Autor Wątek: czy są tu słyszący?  (Przeczytany 34389 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poprostuagniecha

• Gość
Odp: czy są tu słyszący?
« Odpowiedź #60 : 13 Marzec 2007, 22:03:26 »
Ja jestem słysząca...W jakichś 40%, powiedzmy... :wink:

yustyna

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #61 : 15 Marzec 2007, 20:33:43 »
...i ja jestem słysząca. To jest jedyne forum, z którego korzystam i jest naprawdę bardzo ciekawe. Często czytam wiele wątków, choć udzielam się na nielicznych (obiecuję, że się poprawię :D )
Pozdrowionka dla wszystkich Forumowiczów :P

Parchatek

• Deaf
  • Oo
« Odpowiedź #62 : 09 Kwiecień 2007, 00:12:34 »
...no i ja sie pojawilem :D ale jak z częstotliwością to nie wiem - ale bede się starał jak najbardziej - zwłaszcza że może i bede chcial się przypodobać Neci którą jak na razie znam z foto i z opowieści! :P
"Ludzie pokonani w walce o coś, w co wierzą, biorą na siebie z ochotą męczeństwo jak gorzką nagrodę swej samotności."

relikan

• Gość
« Odpowiedź #63 : 30 Październik 2007, 14:09:09 »
ja jestem slyszacy

Bajka

• Deaf
« Odpowiedź #64 : 31 Październik 2007, 17:09:35 »
Też jestem słysząca. Wpisuję sie na listę ;) Forum jest dla mnie nieocenionym źródłem wiedzy- wiedzy bardzo użytecznej, łatwo przyswajalnej, takiej której nie wyczyta sie z książek. Dziękuję Wam za to :)

Madzialenka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #65 : 02 Listopad 2007, 13:32:44 »
Witam!! mam na imię Magda jestem osobą słyszacą, obecnie mieszkam w Warszawie. Studiuję w Kolegium Pracownikow Służb Społecznych o kierunku pracownik socjalny. Kiedyś w mojej szkole uczono języka migowego. Teraz niestety chyba juz nie ma go w programie nauczania. Szkoda bo myślę, że przyda mi się w pracy. Czy ktoś z Was wie może o jakiś bezplatnych kursach jezyka migowego. Na razie nie stać mnie na płatny kurs.Pozdrawiam

Tower

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #66 : 02 Listopad 2007, 14:07:48 »
Witam,
Jestem osobą słyszącą niepełnosprawną i przez wiele lat miałem kontakt też z osobami niepełnosprawnymi,  a sporadycznie z osobami Głuchymi, więc jestem by zbliżyć się do tematu, mam nadzieje że forum mi chociaż troche przybliży temat  :)
« Ostatnia zmiana: 02 Listopad 2007, 14:13:16 wysłana przez Tower »

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
« Odpowiedź #67 : 02 Listopad 2007, 17:22:35 »
No zaskoczeniem to nie będzie, też jestem słyszący;]
Dzieci głuche powinny najpierw zetknąć się z językiem migowym, bez względu na to, czy nauczycielami będą rodzice czy ktoś inny. Dopiero po opanowaniu języka migowego można rozpocząć pracę nad wpajaniem dziecku innych umiejętności-czytania i pisania, a może nawet języka mówionego. Nie ma dowodów na to, że umiejętność posługiwania się językiem migowym utrudnia nauczenie się mowy, co więcej-wydaje się, że jest dokładnie na odwrót. Oliver Sacks "Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy"

endoorfina

• Deaf
  • 'Anything You Want - You've Got It!'
« Odpowiedź #68 : 06 Listopad 2007, 18:04:54 »
Ja też jestem słysząca ;]
Do czasu wyprowadzenia spraw osobistych na prostą, bywam rzadko. Zapraszam ew. do rozmowy na GG - o ile jestem...

'Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz mieć coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany.' FMA

'Kiedy coś Ci się nie udaje, spróbuj zmienić drogę do celu, ale nie rezygnuj z niego. Nie bój się eksperymentów i nowych rozwiązań. "Inne" nie musi być gorsze.'

'Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono...' Wisła

Mutegirl

• Gość
« Odpowiedź #69 : 13 Listopad 2007, 18:31:11 »
I ja mam słuch doskonały (nawet absolutny :?), ale powiem Wam, że to właśnie dwie głuche kuzynki swą wrażliwością nauczyły mnie prawdziwie "słyszeć".

Michalski

• Gość
« Odpowiedź #70 : 17 Grudzień 2007, 20:14:13 »
ja jestem słysząca :) więc aga juz jesteśmy dwie... :P
Czesc :))) Ja jestem niestyszacych :) Bo temu stycznia  bylo gadac kobiety jest styszacych gadac siebie sie napisac sie gadac dlugo to milo mi :) bo idzie razem  zobacze sklepow :)  Co ty jestes styszacych tak ?  Ty umiesz jez migwego ?  Co u Ci?
« Ostatnia zmiana: 23 Grudzień 2007, 16:57:05 wysłana przez zlosliwy_szpienio »

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #71 : 17 Grudzień 2007, 21:38:18 »
nie chcę być złośliwy, ale nie mogę zakapować, o co chodzi temu niby "słyszącemu" Michalskiemu...
Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty (by marthinez)

bartosz

• Deaf
« Odpowiedź #72 : 17 Grudzień 2007, 21:41:59 »
Michalskiemu wcięło na początku postu znacznik cytowania. Powinno być:

ja jestem słysząca  więc aga juz jesteśmy dwie... :P

Czesc :))) Ja jestem niestyszacych :) Bo temu stycznia  bylo gadac kobiety jest styszacych gadac siebie sie napisac sie gadac dlugo to milo mi :) bo idzie razem  zobacze sklepow :)  Co ty jestes styszacych tak ?  Ty umiesz jez migwego ?  Co u Ci?

Więc się tak nie rzucajcie :P

jubea

• Deaf
« Odpowiedź #73 : 17 Grudzień 2007, 22:17:58 »

Spróbuję zrozumieć po "głuchemu", choć przyznam, trudno było mi zakapować. Ale spróbuję.

Myślę, że Michalski/a skierował/a post do Mutegirl, zauważając, że ona ma niesłyszące kuzynki, z którymi z pewnością chciał/łaby się poznać i pogadać "towarzysko" :P Może chodziło mu o to...

Albo to, że juz spotkał/a się z nimi, gadał z nimi, byli w styczniu w sklepach, no i gadali długo.
Na koniec pytał się, czy Mutegirl zna migowy i czy jest słysząca.

Misia

• Buntowniczka z wyboru
  • Moderator
  • Deaf
  • tfaldym tseba być a njy mientkim :P
« Odpowiedź #74 : 17 Grudzień 2007, 22:26:18 »
Chyba do DzikiejRóży.
'Nie można tworzyć czegoś, czego nie ma, bo jest tylko to, co jest'...

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #75 : 18 Grudzień 2007, 09:41:47 »
a fakt źle zrozumiałem Michalskiego...

zdania Michalskiego próbowałem zamigać i wyszło tak mniej więcej oczywiście po polsku:

"Jestem niesłyszacy. W styczniu gadałem ze słysząca kobietą, pisalismy (tu chyba chodzi, ze w razie niezrozumienia pisali do siebie) długo i miło było, byliśmy razem w sklepach. Czy ty jesteś słysząca, tak? Czy znasz migowy? Co u ciebie?"

Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty (by marthinez)

slashers

• Gość
« Odpowiedź #76 : 18 Grudzień 2007, 15:45:14 »
Ja też jestem słyszący, ale nie do końca :)

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #77 : 18 Grudzień 2007, 17:15:48 »
Ja też jestem słyszący, ale nie do końca :)

Witam

a mogę wiedzieć co to znaczy być nie do końća słyszącym???

slashers

• Gość
« Odpowiedź #78 : 18 Grudzień 2007, 18:22:27 »
Po prostu niedosłyszę, czyli w pełni nie słyszę i też głuchy nie jestem;  jestem pośrodku :)

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #79 : 18 Grudzień 2007, 18:58:38 »
Po prostu niedosłyszę, czyli w pełni nie słyszę i też głuchy nie jestem;  jestem pośrodku :)

Ahiam, teraz zrozumialem.

Tak więc nie można powiedzieć, że jesteś słyszący, chyba, że jestes funkcjonalnie słyszący, ale to juz inna beczka.

Ale mało ważne, tylko nie wprowadz nas w błąd ;)  A tak witamy cie ;D

v2 Hodowla kotów rasy Ragdoll | prace magisterskie | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Plotersky - Technika Reklamowa | Biuro matrymonialne Agentur-2life | płytki ceramiczne, glazura | kuchnia śląska | randkiJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf materace kieszeniowe odchudzanie rekuperatory Obróbka skrawaniem parasole reklamowe