Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Do dołu

Autor Wątek: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D  (Przeczytany 31141 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aderek27

• Deaf
Odp: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D
« Odpowiedź #100 : 27 Listopad 2008, 00:12:43 »
witam was deafiaczków
Zajrzalem do was z onsi co pisali o deafie
teraz o mnie adera znaja ci co bylo 4 lata temu

obecnie mieszkam w Czestochowie wzdłuz Jasnej gory. Urodzilem jako osoba slaboslyszaca poniewaz moja mama miala rózyczke zajrzalem na papiery meedyczne ale to juz historia  chodzilem do szkoly dla nieslyszacych w lublincu a potem do szkoly warszawy przy ul luckiej teraz obecnie szukam pracy.
Robilem prawko na wszystkie kategorii b i c i ce to byly marzenia zrobic te uprawnienia ale rozbłysły mydlana banka poniewaz pracodawcy sie boja mnie przyjac choc jedziłem tirem na czechy i słowacja ale zrezygnowałem bo poniewaz trzeba rozmawiac na cbi radio ci ktorzy to wiedza o co w tym chodzi to juz o wszystko chcialbym was poznac pozdrawiam

Suesun

• Deaf
« Odpowiedź #101 : 27 Listopad 2008, 23:54:04 »
Hej!
Trafiłam tu dziś przez przypadek i bardzo się z tego powodu cieszę :)
Mam na imię Sylwia. Pochodzę z małego miasteczka w woj. Zachodniopomorskim. Od dziecka mam obustronny niedosłuch w wyniku przyjmowania gentamycyny.
Moja rodzina słyszy. Nie znam osób, które nie słyszą, bądź mają problemy ze słuchem. Nie migam, ale jako, że stosunkowo późno zostałam zaaparatowana - dość dobrze czytam z ust.
Ukończyłam szkoły publiczne: LO, Studium Biznesu, licencjat z ZiM -  Politechnika Koszalińska oraz Magisterka na Uniwersytecie Szczecińskim. Od 10 lat mieszkam w Szczecinie, gdzie pracuję jako kredytowiec (obecnie obijam się na urlopie wychowawczym). Jestem mężatką i mam dwoje dzieci.

Pozdrawiam ciepło wszystkich forumowiczów

grabka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #102 : 27 Grudzień 2008, 21:17:49 »
No i bach! Niektórzy mnie znają, ale niektórzy nie ( ci, co znają to się mocno zdziwią, w końcu nigdy nie lubiłam się wychylać:)), więc wypada się przedstawić. Na imię mi Kasia, urodzona w Warszawie, słuch mam genetycznie uszkodzony, cała rodzinka nie słyszy:) wychowana w dwóch środowiskach - skończyłam masowe szkoły, obecnie jestem na IV roku na chwalebnym kierunku, zwanym surdopedagogiką;)

Pozdrawiam ciepło i poświątecznie :D

marOOnz

• Głuchy Fryzjer to ja!
  • Moderator
  • Deaf
  • ...sex, drugs & PJM! ^^
Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D
« Odpowiedź #103 : 28 Grudzień 2008, 01:34:27 »
No i bach! Niektórzy mnie znają, ale niektórzy nie ( ci, co znają to się mocno zdziwią, w końcu nigdy nie lubiłam się wychylać:)), więc wypada się przedstawić. Na imię mi Kasia, urodzona w Warszawie, słuch mam genetycznie uszkodzony, cała rodzinka nie słyszy:) wychowana w dwóch środowiskach - skończyłam masowe szkoły, obecnie jestem na IV roku na chwalebnym kierunku, zwanym surdopedagogiką;)

Pozdrawiam ciepło i poświątecznie :D

o, moje love! - witamy w gronie DEAF =*
« Ostatnia zmiana: 28 Grudzień 2008, 01:36:50 wysłana przez il bidone »
leniwy artysta - normalna rzecz. O pracowitym powiadają ze rzemieślnik

Studio fryzjersko-kosmetyczne "Willa MATRIX" - http://www.willamatrix.pl/
na ul. Malczewskiego 21 w Warszawie - Mokotów
- przystanek "Metro Racławicka" albo "Metro Wierzbno" na Al. Niepodległości,
przystanek Malczewskiego na Puławskiej, pieszo od ulicy ok. 5 min
Tam pracuje Głuchy fryzjer, który używa PJM - czyli ja
jest możliwość zapisania się u mnie SMS'em pod moim nr: 605 910 620

Basieńka

• Nowy
  • *
  • Z chrześniakiem ;) "Nie lękajcie się!"
« Odpowiedź #104 : 05 Styczeń 2009, 20:56:40 »
Witajcie,

Nazywam sie Basia, mam 24 lata. Mam obustronny niedosluch od urodzenia(korzystam z aparatu słuchowego). Na codzień pracuję w kancelarii w Częstochowie i studiuję na Uniwersytecie Warszawskim. Pół roku temu obroniłam się na Uniwersytecie Śląskim. Uwielbiam tańczyć, podróżować, chodzić do kina i spotykać się z przyjaciółmi. Jestem osobą pogodną. Wiara w Boga w moim życiu ma dla mnie ogromne znaczenie. Ufność dodaje mi skrzydeł i umacnia kroki moje. Pragnę nawiązać tutaj nowe znajomości, zwłaszcza z osobami mającymi niedosłuch i nie tylko. Wychowałam się wsród zdrowych osób.

Pozdrawiam serdecznie,

Basieńka

olex92

• Deaf
« Odpowiedź #105 : 10 Styczeń 2009, 22:01:30 »
No to teraz kolej na mnie.

Witam, jestem Ola i od wczoraj mam 17 lat  :D
Mieszkam w Katowicach, mam obustronny niedosłuch i od 2 roku życia noszę aparaty słuchowe. Mam 90% ubytku słuchu, komunikowanie utrudnia mi też słaby wzrok. To wszystko przez moje bardzo wcześne urodzenie Nie umiem języka migowego, ale ostatnio myślałam o studiach pedagogicznych (tak, tak :P) i chciałabym się go nauczyć. Chodziłam i chodzę do szkół prywatnych.
Interesuję się muzyką i fotografią oraz książkami.

Natrafiłam na te forum przypadkowo, ale zainteresowało mnie, bo chcę poznać ludzi o tych samych problemach. I nie tylko.

Pozdrawiam  8)

ASINKA

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #106 : 17 Styczeń 2009, 16:55:41 »
Witam! Mam na imię Asia. Jestem z Wrocławia(obecnie).Skończyłam studia na wydziale: Ratownictwo Medyczne na Akademii Medycznej w Heidelbergu.Obecnie jestem studentką medycyny we Wrocławiu. Na co dzień prowadzę firmę porządkową.Tam po raz pierwszy zetknęłam sie z Głuchymi,którzy do dziś są moimi najlepszymi pracownikami,znajomymi,a może kiedyś  zostaniemy przyjaciółmi :P
Od października uczęszczam na lektorat z PJM i to jest moja nowa pasja.
Ponadto uwielbiam gotować,gram w zespole na gitarze elektrycznej i mam fioła na punkcie ssaków.(od piesków i kotków,przez słonie po ludzi).
Uwielbiam kawały,ale sama każdy palę, zanim jeszcze zacznę go opowiadać,bo znając koniec kawału nigdy nie moge go dokończyć,bo juz sama zwijam sie ze smiechu na dywanie.

Lubię chodzić do kina( na baje i komedie zwłaszcza), no i do teatru.
Nie cierpię szpinaku i wątróbki,za to kocham słodycze...i kluski śląskie :lol:
Bardzo boję sie dentysty,bo zawsze ,zanim jeszcze wejdę do gabinetu, wszystko mnie boli juz na samą mysl o wierceniu...od zębów,po pięty. Ała..
Mam MĘŻA (najukochańszego pod Słońcem) i w planie dzieci...duużooo dzieci...może nawet i część adopcyjnych...
Marzę o moim domu z ogródkiem,no i o skończeniu studiów...w końcu..bo ileż można ślęczeć nad książkami ,jak  ten mol...
Jak jestem:
-roztrzepana
-upierdliwa
-ciekawska
...no i oczywiście fajniutka... :shock:
SKROMNA... :lol:

Tyle. resztę po głębszym poznaniu... 8)

Wolbashi

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #107 : 20 Styczeń 2009, 22:00:49 »
Witajcie,
na forum wpadłam przypadkiem ze dwa-trzy dni temu. Dość długi czas przeglądałam wasze wypowiedzi oraz nie raz chciałam zabrać głos w dyskusji.

Cosik o mnie.

Na imię mam Marta, mieszkam w Warszawie. Mam obuuszny niedosłuch, od urodzenia (wykryty i aparatowany od 2 roku życia). Z badań genetycznych wynikło, że jakaś rzadka mutacja spowodowała niedosłuch. Całe swoje dotychczasowe  życie spędziłam wśród słyszących (rodzina, przedszkole, szkoła i aktualnie studia). Owszem nie zawsze było miło i sympatycznie. Aktualnie jestem na pierwszym roku informatyki i ekonometrii na SGGW. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona

Serdecznie pozdrawiam
Marta
alias
Wolbashi

Lubaszna

• Deaf
« Odpowiedź #108 : 23 Styczeń 2009, 13:19:29 »
Witam;)
Na Deafie jestem już troszkę, ale dopiero teraz naszła mnie dowaga żeby się przedstawić( może też mam więcej czasu).
I jak już nadeszła ta chwila, nie wiem co powiedzieć;) Może w skrócie...jestem osobą słyszącą, ale nie mentalnie.
Osoby Głuche są dla mnie mentorem w mojej podróży przez "Świat Ciszy" PJM jest moją pasją i dzięki moim Głuchym przyjaciołom udaje mi się zgłębiać coraz to nowsze tajniki języka, Kultury ;)

Jestem po surdopedagogice...przez pewien czas pracowałam w SOSW "dla dzieci z wada słuchu"  jako wychowawca internatu.  Miałam możliwość obserwować(porównywać z dziećmi głuchymi (specjalnie z małej literki) słyszących rodziców) natywnych użytkowników PJM ich łatwość w przyswajaniu wiedzy, sposób bycia, i wszystkie inne fantastyczne, niesamowicie naturalne zachowania ;) - wiedziałam że wynika to z faktu że posiadają język. Natomiast inne dzieci, które tylko uczono mówić, były zamknięte w sobie i nic praktycznie nie rozumiały...do momentu, za nie przejęły od swoich rówieśników PJM (oczywiście w tajemnicy ;) Ale w tej szkole nikt tego nie rozumiał...Po roku jednak musiałam zrezygnować, ponieważ Pani dyrektor nie pozwalała mi migać, tylko kazała mówić i czekać aż "one zrozumieją" (sic!)...My oczywiście po za plecami robiliśmy swoje;) i tak skończyła się moja wątpliwa przyjemność pracy w tym ośrodku... coś we mnie pękło. ( dzieci i tak sobie świetnie radziły, więc nie porzuciłam ich na pastwę losu)
Od tamtej pory staram się w miarę możliwości szerzyć wiedzę i niszczyć stereotypy na temat Motyli...przekonywać do PJM.
Słyszący potrafią być okrutni i nie dziwie się, że cześć z Was pała do nich taką nienawiścią...mnie samą niejednokrotnie bierze obrzydzenie. Dobra, ale to nie o tym miałam opowiadać ;)
Ta sytuacja miałam miejsce niespełna 4 lata temu, a do dziś niewiele się tam zmieniło...

Mam nadzieje, że nie zanudziłam;) i nie odeszłam zbytnio od wątku, ale chciałam umotywować moje uczestnictwo na deafie ;)Serdecznie pozdrawiam.

LUNA

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #109 : 08 Luty 2009, 19:03:41 »
Witam. Jestem Karolina. To już moje drugie podejście żeby się przywitać. Znalazłam to forum gdyż chciała bym się nauczyć języka migowego. Sama jestem osobą słyszącą i nie znam zupełnie nikogo kto mógłby mi cokolwiek powiedzieć na temat języka migowego dlatego postanowiłam zacząć od forum. Poczytałam troszkę postów, szczególnie cenne są dla mnie podstawowe definicje. I mam nadzieję, że znajdę tu ludzi, którzy zechcą pokierować mną tj. od czego powinnam zacząć lub może spróbują mi "wybić" z głowy moją chęć nauki. W każdym razie witam raz jeszcze i pozdrawiam. Luna

Raffy

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #110 : 10 Luty 2009, 09:51:12 »
Wpadałoby coś o sobie napisać, tak tak... wiem, że dopiero teraz :P

Mi na imię dali Rafał, na drugie mam Wojtek a z bierzmowania mam Albert ;) Mam wiele przezwisk, głównie Raffy, Kokos, Goryl, Papug, Ed... ;) Słuch mam genetycznie uszkodzony, po niesłyszących rodzicach. Od zawsze chodziłem do masowej szkoły, w przedszkolu również do masówki ;) Nigdy nie miałem wiekszego problemu ze słyszakami, żyję i poruszam się w 2ch światach - słyszących i nie. Język migowy znam jako tako, choć więcej mówię niz migam ;) Obecnie jestem maturzystą, a co potem to się zobaczy ;)

Normalny to nie jestem :P Uwielbiam podróże, zwierzeta, ornitologię, przyrodę i hodowle ptaków ozdobnych i do tego akwarystyka oraz terrarystyka... ;) Uwielbiam też pływanie, łazenie po lesie i jazdę na rowerze.

Mam nieco ciemnawą cerę, czarne włosy i zielone oczy... i lekką(??:P:P) nadwagę :D I na tym poprzestanę, rozmiaru majtek itp. nie podam :P

Pozdro ALL :D

Calineczka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #111 : 16 Luty 2009, 18:29:45 »
Cześć:)

Mam na imie Anna, mam 24 lata, pracuję jako wizażystka-stylistka paznokci. Jestem osobą lekko niedosłyszącą, nie noszę aparatu, ale wada słuchu nie utrudnia mi bardzo życia, przynajmniej staram się, aby tak nie było :) Uwielbiam się śmiać, czytać książki, gotować no i uwielbiam jeszcze mojego męża ;)
A Calineczka dlatego, że do wysokich nie należę - 155 to wszystko, co udało mi się pod względem wzrostu osiągnąć :D

CzarnaPerła

• Deaf
  • najważniejsze jest serce
« Odpowiedź #112 : 17 Luty 2009, 09:43:25 »
Witam,
pozostaje CzarnąPerłą, mam 23 lata w chwili obecnej studiuje pedagogike ogólną na uniwerku we wrocku...jestem słysząca...migam i ciągle się uczę, skromna, ale nie boję sie powiedzieć to co myślę nawet jeżeli miało by to kogoś zranić - szczera do bólu - bo prawda przede wszystkim najwyższa jest....pozdrawiam Deaf
"Jej dłonie zdawały się płynąć w powietrzu jak motyle, a każdy motyl był innym wyrazem".
Marlee Matlin "Głucha jesteś?"

menka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #113 : 17 Luty 2009, 20:27:42 »
cześć!

mam na imię Marzena i jestem mamą 9 mies człowieczka:) , który ma głęboki obustronny niedosłuch. Mój synek Kacperek jest wspaniałym dzieckiem, zawsze uśmiechniętym. To on uczy mnie jak iść przez życie z uśmiechem:).

jestem informatykiem, ale obecnie w "stanie spoczynku". zajmuję się Kacperkiem  a kiedy mój syncio:) śpi zbieram informacje na temat "świata ciszy".

pozdrawiam:)

Asia

• Deaf
« Odpowiedź #114 : 26 Luty 2009, 09:51:13 »
I ja powinnam sie przedstawic. Na DEAFIE jestem od dawna, bo od 3.5 roku mam te konto, uzywalam nickow jak Ashley czy Josie. Zastanawialam sie czy nie zakladac nowego profilu, bo na tym niestety zdazylam ponawypisywac bzdury na rozne tematy i wstydze sie swojej postawy. Ale stwierdzilam, ze jednak nie bede kasowac, niech ludzie zobacza jak czlowiek moze zmienic stosunek do niektorych spraw, a jedyna zmiana bedzie po prostu zmiana nicka na moje prawdziwe imie. Jesli kogos urazilam przez ten okres czasu to przepraszam. Koniec wstepu, teraz przejde do typowego przedstawiania sie :]

Moje imie juz znacie, urodzilam sie w okolicach Warszawy, jestem stosunkowo mloda, bo jestem tegoroczna maturzystka. Uczylam sie w samych masowkach, w planach mam studiowanie na UW, chce tez sprobowac sil za granica. Pochodze z rodziny slyszacej i zostalam wychowana na 'slyszaca'. Wiec dobrze odczytuje mowe z ust, mowic tez potrafie, choc tez oczywiscie mam jakas wade wymowy. A moje srodowisko? Oczywiscie slyszace, choc ostatnio zaczelam czesciej spotykac sie z nieslyszacymi i mi to bardzo odpowiada, zaluje, ze wczesniej tego nie zrobilam, ze unikalam z nimi kontaktu, mimo ze w dziecinstwie jezdzilam na turnusy rehabilitacyjne, nalezalam do fundacji. Coz, bylam audystka. A teraz chce sie nauczyc PJM :]

I tyle o mnie, oczywiscie Was pozdrawiam!

Olunia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #115 : 11 Marzec 2009, 09:35:34 »
Na deafie jestem od paru miesięcy…. Przedstawię troszkę o sobie….dla tych którzy jeszcze mnie nie znają i część osób mnie tu zna:P
Jestem Ola i mam 21 lat... Mam obustronny niedosłuch od urodzenia. Mieszkam i studiuję w Gliwicach. Obecnie jestem na 3 roku surdopedagogiki z informatyką i niedługo będę się bronić licencjata.
Moimi zainteresowaniami są podróże, psychologia, historia. Lubię chodzić znajomymi do kina, na zakupy, spotykać się z przyjaciółmi. Jestem osobą skromną, wrażliwą i pogodną.

Zastanawiam się nad zmianą nicka…bo część osób myli mnie z Oluniaaaa….

Pozdrawiam :)
it's a long way to Tipperary...

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #116 : 11 Marzec 2009, 10:03:00 »
Na deafie jestem od paru miesięcy….

no nie, jesteś tu od ponad roku :]

a tak poza tym, nareszcie przerwałaś to milczenie :)

Pozdrawiam
Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty (by marthinez)

Olunia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #117 : 11 Marzec 2009, 19:27:26 »
no nie, jesteś tu od ponad roku :]

Widocznie nie mam pojęcia od kiedy tu jestem, a czas tak szybko leci ze czasem mam wrażenie że zalogowałam dopiero 2 tygodnie temu :lol:

(ale coś mi się zdaje ze śledzę forum deaf od 2 lat :))

:D :lol:  :D

Pozdrawiam:)
it's a long way to Tipperary...

WILDLIFE

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #118 : 28 Marzec 2009, 16:53:01 »
Zapisałem się na deaf.pl we wrześniu ubiegłego roku. Przerwałem milczenie, ale od czasu do czasu będę odwiedzał forum.

Mam na imię Paweł. Pochodzę z Lublina. W lipcu skończę 20 lat. Mam obustronny głęboki niedosłuch odbiorczy. Od drugiego roku życia noszę aparaty słuchowe.
Obecnie studiuje ekonomię na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Jana Pawła II w Lublinie na Wydziale Nauk Społecznych. Jestem na pierwszym roku studiów, więc to początek mojej kariery życiowej.
Jestem absolwentem XXI LO w Lublinie (popularny Biskupiak) - jedna z najlepszych szkół w województwie lubelskim.
Interesuję się sportem, szczególnie siatkówką i piłką nożną. Od czasu do czasu oglądam także piłkę ręczną. Lubię chodzić do kina czy do teatru. Od czasu do czasu podróżuję i zwiedzam inne miasta.

Jestem założycielem koła osób niesłyszących i słabosłyszących na KULu, pod nazwą Surdus Loquens. Koło zrzesza wszystkich zainteresowanych studentów z uszkodzonym słuchem oraz ich przyjaciół. Celem spotkań jest integracja uczestników oraz dyskusja na temat problemów osób niesłyszących i słabo słyszących. Jestem osobą otwartą, gorąco zapraszam wszystkie osoby na spotkania koła także osoby które nie studiują. Koła są organizowane w Lublinie na KULu. Przeważnie we wtorki lub w czwartki.
Osoby które chcą chodzić na spotkania proszę o kontakt emailowy.
Zapraszam także maturzystów, aby mogli studiować na KULu, który jest uczelnią przyjazną dla osób niesłyszących i słabosłyszących. Studiuje u nas już ponad 20 osób niesłyszących. Nie zdarzyło się jeszcze żeby ktoś wyleciał na pierwszym roku, jeśli chodzi o osoby niesłyszące. Działa CENTRUM EDUKACJI NIESŁYSZĄCYCH I SŁABOSŁYSZĄCYCH, które wspiera osoby niesłyszące i słabosłyszące, ułatwia im studiowanie oraz zdanie egzaminów w formie dostosowanej do ich możliwości.

To chyba na dziś tyle. Osoby zainteresowane, mogą pisać na PW.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
« Ostatnia zmiana: 28 Marzec 2009, 16:54:39 wysłana przez Paweł Kasprzak »

esme

• Deaf
« Odpowiedź #119 : 28 Marzec 2009, 22:38:47 »

Widocznie nie mam pojęcia od kiedy tu jestem, a czas tak szybko leci ze czasem mam wrażenie że zalogowałam dopiero 2 tygodnie temu :lol:

(ale coś mi się zdaje ze śledzę forum deaf od 2 lat :))

:D :lol:  :D

Pozdrawiam:)

no no , sledzisz od 2 lat,to dobrze .. hehe ..pisz jak najczesciej :P
a co do nicka , proponuje  "Alex " :) jak nie to nie :P

A teraz troszke o sobie napisze,ponad 2 lata temu nie przedstawialam,wolalam pozostac anonimowa
Jestem Ewa (jak kto woli-Agata).Od urodzenia mieszkam w Chełmie (65-70 km od Lublina).Jestem absolwentka renomowanego liceum ogolnoksztalcacego (masowa) w Chełmie.Obecnie jestem studentka 2 roku technologii żywnosci i zywienie człowieka na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.Za 1,5 roku będe inzynierem :P Od pazdziernika uszczedzam na kołko SL na KUL-u (tak jak Paweł K.).
Zainteresowanie : ksiązki , muzyka , chemia , nano- i biotechnologia, podroze, teatr (dzieki mojej kochanej polonisce z liceum polubilam teatr :p) kino , plenery , fotografia i cos tam jeszcze....Nie słyszę od 2 roku życia.
Chyba tyle.

Sayounara   

no to zdrówko i do schronu...
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Do góry
« poprzedni następny »

v2 rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | randki | kuchnia śląska | prace magisterskie | Plotersky - Technika Reklamowa | płytki ceramiczne, glazura | Biuro matrymonialne Agentur-2life | Hodowla kotów rasy Ragdoll Jezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf żaluzje Jaworzno szkolenia Świętochłowice skuteczna reklama internetowa sprzedaż węgla wyszukiwarka kampania reklamowa