Ankieta

Kto z Was przybyłby 16 kwietnia o 10 do Wwy przed TVP?

Ja!
- 13 (25%)
Ja i biorę znajomych
- 12 (23.1%)
Ja nie mogę
- 23 (44.2%)
Nie chcę, nie ma sensu
- 4 (7.7%)

Głosów w sumie: 52

Strony: 1 [2] 3 4 ... 18   Do dołu

Autor Wątek: PROTEST - zacznijmy!  (Przeczytany 13215 razy)

pelnamoc

• Deaf
Odp: PROTEST - zacznijmy!
« Odpowiedź #20 : 03 Marzec 2010, 16:54:15 »
Tak protest w tej samej sprawie wyglądał w Niemczech:

http://www.facebook.com/album.php?aid=54298&id=1313561083&l=9d11914aba

zwróćcie uwagę na gwizdki (drugie zdjęcie) -- to dobry pomysł (wszystko co robi dużo hałasu: gwizdki, megafony, tuby, itp)

Couture

• Deaf
« Odpowiedź #21 : 25 Marzec 2010, 21:24:33 »
Europejska Federacja Osob Niedoslyszacych takze bedzie dyskutowala ten temat.
Jest nie do przyjecia aby najpierw dac teksty a potem je usuwac.

W Polsce jest potrzebna odpowiednia ustawa, tak jest to zrobione w innych krajach.
PZG i inne organizacje, takze powinny wspolnie zarzadac spotkania z zarzadem telewizji.

Pozdrawiam

CoJak

• Deaf
« Odpowiedź #22 : 26 Marzec 2010, 16:54:19 »
Zmniejszenie napisów w TVP dla niesłyszących jest wynikiem ogólnej polityki finansowej rzadu.
Zastanawiam się czy protest nie(do)słyszących przed siedzibą TVP da wymiar   pozytywny lub negatywny? a co będzie jeżli TVP naprawde boryka się z poważnymi problemami finansowymi.
Czy nie lepiej byłoby zamanifestować  przed Sejmem RP? żeby Posłów obudzić z niewiedzy o nas. Wszak Posłowie uchwalają ustawy o ulgach i zwolnieniach za abonament TV, od tego TVP ma dochody lepsze lub miejsze.  Posłowie powinni uchwalić ustawe na dofinansowanie dla TVP w łamaniu barier czyli na napisy dla niesłyszących,duża tu też rola należy do PFRON.
No to są takie moje dygresyjne rozważania, może ktoś ma lepszy pomysł?

"Głupi i mądrzy ludzie są nieszkodliwi, tylko półgłówki są niebezpieczni."

Johannn Wolfgang Goethe

kowlak

• Deaf
« Odpowiedź #23 : 26 Marzec 2010, 17:14:08 »
Zmniejszenie napisów w TVP dla niesłyszących jest wynikiem ogólnej polityki finansowej rzadu.
Polityka rządu powoduje, że TVP wydaje pieniądze na bzdury? Koszty zrobienia kilku odcinków seriali pozwoliłby na pokrycie brakujących pieniędzy w redakcji napisów.

Zastanawiam się czy protest nie(do)słyszących przed siedzibą TVP da wymiar   pozytywny lub negatywny? a co będzie jeżli TVP naprawde boryka się z poważnymi problemami finansowymi.

Oczywiście, że boryka się z problemami finansowymi. Ale głównie dlatego, że jest źle zarządzana. Odprawy dla różnych politycznych namiestników także pozwoliłyby na zapłacenie za napisy. Ale to też nie wina rządu.

Czy nie lepiej byłoby zamanifestować  przed Sejmem RP? żeby Posłów obudzić z niewiedzy o nas. Wszak Posłowie uchwalają ustawy o ulgach i zwolnieniach za abonament TV, od tego TVP ma dochody lepsze lub miejsze.  Posłowie powinni uchwalić ustawe na dofinansowanie dla TVP w łamaniu barier czyli na napisy dla niesłyszących,duża tu też rola należy do PFRON.
No to są takie moje dygresyjne rozważania, może ktoś ma lepszy pomysł?
No to zdecyduj się. Jeśli to wina rządu to dlaczego chcesz protestować pod Sejmem?

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #24 : 26 Marzec 2010, 17:15:11 »
Jeśli Sejm, to zrób sam x;) Ja zrobię swoje, bo mam blisko do domu, i nie będę musiała się tłuc po całej Wwie z wózkiem x:)
NIE MA MNIE OD 1 do 15 sierpnia

Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #25 : 26 Marzec 2010, 17:41:31 »
ja i tak jak tylko Fasolka poinformuje,ze juz zaklepany termin manifestacji, to i ze swej strony walne kolejne maile i pisma dotyczące manifestacji.
poza tym rzad sie tym nie zajmie, tylko zepchnie na Krajowa Rade Telefonii i Telewizji i na TVP i Rzecznika Praw Obywatelskich.
manifestacja musi byc przed TVP, zawsze mozna zrobic druga manifestacje przed Sejmem.
taka jedna co sie tula po waskim korytarzu zycia i na oslep szuka wlasciwych drzwi
najczesciej trafiam na slepe drzwi za ktorymi jest szara posepna sciana..ale moze trafie na takie za ktorymi wciagnie mnie wszechogarniajaca zolcien szczescia..
malarstwo to ja-wystarczy tylko uwaznie czytac miedzy plamami i kreskami na mych obrazach..
silence inside me above all-looking at the endless sea at the end of island
gg  out- zycie i ten cholerny dr
wielkie zmiany
http://www.sowkotek.blogspot.com/

grino

• Moderator
  • Deaf
  • Byl sobie deaf :)
« Odpowiedź #26 : 26 Marzec 2010, 18:12:05 »
Racja sowkotek, ja uwazam, ze jak NAS garstka bedzie na manifestacji, to bedzie duzy sukces tym bardziej bedzie o NAS, znow glosno w massmediach :D
Bierzmy prosty przyklad od Damiana Piaska, niby nic, a i tak duzo szumu bylo ;)
Mam kilka pomyslow, ale czekam na konkretny termin :D
To co piszesz jest odzwierciedleniem twojej osobowości...

Deaf.pl to serwis społecznościowy dzięki któremu poznasz nowe osoby, odnajdziesz znajomych i dowiesz się co inni myślą o Tobie.

FasOlkaa

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #27 : 26 Marzec 2010, 18:48:56 »
OK, dałam ankietę, jestem ciekawa, ile byłoby Was.

CoJak

• Deaf
« Odpowiedź #28 : 26 Marzec 2010, 20:05:40 »
Kowlak, nie rozumiemy sie. Moja propozycja miejsca strajku przed Sejmem dotyczyla żeby poslowie zainteresowali się napisami w TVP. A rząd niech robi swoje.
Zmniejszenie napisów w TVP dla rzeszy nie(do)słyszących wydaje mi się to podteksem politycznym. Zbliżają się wybory i ktoś chce komuś napewno zaszkodzić. Może w TVP jest koń trojański?  :?

Johannn Wolfgang Goethe

FasOlkaa

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #29 : 27 Marzec 2010, 06:05:48 »
Witam,
Otrzymałam podpisane pismo od ONSI z pieczątką z powiadomieniem o zgromadzeniu x:) Niestety, przyszło dopiero wczoraj po południu, ślamazarny listonosz. Idę złożyć to pismo w poniedziałek.

---

Proszę zaglądać tutaj: http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/miasto/zgromadzenia_zgromadzenia.php?imiesiac=04&irok=2010 Są to planowane zgromadzenia. Jak będzie 16 kwietnia, to na 100% możecie przyjechać x:)))
« Ostatnia zmiana: 27 Marzec 2010, 06:07:48 wysłana przez FasOlkaa »

CoJak

• Deaf
« Odpowiedź #30 : 28 Marzec 2010, 12:16:22 »
Wklejam linka o "katastrofalnej sytuacji w TVP"
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/katastrofalna-sytuacja-tvp#

Johannn Wolfgang Goethe

Couture

• Deaf
« Odpowiedź #31 : 28 Marzec 2010, 20:42:33 »
OK.
To rzad pozwoli aby TVP upadala?
A jezeli glusi i niedoslyszacy odmowia placenia abomamentow na telewizje z ktorej nie moga korzystac?
Ciekawe gdzie te wszystkie pieniadze szly poprzednio?

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #32 : 28 Marzec 2010, 21:14:44 »
OK.
To rzad pozwoli aby TVP upadala?
A jezeli glusi i niedoslyszacy odmowia placenia abomamentow na telewizje z ktorej nie moga korzystac?
Ciekawe gdzie te wszystkie pieniadze szly poprzednio?

couture, to Ty nie wiesz, ze z reguly z nieslyszacych nikt nie placi abonamentu, bo z tego tytulu jest zwolniony?
taka jedna co sie tula po waskim korytarzu zycia i na oslep szuka wlasciwych drzwi
najczesciej trafiam na slepe drzwi za ktorymi jest szara posepna sciana..ale moze trafie na takie za ktorymi wciagnie mnie wszechogarniajaca zolcien szczescia..
malarstwo to ja-wystarczy tylko uwaznie czytac miedzy plamami i kreskami na mych obrazach..
wielkie zmiany

CoJak

• Deaf
« Odpowiedź #33 : 29 Marzec 2010, 01:03:58 »
Nie chcę mieć zwolnienia z opłat abonamentu i nie chcę być na łasce osób odpowiedzialnych za tworzenie napisów.
  Jako osoba niesłysząca zgodziłbym się płacić 50% abonamentu za oglądanie na ekranie obrazków, widoków, oraz za filmy i programy z napisami, w zamian TVP miałaby obowiązek emitowania programów z napisami określonym czasie antenowym. Żeby wreście niesłyszący byli traktowani na równi ze światem słyszących.
Jeżli TVP będzie zwiększała ilość programów z napisami to mógbym się zgodzić płacić większy abonament np 60% a potem jeszcze większy w zależności od ilości napisów.
Rząd powinien wspomagać TVP, bo jest ona telewizją publiczną  ktora ma ograniczenie w reklamach, czyli w czasie pokazu filmu nie nadaje reklam. Wiadomo że  TVP nigdy nie dorówną w zarabianiu na swą działalność TV komercyjnym prywatnym bo w telewizji komercyjnej panuje "wolna amerykanka"
No ale unijne przepisy zabraniają wspomagać przez rządy firm borykających się z finansami.  Niektóre media piszą na zamówienie polityczne że TVP wydaje ogromne sumy na swe uposażenia, niestety trudno stwierdzić fakty.

Johannn Wolfgang Goethe

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #34 : 29 Marzec 2010, 10:08:25 »
Co tak mało chętnych na protest?!!!!  :shock:

Ruszać tyłki do akcji zamiast narzekać!
NIE PODDAWAĆ SIĘ... do cholery! W jedności siła!
Weźcie za przykład Głuchych z Ameryki Południowej, nie stracili bojowego ducha nawet wtedy, gdy odwrócili się od nich ludzie, którzy deklarowali swe wsparcie w walkę o ich prawa!

Nie wolno nam się poddać!

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #35 : 29 Marzec 2010, 11:07:32 »
też spojrzałam na wyniki ankiety i omg..
ja i tak będę choćby miało sie walić i palić.. to sprawa w tej chwili priorytetowa!!!
wielkie zmiany

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #36 : 29 Marzec 2010, 11:28:18 »
a gdzie jest ta ankieta?
Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty (by marthinez)

Olunia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #37 : 29 Marzec 2010, 11:33:34 »
Powyżej,na samym górze, Kicioldo:):)
Pozdrawiam:):)
it's a long way to Tipperary...

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #38 : 29 Marzec 2010, 11:48:57 »
Powyżej,na samym górze, Kicioldo:):)
Pozdrawiam:):)

ah, no tak. Ale zakręcona jestem dzisiaj  :shock:
Dzięki :)
Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty (by marthinez)

Milcia

• Deaf
« Odpowiedź #39 : 29 Marzec 2010, 12:12:22 »
Chyba ze ktos z Krakowa bedzie jechal to pojade z nimi!..
Strony: 1 [2] 3 4 ... 18   Do góry
« poprzedni następny »

v2 prace magisterskie | kuchnia śląska | płytki ceramiczne, glazura | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Plotersky - Technika Reklamowa | randki | Hodowla kotów rasy Ragdoll | Biuro matrymonialne Agentur-2lifeJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf noclegi w krakowie prasy hydrauliczne sukienki ciążowe Wykrojniki usługi księgowe wrocław