Strony: 1 ... 5 6 [7]   Do dołu

Autor Wątek: Artykuł "Głuchy z wyboru?"  (Przeczytany 4265 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Couture

• Deaf
Odp: Artykuł "Głuchy z wyboru?"
« Odpowiedź #120 : 04 Styczeń 2010, 01:42:55 »
Jezeli chodzi o szefa PZG to akurat ja jestem super poinformowana.
Ja dzialalam w PZG 20 lat temu i wiem, czego nie robiono badz robiono.
Co mnie boli, to jest to ze nic sie nie zmienilo, a wszelkie proby zmian na lepsze (dla wspolnego dobra) byly systematycznie tlumione......
Ale widac, ze Wy uwazacie ze ktos probuje Was patronizowac?
Ja probuje wskazac inne drogi i mozliwosci.
Narzekanie, ze nic nie mozna zrobic jest latwo.

poprostuagniecha

• Gość
« Ostatnia zmiana: 04 Styczeń 2010, 10:01:10 wysłana przez DeafHeart dawniej PPA :) »

Couture

• Deaf
« Odpowiedź #122 : 04 Styczeń 2010, 11:07:22 »
hm.... ja pierwsza nie zaczelam ....ktos mnie nazwal to oszustem, co zachwala CI.
Jak do dzis, nadal brak przeprosin za takie oczernianie

poprostuagniecha

• Gość

aralka

• Deaf
  • Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
« Odpowiedź #124 : 04 Styczeń 2010, 11:40:55 »
OT!

Couture, zauważyłam, że tylko domagasz się przeprosiny za "oczernianie CI", choć nawet ja nie widzę powodu, by za to przerpaszać. I zauważ jedno, że tylko ty jedna prosisz o przperosiny,a gdzie pozostali użytkownicy CI?

A poza tym nie dyskutujesz w ogóle z nami, tylko jedno chcesz, przeprosin i ciągle zmieniasz tematy, że po prostu nie wiadomo, o co ci chodzi!

Sorry za OT!
UP : Med-El Opus 2
UL: Phonak Supero 412

Prawa ręka i lewa ręka znają PJM, implant w tym nie przeszkadza :D

"Piękna i wspaniała jest mowa rąk. Bóg nam ją dał po to, aby mogły przemówić nasze dusze" - Romano Guardini

Couture

• Deaf
« Odpowiedź #125 : 04 Styczeń 2010, 12:49:27 »
Widocznie mam silniejszy charakter?

sowkotek

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #126 : 04 Styczeń 2010, 12:55:19 »
Widocznie mam silniejszy charakter?

omg, co ma piernik do wiatraka.... couture zanim cos napiszesz to najpierw pomysl
jak na razie dyskusja robi sie bezjajeczna i bez zadnych konstruktywnych wnioskow

ja tez mam silny charakter az nadto i nic z tego nie wynika.

oczywiscie post do kasacji
« Ostatnia zmiana: 04 Styczeń 2010, 13:06:19 wysłana przez sowkotek »
taka jedna co sie tula po waskim korytarzu zycia i na oslep szuka wlasciwych drzwi
najczesciej trafiam na slepe drzwi za ktorymi jest szara posepna sciana..ale moze trafie na takie za ktorymi wciagnie mnie wszechogarniajaca zolcien szczescia..
malarstwo to ja-wystarczy tylko uwaznie czytac miedzy plamami i kreskami na mych obrazach..
silence inside me above all-looking at the endless sea at the end of island
gg  out- zycie i ten cholerny dr
wielkie zmiany
http://www.sowkotek.blogspot.com/

aralka

• Deaf
  • Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
« Odpowiedź #127 : 04 Styczeń 2010, 16:51:11 »
Couture,

zgodzę się z sowkotkiem, co tu twój charakter ma wspólnego z odpowiedzą na mój post??

A może byś zechciała łaskawie wytłumaczyć, co chciałaś poprzez swoją ostatnią wypowiedź osiągnąć?

Tylko mi tu nie wymądrzaj i nie traktuj nas, jakbyśmy nic nie potrafili, bo wywyższasz się od nas - takie twoje zachowanie jest.

Post do kasacji, ale nie od razu :P

"Piękna i wspaniała jest mowa rąk. Bóg nam ją dał po to, aby mogły przemówić nasze dusze" - Romano Guardini

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #128 : 04 Styczeń 2010, 17:55:28 »
Do you speak polish, Couture?
Może Ty nie rozumiesz dobrze języka polskiego?... :P

Couture

• Deaf
« Odpowiedź #129 : 04 Styczeń 2010, 21:11:45 »
No, to bylo super!
Tak, mature zdalam na piatke !
Ja caly czas odpowiadalam na watek "Gluchy z wyboru" ale inni caly czas z niego zbaczali.

marOOnz

• Głuchy Fryzjer to ja!
  • Moderator
  • Deaf
  • ...sex, drugs & PJM! ^^
« Odpowiedź #130 : 04 Styczeń 2010, 22:03:49 »
No, to bylo super!
Tak, mature zdalam na piatke !
Ja caly czas odpowiadalam na watek "Gluchy z wyboru" ale inni caly czas z niego zbaczali.

...haha, dobry kawał :lol:
leniwy artysta - normalna rzecz. O pracowitym powiadają ze rzemieślnik

Studio fryzjersko-kosmetyczne "Willa MATRIX" - http://www.willamatrix.pl/
na ul. Malczewskiego 21 w Warszawie - Mokotów
- przystanek "Metro Racławicka" albo "Metro Wierzbno" na Al. Niepodległości,
przystanek Malczewskiego na Puławskiej, pieszo od ulicy ok. 5 min
Tam pracuje Głuchy fryzjer, który używa PJM - czyli ja
jest możliwość zapisania się u mnie SMS'em pod moim nr: 605 910 620

aralka

• Deaf
  • Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
« Odpowiedź #131 : 04 Styczeń 2010, 22:33:33 »
Couture - a potrafisz czytać?

To przeczytaj, ile osób ci zwróciło uwagę, byś nie zbaczała z tematu, a to ty nam narzucasz, że to my zbaczamy.

I teraz też zmieniłaś temat, bo nic wspólnego z pozostałym, nawet z tym offtopicami też.

A jaką ocenę na maturze dostałaś za czytanie ze zrozumieniem? :P

Maturę zawsze można zdać na róźne sposoby - nie matura jest tu ważna, tylko to, co się ma w głowie.
« Ostatnia zmiana: 04 Styczeń 2010, 22:43:42 wysłana przez aralka »

Tupac

• Deaf
  • najznamienitrzy człowiek...patrz wyżej...
« Odpowiedź #132 : 04 Styczeń 2010, 23:26:24 »
Chińska pacynka z reguły zachowuje się tak jak nią poruszają. Pacynka stara się zachować tak jak życzy sobie tego grający, mało tego ta sama chińska pacynka "myśli" że posiada własną wolę i że wykonuje czynności zgodnie z tym co uważa za słuszne...tylko że nie widzi sznurków przywiązanych do jej nóg, rąk, brzucha, szyi, głowy itd.....   

Używa pani kremu „Evyan" i czasami skrapla się pani ,,L'Air du Temps", ale nie dzisiaj. Dzisiaj specjalnie się pani nie uperfumowała. Skąd pan wie, jakich perfum używam?
— Zaleciał mnie zapach z pani torebki, kiedy wyjmowała pani legitymację. Torebka jest urocza.
— Dziękuję.
— Wzięła dziś pani swoją najlepszą torebkę, prawda?
— Tak. — Miał rację. Z zaoszczędzonych pieniędzy kupiła sobie elegancką, klasyczną torebkę. Była to najlepsza rzecz, jaką miała.
— Jest o wiele lepszej jakości niż pani buty.

kiciolda

• Deaf
« Odpowiedź #133 : 05 Styczeń 2010, 07:57:50 »
Ja doleję oliwy do ognia...

Mimo mego milczenia i bierności to cały czas odnoszę wrażenie, że użytkowniczka Coulture  na czyjeś wypowiedzi, uwagi odwraca kota ogonem albo po prostu zapomniała, że w tej pięknej polszczyznie czasami nalezy czytać miedzy wierszami.

Gratuluję ci zdanej matury na piątaka, ale z drugiej strony żal mi twej krótkowzroczności. Sama wplatałaś się w tym bałaganie, a poza tym notorycznie porównanie sytuacji głuchych w Polsce i Anglii jest nie na miejscu.

Nic z tego nie rozumiem.

P.S. Post do kasacji
Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty (by marthinez)

Couture

• Deaf
« Odpowiedź #134 : 05 Styczeń 2010, 17:10:59 »
Ci, ktorzy dzialaja na miedzynarodowej scenie, patrza na porownywanie sytuacji w innych krajach, jako mozliwosc wzajemnej pomocy i wspolpracy.
Jezeli w danym kraju , sytuaja jest inna, czasem lepsza, to my korzystamy z ich doswiadczen aby polepszyc swoja sytuacje.
Malo tego, inni juz "przetarli" sciezke i mozna podpytac, w jaki sposob wyperswadowali ministrom, spolecznosci itp pewne zmiany.
Wymaga to oczywiscie "normalnego" podejscia do tematu i  nie doszukiwania sie patronizacji.
Np. byl tu gdzies watek "Gluchy telefon", ja wytlumaczylam na czym system polega w Anglii i nie tylko. Jest inny i prostszy od proponowanego.
Wiadomo gdzies trzeba zaczac, ale warto sprawdzic tez inne, sprawdzone systemy.
Zasugerowalam podanie kontaktow z organizacja i ludzmi, ktorzy do tego doprowadzili po dlugich negocjacjach z telekomunikacja.
Brak jakiegokolwiek zainteresowania.
Sprzet pomocniczy jest strasznie drogi w Polsce, podalam linki na tansze.
RNID sprzedaje w EURO, wiec nie problem.

Jezeli to jakas patronizacja, to prosze wybaczyc.
Narzekac jest latwo, wspolnymi silami osiagnie sie duzo wiecej.

Ja nie uzywam obrazliwych slow badz sformulowan majacych na celu, ugodzenie innej osoby. Ja akceptuje ludzi takimi, jakimi sa. Glusi, slaboslyszacy i ci co maja implanty. Kazdy ma swoj wybor tez.
Pamietajcie tylko o jednym, PZG reprezentuje WSZYSTKICH co maja wade sluchu.

Na reszte nie mam ochoty odpowiadac, bo nawet nie warto.
Wole dzis spedzic czas w teatrze.
Czas swiatecznej przerwy sie skonczyl, a ja mam wazniejsze przygotowania przed soba niz ta beznadziejna dyskusja.

grino

• Moderator
  • Deaf
  • Byl sobie deaf :)
« Odpowiedź #135 : 06 Styczeń 2010, 10:37:54 »
Couture :D nikt nie neguje twoja pomoc, to co teraz napisalas tez moglismy sie zgodzic ale jak wczesniej bylo napisane, nasze polskie realia w niczym nie podobne do anglii. Co tam jest normalnoscia u nas jest nowoscia  :lol: :lol:
Z nikt nas nie wie co robi rzad polski aby poprawic nasza sytuacje, sa pewne obietnice ale na tym koniec, tak samo podobnie nie wiemy co moze zdzialac PZG w obecnym czasie ;) Niestety, bez zrozumienia, poparcia i wsparcia od strony rzadu i PZG, My sami nie wiele mozemy zrobic :( wiec pozostaje nam tylko ponarzekac  :( :x
Mam nadzieje, ze w Nowym Roku 2010 czekaja nas ciekawe zmiany :D
To co piszesz jest odzwierciedleniem twojej osobowości...

Deaf.pl to serwis społecznościowy dzięki któremu poznasz nowe osoby, odnajdziesz znajomych i dowiesz się co inni myślą o Tobie.

molly

• Nieaktywna Motylka
  • Deaf
  • mój kochany przytulanek
« Odpowiedź #136 : 06 Styczeń 2010, 11:22:13 »
Couture!
Nie wiesz jak wyglądało sytuacja Głuchych 5-10 lat temu. Byli w gorszym sytuacji i żyli w ciemno.
Dzięki ludzie z deafu i inne zaczęli walczyc i wychodzą z ciemnoty. A ty gdzie byłaś przez tle lat tylko ulotniłaś do Angli. Jak u nas jest dobrze i raczkują  ty pojawiłaś się i odrazu pouczac to i te te te i jak tam w Angli dobrze.
Ty nie wiesz ilu Głusi ciężko napracowali by srodowisko Głuchych było lepiej. Ty nie masz swoje udział i wiec lepiej nie pisz.

Polska to nie Anglia i zapamietaj sobie.

Piszesz że zawsze miałaś dobry kontakt z PZG i to widac że jesteś pseudo i pozwoliłaś Głusi życ w ciemno i chowaniem pod dywanem.

Naprawdę mnie wkurza tych którzy nie byli przez 5 lat i odrazu przypisuje sobie zasługi i lata znajomości z niesłyszącym.

Po za tym gdzie byłas jak Głusi byli w gorszym sytuacji i żyli w Oralizmu i nie mieli swojego języka
Gdzie byłas jak media znęcali nad Głuchym np: Niemy protest, zakaz marsz.
Gdzie byłas gdy w deafi rozpętało się dyskusja o muru i audyzm
Gdzie byłas jak odbyło się lincz wobec bojowników
Czy byłas świadkiem narodziny bojowników wśród Głuchy i uświadamianie PJM

Wiesz prosze się nie pisz wiecej co my mamy robic by dorównac do Angli. Bo my zyjemy w POLSCE! Czyli kraj POLSKA (nie wiem czy umiesz czytac)

P.S kochani proszę mi wybacz moje nerwy.
Umieranie za sławę, ambicja , żądza władzy i autorytetu są jak rany, które się powiększają , jak postępująca choroba, która stopniowo niszczy osobowośc.Trzeba więc w samym sobie zbudowac równowagę życia. Dla siebie. Wszystko inne jest kruche, niepewne, ulotne. Sława i ambicja są jak wrzody. Są chorobami człowieka. Otchłaniami , w których się pogrąża.- Martin Gray

volkmen

• Deaf
« Odpowiedź #137 : 07 Styczeń 2010, 00:47:44 »
oj nie denerwuj sie!!!

ja juz dawno zwrocilem ze w polsce jest innaczej i ze sa inne realia to mnie sprostowali i bylo tyle tego

wogole ta dyskusja nie jest juz na temat, ja nikogo nie mam osadzac, kto ile zrobil dla kogo i czy wogole zrobil.

i wisi mnie to czy ktos zna szefa PZG i czy dziala na arenie narodowej

ale denerwuje mnie takie duze odnoszenie sie, brak skromnosci i nie wiadomo czy to jest prawda czy nie.

ja powiem ze w polsce to sie rozwija, jest w tym kroku rewolucja, ludzie sa bardziej uswiadomieni, sa spotkania- wszystko bedzie ale trzeba robic to powoli- to wtedy bedzie sukces. jesli chodzi o to

temat jest "gluchy z wyboru" wiec ja twierdze ze ma, tylko on sam wie co chce, czy chce migac, czy implantowac, czy nic nie robic, najlepiej jak on sam zdecyduje o sobie a nie ze rozne srodowiska beda naciskac na pewne sprawy.

takie moje zdanie
Strony: 1 ... 5 6 [7]   Do góry
« poprzedni następny »

v2 rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | płytki ceramiczne, glazura | Plotersky - Technika Reklamowa | prace magisterskie | Hodowla kotów rasy Ragdoll | randki | kuchnia śląska | Biuro matrymonialne Agentur-2lifeJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf tablice reklamowe Katowice apart hotel cracow raport oddziaływania na środowisko rachunkowość wrocław drzwi aluminiowe