ONSI posiadają taką stronę całkiem jasną i rzeczywistą, wszystkie informacje z życia niesłyszących są jawne pokazane... Imprezki i zloty to też jest rozrywka... Prosze forum to też miejsce, gdzie można rozmawiać o wszystkich sprawac a w pzg czy jest taka możliwość? A jeszcze większość ludzi mówi, że takie sprawy jak zusowskie byle tam najpierw dowiadują od onsi a mimo w pzg powinno ujawniac? To czemu wiekszosc osob dowiaduje sie wlasnie o takich sprawach i roznych ogloszen wlasnie w onsi?
Ja nie mowie ze warszawski pzg krytykowal onsi, chodzi mi o inny klub pzg z innego miasta ;P
Bo ja z punktu widzenia widze ze Pzg poprostu zapomina o młodzieży niesłyszącej, bo większość radosci czerpia z tego własnie starzy ludzie.. Ja rozumiem ze starszy czlowiek nie ma jak sie zajac ze soba, ale młodzieź? Onsi niestety jest portalem ale dla innych stał się poprostu wirtualnym klubem tak mozna nazwac... Zreszta sama widze i jeszcze wkoło padają słowa PZG nic nie robi, PZG znowu hamstwo, PZG nie zafundował itdd...ja to często już to słyszę... Ja nie krytykuję pzg bezmyslnie, bezpodstawnie, poprostu sama ujrzałam że czegoś brakuje..
Podczas pewnej rozmowy na public w onsi, nie pamietam zreszta kiedy, każdy miał negatywne nastawienie do pzg, i z tego wyciągnełam wnioski, że poprostu trza zacząć od nowa, nowe stowarzyszenie założyć, które by pomagało w podjęciu pracy, (pisanie cv, aktywnie poszukiwanie pracy, kursy dodatkowe, itd), kółka taneczne, plastyczne, migowe, (przyda się choćby), rozrywki, prowadzenie warsztatów dla młodych niesłyszacych dotyczacych prawa pracy, zusu, itd... Bo żal mi się robi, że połowa osób z naszego świata ma kłopoty w zusie, pracą...itd.. A pzg co zrobił ostatnio? Gdybym ja bylabym prezesowa i ktos by mi naskarzyl ze zus zle traktuje to bym juz zawołała redakcje z faktow i bym zaczela domagac praw dla tych osob? A pzg co by zrobil ? Nic kompletnie nic... Duzo jest wad, nie chce dalej komentowac... bo poprostu uważam, ze to bez sensu tam chodzic i nosic biala legitymacje z uchem..