Autor Wątek: Jak prowadzic rozmowe???  (Przeczytany 1059 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marusia

• Gość
Jak prowadzic rozmowe???
« : 06 Marzec 2006, 18:42:57 »
Witam was wszystkich,
jak wiadomo ze nie slyszymy to trudniej nam prowadzic rozmowy, przynajmniej w moim przypadku :(. W gronie powyzej dwoch osob jest naprawde ciezko bo nie nadazam za kowersacja a pytanie "a o co chodzi?" jest naprawde meczace... wiec juz raczej unikam takich spotkan. A jak juz gadam z inna osoba w jedno, dwuosobowym gronie to trzeba powtarzac czy prosic o powtorzenie.... to tez meczace i irytujace :( wiec jak tu prowadzic normalna rozmowe?!?!  jak juz mowie to czesto nie wiem co powiedziec. nie wiem co powiedziec na komplementy, tylko mowie "dzieki".... nie wiem co powiedziec na jakis problem.... we mnie jest jakas blokada, ktora probuje odblokowac. w sklepie czy w restauracji to nie ma problemu bo wiadomo co powiedziec. ale jak sie gada z inna osoba, to tematy szybko sie koncza bo chyba nie umiem prowadzic rozmowy, nie wiem o czym dalej gadac i pada niezreczna cisza... czesto mowie "no", "a no racja"... nie wiem jak ludzie ze soba potrafia gadac pare godzin a tematy wogole sie nie koncza, poruszylam chyba juz wszystkie tematy swiata, niezbyt ciekawie co? dlaczego tak ze mna jest?!? pewnie ze nie slysze i nie wiem jak inny gadaja itp. moze dlatego? no kurde mnie to naprawde meczy i popadam powoli w depresje z tego powodu... nie mozesz gadac z osobami, chyba ze o szkole,nauce i pogodzie... i nic wiecej.. a ja tak nie chce. NIE WIEM O CZYM GADAC ANI JAK PROWADZIC ROZMOWY... Mam nadzieje ze nade mna zlitujecie i cos doradzicie?
Z gory dzieki ;)

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
Odp: Jak prowadzic rozmowe???
« Odpowiedź #1 : 06 Marzec 2006, 19:14:31 »
1. Miej swoje hobby - i znajdz innych hobbistow - jeden temat ale za to dluuugie rozmowy, wymienianie sie doswiadczeniami, itd itd itd.
2. Duzo czytaj na rozne tematy, troche o psychologii, troche o sposobie dzialania silnika, troche o zasadach budowania piramid - wszystkiego po trochu, co niektore rzeczy glebiej przekopuj. W rozmowie nagle to wyskoczy, np. jeden powie, ze byl w Egipcie, a Ty zablysniesz elokwencja i wiedza, jak sie budowalo piramidy, a on zablysnie w czym innym i tak dalej sie rozwija rozmowa i nagle wyskakuje temat: oo, kobieta a wie, i mozesz tu znuf zablysnac wiedza o psychologii kobiety. To tylko przyklad, ale chyba rozumiesz jak przebiega ten mechanizm rozmowy? x;) Ja tak robie. Na imprezach nigdy nie przestaje gadac cala noc nawet z jedna osoba, przeskakujac z jednego tematu na drugi (bowiem nie mam hobby)
3. Nie zmuszaj sie do rozmow z wieloma osobami naraz - znaj swoje ograniczenia. Jesli Ty nie potrafisz miec podzielna uwage (rozmawiajac z jedna rozumiec drugiej) - to po prostu odpusc x:) Miej tylko jednego glownego rozmowce x;)

to chyba narazie tyle, inni na pewno cos dorzucą x:D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
Odp: Jak prowadzic rozmowe???
« Odpowiedź #2 : 13 Marzec 2006, 15:43:29 »

3. Nie zmuszaj sie do rozmow z wieloma osobami naraz - znaj swoje ograniczenia. Jesli Ty nie potrafisz miec podzielna uwage (rozmawiajac z jedna rozumiec drugiej) - to po prostu odpusc x:) Miej tylko jednego glownego rozmowce x;)

Mam zupełnie ten sam problemik co Marusia, więc punkt trzeci przytoczony przez Olkę wezmę sobie do serca ;)

v2 Hodowla kotów rasy Ragdoll | aranżacje | Plotersky - Technika Reklamowa | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | kuchnia śląska | Nowy Sącz - informacje,ogloszenia,sacz | LIPION MEDIA Group s.c. | namioty | Agencja Reklamy WRMG | Notensatz | Biuro matrymonialne Agentur-2life | Avatar | Nowe Forum Młodzieżowe | Opieka nad grobami w Namysłowie | Otwarcie Forum MłodzieżowegoJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf reklama internet ODZIEŻ BHP kampanie google OFE meble dziecinne