Strony: 1 ... 6 7 [8] 9   Do dołu

Autor Wątek: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D  (Przeczytany 31147 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tupac

• Deaf
  • najznamienitrzy człowiek...patrz wyżej...
Odp: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D
« Odpowiedź #140 : 27 Październik 2009, 10:45:22 »
coś jeszcze o mnie a dokładnie to dlaczego się utożsamiam z Tupac-iem http://www.youtube.com/watch?v=fbvTOTvOUqg z polskimi napisami...
Używa pani kremu „Evyan" i czasami skrapla się pani ,,L'Air du Temps", ale nie dzisiaj. Dzisiaj specjalnie się pani nie uperfumowała. Skąd pan wie, jakich perfum używam?
— Zaleciał mnie zapach z pani torebki, kiedy wyjmowała pani legitymację. Torebka jest urocza.
— Dziękuję.
— Wzięła dziś pani swoją najlepszą torebkę, prawda?
— Tak. — Miał rację. Z zaoszczędzonych pieniędzy kupiła sobie elegancką, klasyczną torebkę. Była to najlepsza rzecz, jaką miała.
— Jest o wiele lepszej jakości niż pani buty.

kari77

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #141 : 09 Listopad 2009, 00:29:00 »
Jestem Karolina ale mam nick "KAri".Mam 33lat i jestem glucha.Trochę mówię i używam Polski Język Migowy.Mam narzeczony słyszący, nie mam dzieci,pracuję i bardzo chętna jestem poznać osoby głuche z deaf i Brodnica Górzno Świedziebnia i okolice.
mój email karinapierala@go2.pl

DZASTI

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #142 : 06 Grudzień 2009, 16:17:06 »
Hej
Właśnie się tu zarejestrowałam i jeszcze nie wiem co i jak :)
Jestem jak ja to mawiam bardziej głucha od pnia od około 3 lat. Ogłuchłam z powodu choroby i późnej diagnozy lekarzy. Najpierw ogłuchłam tylko na jedno ucho a drugie 3/4 głuchoty, ale po paru miesiącach całkowicie.
Mieszkam we Wrocławiu.
Oprócz głuchoty przez późne zdiagnozowanie zostałam kaleką. Jeszcze jakiś czas temu nie potrafiłam sama usiąść na łóżku a teraz powoli zaczynam chodzić z balkonikiem.
Uczę się czytać z ruchu ust na razie dobrze mi to wychodzi jak kogoś dobrze znam z innymi często mam kłopoty.
Hmmm coś jeszcze? Nie wiem wyjdzie w praniu ;)

Aha ogłuchłam i zostałam kaleka przez nieboraczka (czyli rak) zaczęło się lata temu od duszności, ale lekarka mi wmawiała astmę, a to już nieboraczek zaczynał płuco gnieść, gdy w końcu go odkryli ze mną już była bardzo źle i nie dawano mi szans. A właśnie parę tygodni temu komisja onkologiczne stwierdziła, że jestem wyleczona.
Wydaje mi się, że jestem normalna............... ale moje pojęcie normalności jest chyba nienormalne ;)

ajaa

• Deaf
« Odpowiedź #143 : 13 Grudzień 2009, 23:33:14 »
Witam :)
Jestem osobą słyszącą i jak dotąd moje kontakty z osobami niesłyszącymi były znikome. Kiedyś wiedziałam tylko że tworzycie oddzielną społeczność, jedną z najbardziej wyizolowanych od reszty społeczeństwa. Kiedyś też wpadł mi artykuł o pjm i sjm. Na tym moja wiedza o świecie Głuchych się kończyła. Przypadkiem przez internet poznałam niesłyszącą dziewczynę i zaczęłam z nią rozmawiać. Zasypałam ja gradem pytań, a ona odesłała mnie na to forum. Jestem zdecydowaną przeciwniczką murów między ludźmi i wszelkich stereotypów, te stereotypy przede wszystkim chciałam wykorzenić ze swojego sposobu myślenia, dlatego zagłębiłam się w lekturę Waszego forum. Najpierw uważałam, że nie będę tu pisać - bo przecież jestem "nie z tej bajki". Potem czytając kolejne wątki utwierdziłam się w tym przekonaniu, bo najczęściej słyszący wypowiadając się tu, nie wiedzą o czym mówią. Ostatnio jednak poczułam się jak podsłuchiwacz (myślę, ze rozmowy w języku migowym też można podsłuchiwać) stoję sobie gdzieś z tyłu, chowam się pod napisem "gość" i podsłuchuję Wasze prywatne rozmowy tu na forum. Ponieważ taki zachowanie jest naganne, postanowiłam, że jednak się zaloguję i przywitam i obiecuję, że nie będę Wam zaśmiecać forum wypowiadaniem się na tematy o których nie mam pojęcia.

gosiarakoczy@

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #144 : 27 Grudzień 2009, 14:31:46 »
 :D :Dwitam wsztstkich.właśnie sie zarejestrowałam.Ja rownież należe do swiata osób słabo słyszących.obecnie noszę implant slimakowy prawie 3 lata mineło od kąd miałam operacje.mam 19 lat  pochodzę  z woj.podkarpackego a mieszkam w małej wiosce Brzeziny. straciłam słuch w wieku7 lat i prawdopodobni są to powikłania po grypie.jestem teraz w klasie maturalnej i chodzę do normalnej szkoły.ogólnie jest dobrze słyszę dzieki implantowi a poza tym mam aparat słuchowy.ja jako jedyna w mojej rodzinie nie słyszę ale da się z tym życ.pozdrawiam wszystkich :D :D

Sissi

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #145 : 30 Grudzień 2009, 22:54:06 »
Hello, mam na imie Ewa-mieszkam w Poznaniu.Mam 31 lat-gleboki obustronny niedosluch. Nosze aparat, dzieki temu moge jeszcze posluchac opere i muzyke klasyczna.Wolna-pelna pasji: militaria, jezdziectwo, kendo, podroze, literatura, muzea...
Podszkole,podstawowka,liceum i studia-do slyszacych. Rodzice-mgr sztuki slyszacy.
Pracuje jak my wszyscy:-) Pozdrowka

Agusia_84

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #146 : 06 Styczeń 2010, 21:33:14 »
Witaj wszystkich!

Przedstawiam wam,
- urodziłamw w Żywcu bilsko miasta Bielska-Białej, gdzie tam mieszkałam z rodzicami od dziecka, od urodzenia jestem głuchą, moi rodzice są głuchą, migamy pjm;
- chodziłam w szkole podstawowej w Bielsku-Białej, w specjalnej szkoły dla niesłyszącej (dawno nie było migać tylko mówienia);
- po szkole podstawowej chodziłam w liceum w Warszawie przy ul. Łuckiej;
- zdobyłam dyplom studium jako reklama wizualna;
- 2006 rok wyszłam za mąż i przenosiłam do męża w Lublinie;
- po studium reklamy wizualnej zdobyłam dyplom jako technika denstystyczna do dzis pracuję (marzyłam od dawna o zawód jako technika denstystyczna).

rivia

• Nowy
  • *
  • Rivia-f(Anka)U2
Cześć wszystkim
« Odpowiedź #147 : 21 Styczeń 2010, 13:57:48 »
Nazywam się Anka, mam 33 lata. Jestem nauczycielem j.angielskiego , mieszkam na górnym Ślasku. Znalazłam to forum w poszukiwaniu informacji. Od kilku tygodni jest juz potwierdzone ze mam spory niedosłuch. Moj tato i dziadek niedosłyszeli,więc to genetyczna i nieodwracalna wada. Najgorsze jest to , ze boję się o swoich synów- 11 lat i3 lata- zeby ich to takze nie dotknęlo.
Czytam ale i piszę, więc moze sie na forum przydam.
Czekam na aparaty i nie ukrywam ze mam stresa jak bede musiała w nich stanąć przed klasą...
Interesuję się fantastyką-ksiazki oraz muzyką rózne róznosci -od bluesa do hard rocka-z pominieciem rapu, techno ,disco itp.
Pozdrawiam was wszystkich
Ania
...and  if your glass heart should crack,
for the second you turn back
oh no, be strong...
walk on.

kaś

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #148 : 24 Styczeń 2010, 18:04:12 »
Witam Was wszystkich.

Mam na imię Kasia,mam 28 lat, mieszkam w Gdańsku i ogromnie raduje się serducho me, że Was znalazłam.

Jestem słyszącym dzieckiem rodziców niesłyszących. Porozumiewam się w PJM dość dobrze czasem myląc cukier z cebulą i Warszawę z Polską  :)

pozdrawiam i pędzę do działu CODA :)
Największym szczęściem jest - rzekła - kichnąć, kiedy się ma ochotę.
Wszyscy zdębieli.

dominic_j

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #149 : 24 Styczeń 2010, 18:40:26 »
Moję imię jak mój nick - Dominik.
Z wykształcenia jestem geodetą, ale pracuję w innej branży.
Mam 34 lata.
Jestem słyszakiem.
Trafiłem przez przypadek na blog szok-art i z polecenia Luszki zacząłem czytać też głusi.blox.pl, oglądałem filimki o Was na youtube, czytałem o doktorze Piekot.........  i tak poznaję teraz świat ciszy. Wasz świat mnie fascynuje.Intrygujecie mnie Wy-Głusi.
Szperam tu na deaf.pl od czasu do czasu jak tylko praca i czas mi pozwala.

dorothy

• Nowy
  • *
  • Jestem soda :)
« Odpowiedź #150 : 08 Luty 2010, 12:03:28 »
Kto: jestem Dorota, mam lekki niedosłuch,
Rodzina: mam 2 siostry Głuche i słyszących rodziców,
Zainteresowania: wszystko, co dotyczy coda i soda, kultura Głuchych,
Bywam: na onsi i deaf :)
Zajęcie: jestem terapeutą, a wolnych chwilach studiuję pedagogikę i tłumaczę migowym w Jeleniej Górze
Kocham: Migowy :D
Język migowy jest światłem głuchych i źródłem wszystkich rzeczy w ich życiu. Carl Schroeder

frau_m

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #151 : 07 Marzec 2010, 11:27:56 »
Witam  :) Niedawno się tutaj zalogowałam, więc wypadałoby się przedstawić. Mam 18 lat, uczę się w LO w Lublinie. Niedosłyszę od urodzenia - mam głęboki obustronny niedosłuch i noszę aparaty słuchowe. Nie znam j. migowego, chociaż bardzo bym chciała się nauczyć. Obracam się jedynie w środowisku słyszących, dlatego tutaj jestem - by poznać osoby takie jak ja, z podobnymi problemami ;)

Pozdrawiam  :D

Pshemek1980

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #152 : 10 Marzec 2010, 11:51:13 »
Mieszkam w Świerczynskiem :) Mam 26 lat, jestem gluchy. Urodzilem sie slaboslyszacy ale od wypadka stracilem słuch. Szukam kobiety, jestem kawaler  :lol:
Na imie mam Przemek

Zorawie

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #153 : 12 Kwiecień 2010, 15:25:13 »
Ceść!
Mam 13 lat.Chciałem się nauczyć migać i w życiu spędzać więcej czasu z osobami niesłyszącymi.Jedna z takich osób poleciła mi tę strone.
Wa-wa
Pozdrawiam wszystkich.Karol
« Ostatnia zmiana: 12 Kwiecień 2010, 15:26:48 wysłana przez Zorawie »

Robertte

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #154 : 14 Kwiecień 2010, 09:51:56 »
Witam wszystkich
Nazywam sie Robert. Mam 53 lata, podejrzewam więc, że jestem jednym z najstarszych użytkowników tego forum.
Internet mam dopiero od kilku miesiecy i cały czas się go uczę.
Niedosłyszę od wczesnego dzieciństwa (ale nie od urodzenia).
Od kilkudziesięciu lat noszę aparaty i nie wyobrażam sobie życia bez nich.
Pozdrawiam

Jagusia2.02

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #155 : 07 Maj 2010, 16:49:15 »
Witam.
Mieszkam niedaleko Koszalina.3 lata temu rozwiodłam się.Mam troje pełnoletnich dzieci i dwuletniego wnuczka.Jestem słysząca, ale mój Ukochany jest osobą niedosłyszącą. Bardzo Go Kocham i chciałabym abyśmy zamieszkali razem. Mino, że nie jestem już młódką i "zaczynanie wszystkiego od początku" po 40-tce jest trudne to szczerze wierzę, że uda się nam.
Pozdrawiam. :)
« Ostatnia zmiana: 07 Maj 2010, 17:02:01 wysłana przez Jagusia2.02 »

mariola28

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #156 : 07 Maj 2010, 23:49:51 »
Cześć, nazywam się Mariola, mam 35 lat i niedosłuch. Cieszę się, że mogę do Was dołączyć. Mam nadzieję, że to pozwoli mi poznać lepiej zarówno siebie, jak i osoby o podobnych zainteresowaniach.  :)  :D Ciekawe miejsce w internecie,znalazłam DEAF wiec zarejestrowałam się na forum, no i jestem:) Pozdrawiam wszystkich :D

lady_butterfly

• Nowy
  • *
  • motylem jestem la la la la
« Odpowiedź #157 : 14 Maj 2010, 01:21:10 »
Cześć

mam na imię Marta, mam 26 lat i w tym roku bronię prace magisterską na kierunku fizjoterapia. Słyszę aż za dobrze, czasem jest to męczące ale tylko czasem :-)

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów :-)
mój jest ten kawałek podłogi :-)

pafcio_wawa

• Deaf
« Odpowiedź #158 : 01 Czerwiec 2010, 00:43:37 »
Witam wszystkich,

Jestem Paweł Jasiński (nie mam zamiaru ukrywać swojej tożsamości) Latek mam sporo Od około 12 lat pracuję z młodzieżą niesłyszącą w Warszawie Mieszkam poza Warszawą

Nie będę owijał w bawełnę że już tu jakiś czas temu namieszałem pod nickiem "aspius" i jeśli ktoś poczuł się urażony moimi docinkami to przepraszam ale sam zostałem tu nieźle obrażony a poszło o błachą sprawę... Cóż, poszło to w niepamięć ;)

mulan

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #159 : 02 Lipiec 2010, 17:46:08 »
Witam :D

Mam na imię Karolina. Skończyłam (obronę pracy będę mieć we wrześniu, więc to lada chwila :)) Pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną.( Licencjat). Na prawe ucho nie słyszę a na lewe niedosłyszę.

Jeśli ktoś chce poklikać zapraszam
moje gg: 587271

Pozdrawiam
mulan
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9   Do góry
« poprzedni następny »

v2 Biuro matrymonialne Agentur-2life | Hodowla kotów rasy Ragdoll | kuchnia śląska | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Plotersky - Technika Reklamowa | randki | prace magisterskie | płytki ceramiczne, glazuraJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf producent kolektorów do pomp ciepła żaluzje Mysłowice boksy sponsorowane pozycjonowanie firm spływy kajakowe