Strony: 1 ... 7 8 [9]   Do dołu

Autor Wątek: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D  (Przeczytany 31767 razy)

magdalena1987

• Nowy
  • *
Odp: Ludziska! Tutaj możecie się przedstawić! x:D
« Odpowiedź #160 : 16 Lipiec 2010, 19:37:49 »
Witam wszystkich  :D

Mam na imię Magdalena, mam 23 lata, jestem osobą słabosłyszącą, noszę aparaty słuchowe na oboje uszu, od zawsze miałam kontakt z osobami słyszącymi, począwszy od podstawówki aż do teraz, a obecnie studiuję historię, pozostał mi jeszcze rok aby zdobyć magistra  :)

Nie słyszę odkąd skończyłam dwa latka (a może mniej, miałam zapalenie uszu),ponoć to wina jakiegoś lekarstwa (o dziwnej nazwie).

Co mogę jeszcze dodać? Bardzo lubię czytać książki. Uwielbiam słuchać łagodnej muzyki (np. Vanessa Carlton). Lubię bliski kontakt z naturą  :o

Dodam, że życie w szkole z osobami słyszącymi nie jest proste... Wy dobrze o tym wiecie... :) A może ktoś ma inne zdanie?? Napiszcie! :)

To by było wszystko,
pozdrawiam
Magdalena ;)
Ps. to mój email magdalena.p26@wp.pl
« Ostatnia zmiana: 16 Lipiec 2010, 19:40:10 wysłana przez magdalena1987 »

Czako

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #161 : 21 Lipiec 2010, 12:06:13 »
Cześć,

Na imię mam Maciek, mam 28 lat i nie mam  problemów ze słuchem. Za to moja praca ma związek z niedosłuchem - pracuję w firmie oferującej rozwiązania dla niedosłyszących - pętle indukcyjne, systemy na podczerwień itd.

Forum będę głównie czytał - po to, żeby lepiej zrozumieć na czym polega życie z niedosłuchem, przyswoić sobie pewne definicje itd. Czasami pewnie też coś napiszę, poinformuje o jakiejś ciekawej akcji, dopytam o to i owo.

Na pewno nie będę tu przesyłał ofert handlowych - nie zajmuję się sprzedażą. Mogę natomiast od czasu do czasu dać znać o jakiejś organizowanej przez mojego pracodawcę akcji, sami ocenicie czy te informacje będą dla was interesujące czy nie.

Pozdrawiam,

Czako
Usłyszeć Każdego
www.niedoslyszacy.pl

żwirek

• Deaf
  • najznamienitszy krasnal
« Odpowiedź #162 : 31 Lipiec 2010, 10:41:02 »
Cześć
Jestem żwirek, dla przyjaciół żwiru
Urodziłem się w czerwcu, w drugiej połowie czerwca, a dokładnie szesnastego czerwca :)
Mieszkam w mieście w którym przyjaciele ze wschodniej cywilizacji postawili w centrum wielki budynek w kształcie rakiety :)
Od dwóch lat jestem członkiem klubu AA (Anonimowi Antysłyszaki)
Nie odważyłem się logować wcześniej, ponieważ samo czytanie było wystarczające. Szkoda, że fajne nicki zrezygnowały, albo nic nie piszą, echh.
No to może tyle o sobie, a teraz idę grzecznie na FAQ :)
"Kariera Nikodema Dyzmy"
(...) Milczeć! Sapristi! Z was się śmieję! Z was! Elita! Cha, cha, cha...

brymal1963

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #163 : 31 Lipiec 2010, 15:15:11 »
Witam wszystkich, tyle osób miało odwagę to ja też spróbuję coś napisać. Urodziłam się jak żwirek szesnastego czerwca, ale roku nie podał więc zostanie to w domysłach. Słuch zaczęłam tracić jako mężatka i osoba studiująca zaocznie 10 lat temu. Dla mnie szok, bo to dzieci zauważyły, ze telewizor zaczynam robić głośniej...no i poszłam do laryngologa. Uszkodzenie nerwu słuchowego.Aparaty noszę i mam to szczęście, że pracuję w swoim wymarzonym zawodzie .

bryła.

• Nowy
  • *
  • Maniakalna fanka 30 Seconds To Mars.
« Odpowiedź #164 : 17 Sierpień 2010, 21:12:46 »
Hello!

Jak widzicie, jestem tutaj nowa. Więc parę słów napiszę. :)
Agnieszka- tak na imię mam.  8)

Pochodzę z małej miejscowości - 60 km od Szczecina. A do morza mam jakieś około 30 km.  8) Od urodzenia jestem osobą słabosłyszącą. Porozumiewam się mową werbalną. Jestem osobą z poczuciem humoru. Kocham koty, choć nie posiadam własnego kota. Oraz maniaczka filmów (Obesyjnie.) I wierna fanka zespołu 30 Seconds To Mars. Słucham muzyki ROCK-owe. Największą pasją jest fotografia.
Przez kilka lat aż do gimnazjum przebywałam w gronie słyszących w szkole masowej. Byłam naprawdę dobrą uczennicą wśród słyszących  8)
A w liceum rozpoczęłam naukę w szkole dla słabosłyszących. Chciałam poznać ludzi, którzy mają wadę słuchu. Polubiłam towarzystwo w tym gronie. Szybko zapoznałam się z nimi i zetknęłam się z językiem migowym.  :) W zeszłym roku poznałam PJM, i nauczyłam się kilkanaście słów.  I chcę dalej się uczyć i poznać coraz bliższy język.

W tym roku jestem upieczoną absolwentką z wyróżnieniem LO.
Od października zaczynam studia w Kaliszu na kierunek pedagogika.

To chyba wszystko napisałam  8)

Pozdrawiam tutaj wszystkich! :)
To jest piosenka... zatytułowana „The Kill”. Ale nie bój się – to miła piosenka. O utracie świadomości.

Jared Leto.
Strony: 1 ... 7 8 [9]   Do góry
« poprzedni następny »

v2 Opieka nad grobami w Namysłowie | Otwarcie Forum Młodzieżowego | Hodowla kotów rasy Ragdoll | Agencja Reklamy WRMG | Nowe Forum Młodzieżowe | Biuro matrymonialne Agentur-2life | LIPION MEDIA Group s.c. | Avatar | Notensatz | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Plotersky - Technika Reklamowa | namioty | aranżacje | kuchnia śląska | Nowy Sącz - informacje,ogloszenia,sacz Jezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf producent materacy program księgowy KURS JĘZYKA NIEMIECKIEGO SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE inwentaryzacja przyrodnicza raport oddziaływania na środowisko