Autor Wątek: NARZEKALNIA!  (Przeczytany 12078 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
Odp: NARZEKALNIA!
« Odpowiedź #20 : 07 Listopad 2007, 09:50:21 »
Bleeeeeeeeeeeee

Szaro, zimno i do d**y:( I do Warszawy nie pojadę :(
Dzieci głuche powinny najpierw zetknąć się z językiem migowym, bez względu na to, czy nauczycielami będą rodzice czy ktoś inny. Dopiero po opanowaniu języka migowego można rozpocząć pracę nad wpajaniem dziecku innych umiejętności-czytania i pisania, a może nawet języka mówionego. Nie ma dowodów na to, że umiejętność posługiwania się językiem migowym utrudnia nauczenie się mowy, co więcej-wydaje się, że jest dokładnie na odwrót. Oliver Sacks "Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy"

wild

• Deaf
« Odpowiedź #21 : 07 Listopad 2007, 15:06:51 »
eech właśnie na to czekałam, lubie narzekac, jestem pesymistką od kilku lat, depresja mnie dopada od kilku lat. deaf forum jest dla inteligentnych niesłyszących, którzy mają słyszących rodziców albo mieszanych i którzy piszą dobrze po polsku, mogą się dołączyć słabosłyszący (czyli ja) którzy rozumieją co piszecie i którzy też zrozumiale piszą. denerwuje mnie to ze prawdziwi głusi tacy którzy pomimo tego ze mają słyszących rodziców (ale i również niesłyszących) mieszkali w internacie i przez to nie nauczyli sie j. polskiego i są skazani na PZG, zjazdy, imprezy i zbieranie sie tam w grupy na swoim poziomie i na camfrog na DEAF nie zaglądają (bardzo rzadko, wątpie czy rozumieją). wy wiekszość mieszkacie w  dużych miastach a co z tymi z małych zadu...   myslałam ze są 2 swiaty: niesłyszących i słyszących, ale jest jeszcze jeden - wirtualny dla niesłyszących inteligentych. mam doła. deszcz pada. nie mam swojego swiata. wiem tylko ze jestem słabosłysząca CODA i nic więcej.

acerka

• Szczęśliwy implanto-PJM-owiec ;]
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #22 : 07 Listopad 2007, 15:10:48 »
denerwuje mnie to ze prawdziwi głusi tacy którzy pomimo tego ze mają słyszących rodziców (ale i również niesłyszących) mieszkali w internacie i przez to nie nauczyli sie j. polskiego

Ale za to umieją pięknie migać 8)

Missy

• Gość
« Odpowiedź #23 : 07 Listopad 2007, 16:20:32 »
ale mnie dziś wpieniła baba z finansów międzynarodowych koło zrobiła se na wykładzie :/ oczywiście nikt nie był przygotowany bo od kiedy trza na wykłady przygotowywać:/ no i jeszcze na 5 roku taka niespodzianka ech

esme

• Deaf
« Odpowiedź #24 : 08 Listopad 2007, 17:23:27 »
ech , szarawa pogoda , od czasu do czasu pada glupi deszczyk , spac mi sie chce , nie mam sily sie uczyc do kolosa ... kompletnie nic mi sie niec che robic , jak tylko spac i czytac xiazki .. o boshe jak ja nienawidze tej pogody
i pore roku : jesieni i zimy .. pinkole ... eech tesknie za wiosna i latem , polatalabym sobie z cyfrowka po parku , plazy i po lesie .. chyba zaczynam sie zwariowac ... eech
no to zdrówko i do schronu...

endoorfina

• Deaf
  • 'Anything You Want - You've Got It!'
« Odpowiedź #25 : 08 Listopad 2007, 22:51:18 »
Od tygodnia przerzucam, piszę, przeklejam, kasuję i tworzę nowe wirtualne papierki, a potem jeszcze to drukuję... bo wirtualne nie wystarczą  :x Stos makulatury... Jak na złość od niedzieli prawie nie sypiam, bo tworzę - z przerwami na zajęcia na uczelni... a od jutra dwa pełne dni zajęć warsztatowych  :cry: ... Nie to, że nie lubię, ale marzę teraz tylko o: łóżeczku, ciepełku, ciszy i spokoju!!! :cry: ... albo wypadu do :?: ;> -->  DD  :twisted: Ale to dopiero w sob  :(
Do czasu wyprowadzenia spraw osobistych na prostą, bywam rzadko. Zapraszam ew. do rozmowy na GG - o ile jestem...

'Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz mieć coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany.' FMA

'Kiedy coś Ci się nie udaje, spróbuj zmienić drogę do celu, ale nie rezygnuj z niego. Nie bój się eksperymentów i nowych rozwiązań. "Inne" nie musi być gorsze.'

'Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono...' Wisła

beatrix

• Deaf
« Odpowiedź #26 : 08 Listopad 2007, 23:05:58 »
a ja dzis narzekam ze dobry humorek mam :D

ox

• Deaf
« Odpowiedź #27 : 09 Listopad 2007, 00:53:16 »
boshe, ja się starzeje... (jak oglądam w lustrze)
Znowu kolejka do kasy, jak ja nie cierpię stac w długiej kolejce...

lenka

• Deaf
  • :)
« Odpowiedź #28 : 10 Listopad 2007, 11:36:43 »
a mnie wkurzają lekarze, ktorzy nie umieją ( czytaj: nie chca) dogadac z głuchymi... przychodzą do mnie z placzem, ze nie chca ich sluchac... to jest bardzo bolesne...dla nich.
Każdy ma swój Everest. Trzeba się tylko dobrze rozejrzeć. Szczyt jest wszędzie. sir Edmund Hillary, pierwszy zdobywca najwyższego szczytu... :).

Missy

• Gość
« Odpowiedź #29 : 10 Listopad 2007, 14:27:06 »
Windows mi w kompie padl:/

billiothekasch

• Deaf
  • Być jak Jack Jason...
« Odpowiedź #30 : 11 Listopad 2007, 01:33:34 »
;(

Pięć lat studiów, trzy lata pracy, zarwane noce, nieskończona liczba egzaminów i co?

I odbierasz w okienku karteczkę z podwyżką, z którą nie wiesz co zrobić bo to tyle pieniędzy całe 122 zł brutto.

Teraz możesz być z siebie dumny, nareszcie po trzech latach pracy zawodowej, którą rozpocząłeś podczas studiów dziennych zaliczasz się do pokolenia 1200 brutto.

- Zmień pracę! Zmień pracę!

- Pytam się na jaką? Na taką, która nie da mi satysfakcji, spełnienia?

- Sam nie wiesz czego chcesz!

- Wiem dobrze co chcę robić w życiu, ale do tego potrzebuję "papierka"

- To co za problem?

Ehhh.......

chlip ;(
Dzieci głuche powinny najpierw zetknąć się z językiem migowym, bez względu na to, czy nauczycielami będą rodzice czy ktoś inny. Dopiero po opanowaniu języka migowego można rozpocząć pracę nad wpajaniem dziecku innych umiejętności-czytania i pisania, a może nawet języka mówionego. Nie ma dowodów na to, że umiejętność posługiwania się językiem migowym utrudnia nauczenie się mowy, co więcej-wydaje się, że jest dokładnie na odwrót. Oliver Sacks "Zobaczyć głos : podróż do świata ciszy"

TOMEK

• Deaf
« Odpowiedź #31 : 11 Listopad 2007, 08:43:10 »
Ehhh... Wredna Baba! Nie byla w stanie prowadzic wykładu, więc kazała nam wszystkich wyjść. Dlaczego ja? Skoro nic złego nie zrobiłem :/ Przeszkadzał jej hałas... I powiedziała, że życzy nam szczęścia na egzaminie, bo się nam przyda :/ :/ :/ :/ :/ Psia mać...!!!! :/

Leelaa

• Deaf
  • Wiara plus nadzieja to furtka dla możliwości
« Odpowiedź #32 : 29 Listopad 2007, 13:17:25 »
Ja narzekam na to forum, aż mo iczy więdną jak czytam i widzę ten wyścig wiedzy... Każdy chce się pochwalić swoją wiedzą... A jak coś komuś nie pauje, to zaraz krytyka, obrażanie, wytykanie... Straszne. Co to za forum na którym trzeba uważać co się pisze, myśleć czy można się do czegoś przyczepić... I od razu piszę: proszę się tego posta nie czepiać ani nie wysyłać mi  żadnych wiadomości na ten temat. Po to tu weszłąm, żeby spokojnie wyrazić swoją opinię na ten temat. I kropka.
Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło.
(Oscar Widle)

acerka

• Szczęśliwy implanto-PJM-owiec ;]
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #33 : 30 Listopad 2007, 01:52:34 »
w tej chwili narzekam sobie, ze mogłam sie wybrac do sklepiku po bułeczki bo teraz to chyba bede musiala gotowac nocny obiadek a mój brzuszek strasznie mi sie " mruczy" heh  8)

a

• Deaf
« Odpowiedź #34 : 30 Listopad 2007, 12:49:29 »
mnie złapało zapalenie korzonków, ogólnie czuję bardzo źle, ktoś mnie zawiódł, ale jestem bardzo silna.
i tylko czekam na słońce.
bo wtedy zacznę widzieć wszystko w jaśniejszych kolorach.

i nie chce mi się wychodzić na to zimno po kolejną porcję zastrzyków.

ogólnie, dzień na minus.

wild

• Deaf
« Odpowiedź #35 : 30 Listopad 2007, 15:18:49 »
Denerwują mnie ludzie, którzy krytyki godnie nie umieją przyjąć. Nie sadzę żeby moja krytyka kogoś obrażała, zawsze staram sie być w porządku i mówie szczerze co mi się nie podoba, zwracam uwagę i od razu słyszę, że się wtrącam, żebym się odczepiła. Ja nikogo nie obrażam, nie używam jakiś ostrych słów, przekleństw, nigrzecznych oddzywek. Ale ludzie są przewrażliwieni. wrrrrr

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #36 : 30 Listopad 2007, 17:15:43 »
Ludzie!
Musiałam usunąć dwa posty komentujące wypowiedzi ludzi tutaj.
Jeszcze raz powtarzam: tutaj każdy pisze, co leży na wątrobie, oczywiście ze spełnieniem zasad etykiety. NIKT nie może odpowiadać.
Dziękuję za uwagę x:P
NIE MA MNIE OD 1 do 15 sierpnia

Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

wild

• Deaf
« Odpowiedź #37 : 30 Listopad 2007, 20:43:01 »
hmmm... narzekam na to, że Olkaa nie usunęła jeszcze jednego fajnego posta, komentującego moją pierwszą wypowiedź tutaj, narzekam na brak dokładności :)

Marta Ab

• Deaf
« Odpowiedź #38 : 01 Grudzień 2007, 18:35:31 »
Nienawidzę swojej opinii "grzecznej uczennicy" i "kujonki"
:?

Grr ta wredna dziewucha chce odbić mojej przyjaciółce chłopaka.... Przedtem chciala się dowiedzieć z którym byłam na spotkaniu... Na pewno po to, by go zauroczyć... Wrr...!
...:::: nikt nie ma prawa mówić jak żyję, ponieważ nikt za mnie nie umrze ::::...
...oto motto, które nam pozwala żyć, jak chcemy....

lostowiec

• Gość
« Odpowiedź #39 : 01 Grudzień 2007, 20:37:34 »
Moja połówka narzeka że za dużo piję piw hehehe  :lol:

v2 Biuro matrymonialne Agentur-2life | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Plotersky - Technika Reklamowa | kuchnia śląska | płytki ceramiczne, glazura | Hodowla kotów rasy Ragdoll | prace magisterskie | randkiJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf hurtownia bhp ubrania robocze outsourcing środowiskowy Obróbka skrawaniem fotele biurowe