Ankieta

Ile średnio w miesiącu wysyłacie SMS-ów z komórki?

od 51 do 100
od 101 do 150
od 151 do 200
od 201 do 250
od 251 do 300
od 301 do 400
powyżej 400
poniżej 50

Autor Wątek: Ile miesięcznie wysyłacie SMS-ów z komórki?  (Przeczytany 29556 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Madziulka

• Deaf
  • Miłego dnia :):):)
Odp: Ile miesięcznie wysyłacie SMS-ów z komórki?
« Odpowiedź #40 : 05 Czerwiec 2005, 16:09:46 »
Tyż mam PLUSa - już leci ok 6 lat :) Teraz zmieniłam tam taryfę, gdzie miesięcznie mogę wysłać 300 smsow, jeśli tyle nie wyślę, to przechodzi na następny miesiąc.

Darwaw, a komenda N na numer 2580 jest płatna już? Wiesz, to sprawdzanie rachunku.
:) Always look on the bright side of your life :) Zawsze patrz na jasną stronę swego życia :)

Darwaw

• Moderator
  • Deaf
  • Student PJWSTK :)
« Odpowiedź #41 : 05 Czerwiec 2005, 17:18:21 »
Madziulka:

Tak, teraz ta komenda jest płatna.

Ale mam coś znacznie lepszego i do tego bezpłatnego :) Skorzystanie z EBOK plusowego (www.ebok.pl) To cały panel kontrolny i administracyjny swojego konta abonenckiego w Plusie, ostatnie faktury, aktualne uzycie komórki, aktualnie pozostałe do zuzycia pakiety minut i sms, dostpepne uslugi, mozna aktowywac/deaktywowywac dowolne usługi i wieeele wiele więcej :) . Trzeba miec tylko PLUSKOD 5-cyfrowy.

Wyjątkowy

• Gość
Na ostatnim rachunku 586 smsow
« Odpowiedź #42 : 27 Czerwiec 2005, 09:47:44 »
Bardzo duzo wysylam.Ale tylko dlatego,ze wszyscy wola otrzymac smsa niz porozmawiac przez tel.Denerwuja mnie smsy, bo czesto nie moge prowadzic auta a to wiaze sie z tym, ze musze sie zatrzymac i odpisac(jesli to cos waznego).Wole wykrecic nr i powiedziec wprost niz pisac.Choc mam tez sporo znajomych ktorzy nie moga rozmawiac przez tel to tylko do nich nie mam pretencji.I z czystym sumieniem pisze smsa.Ale ci ktorzy moga rozmawiac to... szkoda slow.Interesujace jest to, ze prawie 100%mezczyzn woli rozmawiac przez tel a 80%kobiet woli smsy niz rozmowe przez tel.

Darwaw

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #43 : 27 Czerwiec 2005, 11:38:23 »
Wyjatkowy:

Jak ktos jedzie długa trasa a np nie mozna sie zatrzymać, bo jest linia ciągła na poboczu (oznacza że tu nie wolno zatrzymywać sie - np na trasie szybkiego ruchu czy autostradzie), to krótko można odpisać zza kierownicy, oczywiście zwolnić jazde, napisac szybko i wysłać :) Sam tak czasem robie - wiem ze tak nie mozna ale... ;) W miescie takie coś jest niemozliwe - chyba ze na postoju pod swiatłami. Jak jedzie sie po miescie to nie mozna pisac smsów, za szybko zmienia sie sytuacja  na drodze.

Myslałem ze to odwrotnie... Że to kobiety wola gadać a mezczyzni pisac...

PS. Za ostatni miesiąc wyjątkowo duzo smsów nawysyłałem... dokładnie 424 SMS... Za ten miesiac juz mam ok 270 sms, a jeszcze nie ma połowy miesiaca... Heh... Coraz więcej wysyłam... 

Agnessa

• Deaf Observer
  • Główny Moderator
  • Deaf
  • Pozwoliłam Słońcu wstać wcześniej niż ja...
« Odpowiedź #44 : 28 Czerwiec 2005, 01:33:19 »
Tak jak darwaw coraz więcej wysyłam SMSy. Tym razem ilość wysyłanych SMSów z mojej komórki dochodzi do 200 (!)
Kiedyś zwykle wysłałam około 120 SMSów z komórki, jeszcze wtedy dużo wysłałam z internetu. Teraz zdecydownie wolę wysyłać z komórki, bo już nie chce mi się włączyć kompa i podłączyć internetu - to zajmuje mi trochę czasu :P Jaki ze mnie leń :P

Darwaw

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #45 : 26 Lipiec 2005, 23:03:50 »
Za okres 17 czerwca - 16 lipca nawysyłałem dokładnie 648 SMS-ów :] Jak ktos nie wierzy to moge pokazać ostatnia moją fakture z PlusGSM :] Musze przystopować z wysyłaniem smsów... Srednio w ciagu ostatnich 12 miesięcy wysyłałem 275 SMSów miesiecznie :]

lusitano

• Gość
« Odpowiedź #46 : 27 Lipiec 2005, 09:08:05 »
Ja nie wysyłam za dużo smsków, bo w iedei dla firm nie przewidzieli, że ktos lubi to robic  :? i nie ma darmowych pakietów.  Dlatego wolę dzwonic lub po prostu korzystam ostatnio z netu. Na numer mojej siostry numer z plusa założyłam konto w mieście plusa. Jeszcze tylko w erze muszę tak zrobic. Mam pytanko. Wiecie jak można wysyłać z netu smsy na HEYAH, bo na ich stronce nie znalazłam bramki.

ewolkaa

• Deaf
« Odpowiedź #47 : 27 Lipiec 2005, 11:16:51 »
Ja wysyłam miesiecznie okolo 120-150 smsów ;)  Wiecie jak można wysyłać z netu smsy na HEYAH, bo na ich stronce nie znalazłam bramki. [/color]
[/quote]

Na heyah mozesz wysylac z bramki Ery.
Świat zobaczyć w ziarenku piasku
Niebo w dzikiej roślinie
Nieskończoność uchwycić w ręku
A wieczność w godzinie...

grino

• Moderator
  • Deaf
  • Byl sobie deaf :)
« Odpowiedź #48 : 27 Lipiec 2005, 18:03:01 »
Ewolkaa na taka maja mozliwosc pewnie ci ktorzy sa w Erze inni majacy innego operatora pewnie nie moga :-( Kiedys PLUS mial taka mozliwosc wywyslania smsa bez ograniczen do kazdego operatora niestety dzis tylko do oporu mozemy tylko wewnatrz sieci poza juz z ograniczeniem. Idea przynajmniej umozliwia wszystkim wysylaniem poprzez swoj portal ograniczeniem jest "totem" i ilosc wysylania smsmow natomiast Era daje taka mozliwosc z kodem tylko ze to dla mnie jakas lipa, jak pamietam smsem zaplacilem za kod i nic dalej nie moglem, moze ktos bedzie potrafil mi wytlumaczyc jak narazie dla mnie to wielka sciema hehe. Co do czerwonej lapki pewnie info mozna znalezc na necie tylko trzeba dokladnie poszukac :-D
To co piszesz jest odzwierciedleniem twojej osobowości...

Deaf.pl to serwis społecznościowy dzięki któremu poznasz nowe osoby, odnajdziesz znajomych i dowiesz się co inni myślą o Tobie.

JaGuSiA

• Deaf
  • logo
« Odpowiedź #49 : 15 Listopad 2005, 16:10:54 »
czasem wysyslam sms-ow 80,a mi komorka firma ORGANE kiedys wyslalam 80 smsow ,a za darmo mi 60 sms i placic za miesiac  zawsze i + VAT= wszystkie 35zl  :lol:

MARIUSZ19

• Gość
« Odpowiedź #50 : 12 Luty 2007, 18:21:05 »
NIO JA JEZELI NIE WIDZE SIE ZE SWOIM MISIEM TO NAWET DOCHODZI DO 1000-1200SMSKOW A PRZEZ

dianda

• Deaf
  • Życie na tym świecie wymaga odwagi
« Odpowiedź #51 : 12 Luty 2007, 23:50:10 »
Za okres 17 czerwca - 16 lipca nawysyłałem dokładnie 648 SMS-ów :] Jak ktos nie wierzy to moge pokazać ostatnia moją fakture z PlusGSM :] Musze przystopować z wysyłaniem smsów... Srednio w ciagu ostatnich 12 miesięcy wysyłałem 275 SMSów miesiecznie :]

Darwaw co ty takiego piszesz w tych eskach :P?
Ja średnio 100 z komórki (wiem, bo jak miałam w simplusie 600smsów za 6zł, to nigdy tego pakietu, nawet przy ogromnym staraniu, nie mogłam "wypisać"; z neta różnie - nie liczyłam ;)

Cytat: Nicola
prosta sprawa dianda: twoj tato nie dostał e mixplusie bo ma za niskie dochody i wedlug firmy Plus jest klientem niepewnym, stad chcieli wczesniej zaliczke na telefon - 700 zl (cos kolo tego) ktora po 20 miesiącach użytkowania i opłacania telefonu w tej taryfie  jest zwracana.
hahaha, tatko ma większą renciszke niż mamci dochody. Mamci dostało, nawet ze znizka, a tatko nic. Więc historia się kupy Twoja nie trzyma :)

WYMIENIę BRAMKę Z MIASTA PLUSA (bo mam dwie :P -mamci (nie korzysta) i swoją) NA BRAMKę ERY :)
Kto chętny?
« Ostatnia zmiana: 12 Luty 2007, 23:55:28 wysłana przez dianda »

"... kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to, że pragnienie owo zrodziło się w Duszy Wszechświata. I spełnienie tego pragnienia, to Twoja misja na Ziemi"

:arrow: Cochlear implant od 1999 + JM

Marta Ab

• Deaf
« Odpowiedź #52 : 13 Luty 2007, 17:10:47 »
Eeee.... Róznie bywa... W ciągu 4 dni na wyjeżdzie (w feriee) wysłałam ponad 45 smsów,  :shock: A teraz już mniej wysyłam. Hehehe
...:::: nikt nie ma prawa mówić jak żyję, ponieważ nikt za mnie nie umrze ::::...
...oto motto, które nam pozwala żyć, jak chcemy....

Darwaw

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #53 : 13 Luty 2007, 20:12:23 »
Darwaw co ty takiego piszesz w tych eskach :P?
Ja średnio 100 z komórki (wiem, bo jak miałam w simplusie 600smsów za 6zł, to nigdy tego pakietu, nawet przy ogromnym staraniu, nie mogłam "wypisać"; z neta różnie - nie liczyłam ;)

Różności piszę :) Zawsze coś znajdzie się ciekawego do napisania :P :P :P

WYMIENIę BRAMKę Z MIASTA PLUSA (bo mam dwie :P -mamci (nie korzysta) i swoją) NA BRAMKę ERY :)
Kto chętny?

Też składam taką samą ofertę :D (ale to nie na temat już) :P

paulincia

• Gość
« Odpowiedź #54 : 13 Luty 2007, 20:56:54 »
dziennie wysylam ok.300 sms-ow,czyli miesiecznie ok.30 000.niezle nie? :lol: mam juz dosyc przez to telefonu ale okolicznosci mnie do tego zmuszaja :? przesada???
« Ostatnia zmiana: 13 Luty 2007, 21:01:16 wysłana przez paulincia »

arla

• Gość
« Odpowiedź #55 : 14 Luty 2007, 11:43:53 »
mam 3 telefony to znaczy numery: Heyah, Orange i Plus. W każdehj z sieci są dostępne pakiety dlatego też sms-ów w sumie z pakietów mogę wysłać do 3000.  :shock:

Seba1525

• Gość
« Odpowiedź #56 : 14 Luty 2007, 16:13:38 »
Ha ja mam simplusa prze misiąc potrafie wypisać swj pakiet po 1gr i do tego jeszcze pół mojej siostry zeby jej nie przepadło:)a poza pakietem wypisuje jeszcze cała karte 30:)

pawcioos

• Deaf
« Odpowiedź #57 : 14 Luty 2007, 16:50:20 »
Nic dziwnego, że my jako Polacy jesteśmy rekordzistami w Europie pod względem ilości wysłanych wiadomości :).

Ja coraz mniej wysyłam sms-y, jak coś trzeba szybko przekazać wiadomość to dzwonię - tak szybciej i taniej mi wychodzi.

Pozdrawiam PawciooS