stoczniowcy czy biała marsz.
Powinniśmy z niesłyszącym zbierac pod siedzibą TVP i nagłosnimy jak w przypadku rewolucji Gallaudeta. Petycja i YTowskie protest to ciche protest bo nie każdy słyszak wiedzą. A TVP ma nas gdzieś jak widzę do dziś.
Lepiej na miejscu nakrzyczec i nawoływac do protestu.

Wysłałam emeaila z prootestami i do dziś nie dostałam odp. Jedyne wyjscie dla nas jest najazd pod siedzibą TVP.

Myslę że trzeba zrobić YT do nawoływanie niesłyszący by zjawiły pod TVP w umówionym terminie.
Umieranie za sławę, ambicja , żądza władzy i autorytetu są jak rany, które się powiększają , jak postępująca choroba, która stopniowo niszczy osobowośc.Trzeba więc w samym sobie zbudowac równowagę życia. Dla siebie. Wszystko inne jest kruche, niepewne, ulotne. Sława i ambicja są jak wrzody. Są chorobami człowieka. Otchłaniami , w których się pogrąża.- Martin Gray

misiapysia

• MP
  • Deaf
« Odpowiedź #14 : 25 Luty 2010, 19:02:34 »
...nie zapominajcie, że na wszelkiego rodzaju publiczne protesty, marsze, pochody a nawet happeningi należy otrzymać pozwolenie. W tym przypadku od Prezydenta Miasta (rozpatrzenie trwa od 2 do 4 tygodni)

kowlak

• Deaf
« Odpowiedź #15 : 25 Luty 2010, 20:07:43 »
Tak protest w tej samej sprawie wyglądał w Niemczech:

http://www.facebook.com/album.php?aid=54298&id=1313561083&l=9d11914aba

erde

• Administrator
  • Deaf
« Odpowiedź #16 : 25 Luty 2010, 20:24:34 »
Niemcom to się udało załatwić dzięki takiej manifestacji?

Najwyższy czas już to zrobić w Polsce. ONSI będzie spróbować zorganizować tą manifestację w Warszawie

Agusia_84

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #17 : 27 Luty 2010, 14:11:44 »
Ja uważam że powinni zrobić jak do górników stoczniowcy czy biała marsz.
Powinniśmy z niesłyszącym zbierac pod siedzibą TVP i nagłosnimy jak w przypadku rewolucji Gallaudeta. Petycja i YTowskie protest to ciche protest bo nie każdy słyszak wiedzą. A TVP ma nas gdzieś jak widzę do dziś.
Lepiej na miejscu nakrzyczec i nawoływac do protestu.

Wysłałam emeaila z prootestami i do dziś nie dostałam odp. Jedyne wyjscie dla nas jest najazd pod siedzibą TVP.

Myslę że trzeba zrobić YT do nawoływanie niesłyszący by zjawiły pod TVP w umówionym terminie.

Witam. Też pomyślałam o tym że głusi w całej Polsce zrobimy strajki na marsz na ulicy gdzieś blisko TVP, aby oni mogliby zwracać uwagę głusi.
Wiem że petycja do TVP-u jest ciężko, możliwe oni nie chcą czytać, najlepiej się powiadom całej Polsce o marsz do TVP. Po drugiej stronie nie chcę żeby ktoś odważny pójdzie i bierze udział na marsz o protest, a na miejscu nie przyjdzie - to nie, to ważne dla wszystkich głusi, niesłyszących i tez słabosłyszące, aby TVP mogliby więcej napisów telewizji, i nie chcę mniej, niektóre lubię film czy serial czy dokumenty i tak nie pokazuje napisów, a słyszące mają wygodne, wszystko mogą słyszeć przez radio, telewizji i rozmowę. A gdzie głusi...?

Post został połączony: 27 Luty 2010, 14:13:06
Niemcom to się udało załatwić dzięki takiej manifestacji?

Najwyższy czas już to zrobić w Polsce. ONSI będzie spróbować zorganizować tą manifestację w Warszawie

To może nas głusi zrobimy...

grino

• Moderator
  • Deaf
  • Byl sobie deaf :)
« Odpowiedź #18 : 27 Luty 2010, 19:03:48 »
Luszki jak ladnie poprosimy, to zrobi super reklame ;) To pewne  :lol: tylko, jak wczesniej wspomnialem TVP-ubliczna robi niezly trik, zaczynajac od Teleexpressu konczac, co zamierzala zrobic, malym kroczkiem a co najgorsza nikt tego nie zauwazy oprocz NAS :(
Wiec protest, jest SLUSZNY nawet jakby trwal 5 lat ale warto kontynuowac, do oporu az do skutku :D
To co piszesz jest odzwierciedleniem twojej osobowości...

Deaf.pl to serwis społecznościowy dzięki któremu poznasz nowe osoby, odnajdziesz znajomych i dowiesz się co inni myślą o Tobie.

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #19 : 03 Marzec 2010, 11:50:11 »
Luszki jak ladnie poprosimy, to zrobi super reklame ;) To pewne  :lol:

Oczywiście, że zrobię Grinuś :D
Strony: [1] 2 3 ... 18   Do góry
« poprzedni następny »

v2 prace magisterskie | płytki ceramiczne, glazura | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Biuro matrymonialne Agentur-2life | randki | Hodowla kotów rasy Ragdoll | Plotersky - Technika Reklamowa | kuchnia śląskaJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf drzwi aluminiowe rzecznik patentowy skuteczna reklama w internecie promocja strony internetowej szkolenia finansowe