Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do dołu

Autor Wątek: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D  (Przeczytany 31766 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cidelphi

• Gość
Odp: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D
« Odpowiedź #60 : 21 Luty 2008, 02:29:25 »
hej
podstawowe dane oczywiście wpisałem do formularza rejestracyjnego;)
a w nich m.in.: Łukaszem kiedyś jeden koleś w koloratce mnie nazwał i tak już zostało, a było to w kilka dni po 24 lutego roku 1980, czyli w czasie kiedy to miałem wydać swój pierwszy krzyk, lecz to akurat nastąpiło duuużo później, jak widać post piszę przed magicznymi swoimi 28 urodzinami ;),  mieszkam w 12tys Strzelinie pod Wrocławiem, tu skończyłem dwie szkoły i tu teraz pracuję...
jestem słyszakiem z lekkim ubytkiem słuchu na jedno ucho, który kiedyś migał, słabo ale zawsze... i ma zamiar wrócić do tych wartościowych umiejętności :D
mam napisać co skończyłem itp?
Sorbona to to nie była, w Paryżu byłem, ale na wakacjach, lecz UW na Dawida znam dość dobrze:P
podejdę z drugiej strony do tematu, czasem tworzę WWW, czasem na WWW, miłośnik flory i fauny(opiekun psiaka i kota), turystyki i wspinaczki, wody i ksiąg niosących watrość...
w zakresie hobby zwolennik "otwartego oprogramowania" czyli np Linuxów, projektant anten, sudokufil, fotograf AAAmator ;), masażysta(choć bez egzaminu państwowego- jeszcze), zapaleniec medycyny naturalnej- homeopatii, akupunktury i akupresury
kuchnia jest dla mnie żywiołem w którym jakom ryba czuje się jak w wodzie :D
a teraz mam może napisać co lubię a czego nie?
pojmowanie tego co się dzieje wkoło i stan mojego nastawienia lubienia czy też antylubienia zależy od sytuacji...
generalnie?- niepoprawny romantyk ze świecami w otoczeniu... ;)
« Ostatnia zmiana: 21 Luty 2008, 02:41:58 wysłana przez cidelphi »

azzia1

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #61 : 21 Luty 2008, 19:16:14 »
Ciao!
Jestem yans82 :D a jak naprawdę, to jeszcze w swoim czasie :wink: Urodziłam i wychowałam sie w Legnicy. Cała moja rodzina słyszy. Jestem niesłysząca od urodzenia. Jaki powód? Cóż, mawiam, że po prostu rodzice "się nie postarali"... [hej staruszki, jeśli to czytacie, to wiedzcie, że Was kocham] :D Chodziłam do przedszkola i szkół masowych. Po maturze wskoczyłam na wyższy poziom :) I właśnie tam poznałam niesłyszących i nauczyłam się migowego. I mogę się pochwalić, że idzie mi całkiem nieźle :) W wolnych chwilach szalęję na desce i śmigam na 4 kółkach po całej UE :D
Pozdrówka dla Was  8)
Śmiech to najmądrzejsza i najłatwiejsza odpowiedź na wszystko, co dziwaczne. ;D

rj

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #62 : 21 Luty 2008, 20:15:07 »
Cześć wszystkim, mam na imię Radek i mam 28 lat. Urodziłem się i mieszkam w Gdańsku. Jestem słyszakiem i do Świata Głuchych zajrzałem zupełnym przypadkiem przy okazji pisania magisterki z rehabilitacji zawodowej (zupełnie jakbym wybudził się z Matrixa, haha  :D ) Szwendając się po necie w poszukiwaniu materiałów natrafiłem na informację o kursie miganego w PZG i postanowiłem wziąć w nim udział, z czystej ciekawości i chęci rozwijania się. Bardzo mi się spodobało i zrozumiałem, że jeśli wytrwam to może się przede mną otworzyć całkiem nowy świat... To czy mi się uda w dużej mierze zależy od Was, bo osobiście nie znam nikogo niesłyszącego, a nie widzę sensu w miganiu do lustra...

Może się mylę, ale widzę to tak. Zdążyłem się już nasłuchać (dobre słowo na określenie "propagandy" słyszaków  :lol: ) że nie da rady, że za trudno, że migany to jedno a język Głuchych co innego, że po co skoro i tak nie znam nikogo niesłyszącego, że sramto, że owamto... I wiecie co? Tym bardziej chcę spróbować. Bo już zdążyłem się przekonać, że jest tylko jeden 100% PEWNY sposób, by coś się w życiu nie udało: samemu, na samym początku postawić na tym krzyżyk. W każdym innym przypadku może się udać i nie ma na to żadnej reguły! Bo jakoś tak to już jest zrobione, że z reguły nowe rzeczy udają się tym z nas, którzy nie mają pojęcia że to absolutnie niemożliwe i nie ma prawa się udać :D

Na co dzień pracuję z osobami niepełnosprawnymi jako instruktor zawodu i terapii zajęciowej. Prywatnie męczę gitarę basową (będzie już dobre 15 lat tych obopólnych męczarni :lol: ), pogrywam w siatkę (z racji wzrostu trenowałem od dzieciaka, ale z racji wieku powoli przerzucam się na szachy  :wink: ) i dużo czytam  :)

To by było na tyle, jak macie ochotę to śmiało piszcie do mnie na PM, fajnie będzie Was poznać!  :)

Daruś

• Nowy
  • *
  • "Świat jest pełen koloru,radości..."
« Odpowiedź #63 : 27 Luty 2008, 01:38:23 »
Mam na imię Dariusz i pochodzę z Chorzowa,jestem osobą niesłyszącą. Pożniej napiszę o sobie. Narazie pozdrawiam wszystkich niesłyszących i słyszących :D.
"Uśmiech nie kosztuje nic,lecz przynosi szczęście,więć dlatego śmiej się jak najczęściej". To jest moja dewiza życiowa.

Patik

• Gość
« Odpowiedź #64 : 29 Luty 2008, 21:33:10 »
Witajcie!
Jestem tu całkiem nowa mam na imię Patrycja i jestem muzykiem. Rok temu obudziłam się rano i nie słyszałam na prawe ucho stwierdzono zespół nagłej głuchoty. Leczenie niewiele dało i w tej chwili mam niedosłuch ok 65dB. Pozdrawiam wszystkich!

zmora vel zmordonka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #65 : 10 Marzec 2008, 23:26:02 »
Witajcie wszyscy!!

Jestem Tomek, syn głuchych rodziców. Jestem rodowitym lublinianinem. Głuchotę mam od urodzenia. :D

Trzymajcie ciepło

Głuchota nie jest kalectwem skoro rozum słyszy - Wiktor Hugo

Nergal

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #66 : 26 Marzec 2008, 12:23:07 »
Witajcie wszyscy!!! Jetsem nowy. Nazywam się Grzegorz G.,jestem z Chełmna (woj,kujawsko-pomorskie),jestem niedosłyszący od dziecka,z chęcią chciałbym poznać Was wszystkich a w szczególności dziewczyny ( w tym przypadku nie układa mi się najlepiej) pozdro dla wszystkich :D

--

edit by Olkaa - usunęłam nazwisko
« Ostatnia zmiana: 01 Kwiecień 2008, 23:56:06 wysłana przez Olkaa »

sdska

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #67 : 28 Marzec 2008, 08:55:50 »
Witaj

Jestem tutaj nowa :) przestawiam się mam na imię Jola.
Urodziłam sie wcześniaka i jestem głucha a moja rodzina są słysząca,noszę dwie aparat słuchowy to moje wielbiciele niż wcale
Jestem koło Krzeszowic (woj.małopolska) i obecne mieszkam u narzeczony :)
nie wiem co dalej mam pisać i mam mnóstwo do pisania ale nie chce mi się

serdeczne się pozdrawiam :)

madzik

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #68 : 05 Kwiecień 2008, 01:06:13 »
hej:) cześć pewnie mnie już zna, bo udzielałam sie na innych tematach;)

jestem Magda, od urodzenia mieszkam w Warszawie;)mam niedosłuch obustronny ,prawdopodobnie od urodzenia,ale lekarze nie są w stanie tego stwierdzić. niestety dopiero od niecałego roku noszę aparaty,poza tym studiuje ,pracuje, i żyję;) to tak w wielkim skrócie:)wśród moich znajomych problem niedosłyszenia w ogóle nie występuje.dlatego chętnie poznam Was, z Warszawy i nie tylko:)

forest

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #69 : 05 Kwiecień 2008, 22:31:21 »
Witam wszystkich serdecznie  :D
Jetem Darek. Obecnie pracuję w instytucji zajmującej się orzekaniem o niepełnosprawności w Warszawie (Ośrodek Wojewódzkiego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności), gdzie jako jedyny znam ten nielubiany SJM, ale dzięki niemu pomogłem wielu osobom  :) . Jak ktoś chce poznać więcej szczegółów (lub sprawdzić mnie :) ) to zapraszam na www.wzon.pl Moja fotka jest na samym dole strony - wszak sam ją zmodyfikowałem :)
Poza tym interesuję się rynkiem pracy osób niepełnosprawnych, dziennikarstwem i wieloma różnymi ciekawymi rzeczami. Kocham góry i staram się co roku spędzić choć chwilę na jakimś szczycie i delektować się widokami.
Jakby co to piszcie do mnie - albo na profil albo na adres podany na wzon.pl
Darek zwany Forest
"Kiedy patrzę w Twoje oczy, czytam w nich.
Kiedy patrzę na Twe usta, czytam z nich.
Kiedy patrzę na Twe ręce, wiem, jak opisać cały świat."
D.O.

dytka

• Deaf
  • Życie to cud
« Odpowiedź #70 : 10 Kwiecień 2008, 18:55:41 »
Witam... ciężko się przedstawić :D
Jestem Edyta pochodzę z podkarpacia, chodziłam do masówek (miałam kilka indywidualnych lekcji - na studiach nie musiałam chodzić na wykłady a jak czegoś nie rozumiałam to na konsultacje :)). Ukończyłam AGH WIMiC w Krakowie, pracy w zawodzie nie znalazłam, siedzę w Anglii i przy okazji uczę się języka ang. A rodzinka cała zdrowa, ja w wieku 6 lat miałam wypadek i straciłam całkiem słuch. Czytam tylko z ust. Języka migowego nie znam ale chciałabym się nauczyć.

Gorące pozdrówka dla wszystkich :D
niom

southOFheaven

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #71 : 12 Kwiecień 2008, 22:06:53 »
czesc  :D

zawsze kiepsko sie przedstawiam.. Jestem Łukasz i mam prawie 23 lata, mazowieckie.. zajrzalem przez przypadek i nie wiem od czego zaczac..

od dziecinstwa mam niedosłuch obustronny.. no coz.. taki pech.. unosi sie w powietrzu i musi na kogos trafic. Chodze w aparatach wewnatrzusznych starkey'a i jestem srednio zadowolony  8)
W necie i realu nie mam praktycznie przyjaciol poza moja dziewczyna, ktora jest slyszaca osoba.. 8)

trzymajcie sie :D

Agusia_84

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #72 : 13 Kwiecień 2008, 16:17:19 »
Witam wszystkich.

Urodziłam w Żywcu koło Bielska. Moi rodzice sa niesłyszące. Chodziłam w szkole podstawowej dla dzieci niesłyszących w Bielsku-Białej, następnie liceum poligraficzny w Warszawie przy ul. Łuckiej.
Za dwa lata temu wyszłam za mąż i mieszkam w Lublinie (czasami tesknię za miasta w Bielksu, bo tam są pieknie góry i małe miasta) :) W Lublinie chodziłam do szkoły prywatnej w studium jako reklama wizulana na dwa lata. Teraz jestem obecną II rok studium jako techniki denstystycznej w Lublinie.

Lolekk

• Deaf
« Odpowiedź #73 : 14 Kwiecień 2008, 11:20:59 »
Witam wszystkich :)

Mam na imię Karol i w sierpniu kończę 22 lata, jestem z Polski :P czyli z Piaseczna. Od dzieciństwa mam niedosłuch obustronny (cała rodzina słysząca). Od początku chodziłem do masowej szkoły, a do liceum na ul. Łuckiej. Obecnie studiuję na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego i pracuję jako grafik komputerowy :)

Gorąco pozdrawiam wszystkich :)
Lolekk :)

Envie

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #74 : 07 Maj 2008, 20:28:59 »
Witam, mam na imię Agnieszka. Mam 25 lat i kończę studia na UMCS w Lublinie.Ja i moja starsza siostra mamy niedosłuch obustronny chociaż rodzice są słyszący. Rozglądam się za pracą i spędzam czas na oglądaniu filmów, czytaniu książek i wielu innych czynnościach :D

marij

• Deaf
« Odpowiedź #75 : 08 Maj 2008, 23:35:16 »
Witajcie!!!

Mam na imię Mariusz i mam 34 lata. Jestem z województwa małopolskiego. Od dzieciństwa niedosłyszę, ale normalnie mówię i nie migam. Wychowywałem się w otoczeniu Słyszących (moi rodzice słyszą). Pomimo mojej wady słuchu, nadal lubię kulturę Słyszących. Mam wykształcenie wyższe i pracuję jako informatyk.

Chętnie poznam Was, z województwa małopolskiego, śląskiego, podkarpackiego i nie tylko.

Serdecznie Was pozdrawiam!!!  :D

miLa200307

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #76 : 16 Maj 2008, 21:14:23 »
Witam.!

Jestem nowa ;)) :lol:
Chcę przedstawić o sobie więc to nazywam się Kamila, w tym roku będę miała 16 lat.
Urodziłam się w Wodzisławiu śląskim, mieszkam w Jastrzębiu Zdroju koło Rybnika.
Nie słyszę od urodzenia z powodu moja mama była chora na różyczkę w czasie ciąży, noszę aparaty...
Słabo mówię, nie umiem za dobrze czytać z ust i posługuję sie migowym.
Mam rodzice i rodzina słyszące.
Wychowałam w internacie dla niesłyszących i słabosłyszących w Raciborzu.
Do przedszkola chodziłam normalnego, a od podstawówki do gimnazjum chodziłam dla niesłyszących w Raciborzu i nadal chodzę do pierwszej klasy technikum w tej szkole i tyle...

Pozdrawiam ;)) :D

kineczka89

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #77 : 17 Maj 2008, 19:14:56 »
Jestem tu nowa. Więc chciałam napisać o sobie. Ja mam 18 lat. Jestem osoba niedoslyszącą. Umiem mówić i migać. Jak miałam 16 lat to wszczepili mi implant ślimakowy. Skończyłam szkołe podstawową i gimnazjum w Bielsku dla nieslyszących. Potem poszłam do liceum dla słyszących. W tym roku skończyłam szkołę.    pozdrawiam was  :)

Miguel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #78 : 26 Maj 2008, 00:09:52 »
Witam.

Nowy, słabosłyszący, 1988, student, Wrocław.
Chętnie poznam Was, z Dolnego Śląska i nie tylko.

Pzdr.

elektroo87

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #79 : 23 Czerwiec 2008, 22:11:20 »
Heyka All :)

Jestem tu nowy, nie lubię pisać za bardzo o sobie, bo nie wiem co ,heh :) No, ale coś tam spróbuje napisać xD
Jestem Artur, mam21lat, jestem z bydzi(woj. kuj-pom)
Od urodzenia byłem słyszący a póżniej gdyż miałem niecałe 2latka i zachorowalem sie na żóltaczke (jakoś tak), nio i straciłem słuch..tzn. na jedna ucho to wogóle niesłysze a prawa ucho to słysze ale bardzo słabo..
Trenuje na armwrestling(siłowanie na rekę) od poltora roku i jestem dobry w tym sporcie xD
Narazie tyle wam napisałem heh xD

ps.Jak ktoś chce się dowiedzieć coś więcej o mnie to spytaj się - śmiało xD
pozdro All 8)
Prawdziwym Mistrzem nie jest ten co raz zdobywa tytuł, ale ten co potrafi go utrzymać kilka lat...xD
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do góry
« poprzedni następny »

v2 rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | LIPION MEDIA Group s.c. | Nowy Sącz - informacje,ogloszenia,sacz | aranżacje | kuchnia śląska | Agencja Reklamy WRMG | Plotersky - Technika Reklamowa | Avatar | Otwarcie Forum Młodzieżowego | Opieka nad grobami w Namysłowie | Hodowla kotów rasy Ragdoll | Biuro matrymonialne Agentur-2life | Notensatz | Nowe Forum Młodzieżowe | namiotyJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf przeprowadzki projektowanie stron chorzów klimatyzacja tworzenie stron www śląsk okna z drewna