Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do dołu

Autor Wątek: PSMG?  (Przeczytany 10351 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bel

• Deaf
  • Beyond invisible..
Odp: PSMG?
« Odpowiedź #80 : 17 Styczeń 2009, 08:17:52 »
a czy uwzględniacie członków tego Stowarzyszenia innych niż z wadą słuchu??? tzw. gości??? bo PZG od pewnego czasu uwzględnia słyszaków jako pomocników i wydaje legitymacje...

Mogę co najwyżej wyrazić swoje zdanie: Polski Zwiazek Gluchych - to związek GŁUCHYCH!!!
PSMG - to też organizacja GŁUCHYCH!!!

Osobiście jestem stanowczo PRZECIWNA mieszaniu sie słyszących do tych organizacji - niby pomóc, niby telefon załatwić - a potem się okazuje, ze Związkiem rządzą słyszący.

Pomóc? współpracować? - nie ma sprawy - ale legitymacja? członkowstwo? prawo głosu - soooory - to jest organizacja GŁUCHYCH.

CoJak

• Deaf
« Odpowiedź #81 : 17 Styczeń 2009, 12:26:20 »
a czy uwzględniacie członków tego Stowarzyszenia innych niż z wadą słuchu??? tzw. gości??? bo PZG od pewnego czasu uwzględnia słyszaków jako pomocników i wydaje legitymacje...

Mogę co najwyżej wyrazić swoje zdanie: Polski Zwiazek Gluchych - to związek GŁUCHYCH!!!
PSMG - to też organizacja GŁUCHYCH!!!

Osobiście jestem stanowczo PRZECIWNA mieszaniu sie słyszących do tych organizacji - niby pomóc, niby telefon załatwić - a potem się okazuje, ze Związkiem rządzą słyszący.

Pomóc? współpracować? - nie ma sprawy - ale legitymacja? członkowstwo? prawo głosu - soooory - to jest organizacja GŁUCHYCH.

Zgadzam się z bel. Słyszaki mogą zapisać sie PZG jako przyjaciele głuchych, ale bez prawa głosu. Mogą być też doradcami bez prawa zabierania glosu. Słyszak nigdy nie powinien zasiadać (oprócz doradcy) w Prezydium Zarządu organ.  PZG. Organizacje PZG powołali i założyli sami głusi, i to jest ich własna organizacja a słyszaki są na uslugach tej organizacji, innymi slowy , PZG jest pracodawcą pracowników słyszących i oni muszą sie podporządkować Zarządowi organizacji, takie są realia. A jeżli słyszaki rządzą jakimś klubem PZG w Polsce to wina jest samych gluchych że im władze oddali, albo nie chcą zasiadać we władzach klubu i społecznie poświęcać się dla dobra związku głuchych.
"Głupi i mądrzy ludzie są nieszkodliwi, tylko półgłówki są niebezpieczni."

Johannn Wolfgang Goethe

CzarnaPerła

• Deaf
  • najważniejsze jest serce
« Odpowiedź #82 : 18 Styczeń 2009, 20:23:50 »
no właśnie oto chodzi mieć wsparcie słyszących, by mogli pomóc ale się nie wtrącać i nie mieć prawa głosu w głosowaniach, ale żeby czasem mogli coś doradzić w sprawach trudnych... to może się przydać w waszych przyszłych planach i  w stowarzyszeniu
"Jej dłonie zdawały się płynąć w powietrzu jak motyle, a każdy motyl był innym wyrazem".
Marlee Matlin "Głucha jesteś?"

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #83 : 25 Styczeń 2009, 10:20:19 »
Po pierwsze jest temat PSMG?
Po drugie, macie ochotę się żalić na PZG to jest narzekalnia lub utwórzcie nowy wątek!

Heh, racja :)
Co do PSMG - utworzycie własną stronkę www? Czy będzie "podstronką" PZG? (nie doszukiwać się ironii czy złośliwości w mym pytaniu, bo pytam jedynie ze zwyczajnej ciekawości ;))

RenkaSS

• Deaf
« Odpowiedź #84 : 25 Styczeń 2009, 14:09:21 »
Luszko,
Tak PSMG będzie miało swoją stronkę, właśnie przygotowujemy ją. Już niedługo, w możliwie jak najbliższym czasie podamy wam linka ;)
"Życie jest pomyślane sprytniej od kryminału: nie pozwala zajrzeć na ostatnią stronę."

lostowiec

• Gość
« Odpowiedź #85 : 17 Grudzień 2009, 14:10:04 »
No i jak tam roczna działalność :-D

aderek27

• Deaf
« Odpowiedź #86 : 20 Kwiecień 2010, 03:58:01 »
psmg ma wymagania wedlug wiekowego to mi nie podoba ze od 18 -30

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #87 : 20 Kwiecień 2010, 05:48:03 »
Ehh.. To jest sekcja MŁODZIEŻY. A młodzież ma określony przedział wiekowy, nieważnie od metryki duchowej czy emocjonalnej x:>
NIE MA MNIE OD 1 do 15 sierpnia

Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

damalien

• Deaf
« Odpowiedź #88 : 20 Kwiecień 2010, 11:28:32 »
Bel i Cojak

Proszę zwrócić uwagę na pewną sprawę.

Od dawna mamy w Zarządzie PZG sami Głusi i pytam do Was.

Co oni tak naprawdę doprowadzili??

aderek27

• Deaf
« Odpowiedź #89 : 21 Kwiecień 2010, 00:03:47 »
powiem psmj czy psmg to dwie rozne to nie podoba mi bo jak organizuja wyslalem im emaila zapisania na turnus to twierdzili ze za stary jestem do mlodziezowej heh nawet nie przekroczylem po 30 lat  tu sie liczy po znajomosci nawet tam maja po 30 tylko ich znajomi a nie reszta

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #90 : 21 Kwiecień 2010, 07:50:05 »
powiem psmj czy psmg to dwie rozne to nie podoba mi bo jak organizuja wyslalem im emaila zapisania na turnus to twierdzili ze za stary jestem do mlodziezowej heh nawet nie przekroczylem po 30 lat  tu sie liczy po znajomosci nawet tam maja po 30 tylko ich znajomi a nie reszta

O, Jezu... Ader, jęczysz i jęczysz... Czasem pogłówkuj trochę! Widocznie mieli powody ku temu, by nie przyjąć Ciebie na turnus. Istnieją pewne przepisy regulujące przyjmowanie chętnych na turnusy, a nie "znajomości" jak to Ty sugerujesz :/

Tupac

• Deaf
  • najznamienitrzy człowiek...patrz wyżej...
« Odpowiedź #91 : 21 Kwiecień 2010, 07:54:19 »
Damalien, zarząd Głuchy jest to fakt ale to nic nie pomoże bo samowolkę i tak mają poszczególne oddziały PZG gdzie w 99,9% rządzą słyszący na kierowniczych stanowiskach, u mnie w moim terenie niby jako prezes widnieje osoba Głucha, zaznaczam że tylko widnieje, bo w rzeczywistości wszystko ustala słysząca vice prezes...byłem tam nawet raz..czytaj PZG i zobaczyłem że organizacja imprez odbywa się na takiej zasadzie...słysząca vice prezes przynosi propozycje co gdzie i kiedy  a starsi Głusi(bo młodzież zliczyć można było na trzech palcach jednej dłoni) tylko przytakują i na tym polega dyskusja co Oni chcą robić...
Używa pani kremu „Evyan" i czasami skrapla się pani ,,L'Air du Temps", ale nie dzisiaj. Dzisiaj specjalnie się pani nie uperfumowała. Skąd pan wie, jakich perfum używam?
— Zaleciał mnie zapach z pani torebki, kiedy wyjmowała pani legitymację. Torebka jest urocza.
— Dziękuję.
— Wzięła dziś pani swoją najlepszą torebkę, prawda?
— Tak. — Miał rację. Z zaoszczędzonych pieniędzy kupiła sobie elegancką, klasyczną torebkę. Była to najlepsza rzecz, jaką miała.
— Jest o wiele lepszej jakości niż pani buty.

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #92 : 21 Kwiecień 2010, 08:00:40 »
Ależ Tupac, sam piszesz, że byłeś tam tylko RAZ, więc nie masz pewności czy tak jest zawsze ;)
Ale... czy viceprezesem może być osoba słysząca?  :shock: Nie wiedziałam. Całe życie sądziłam, że zarząd, łącznie z viceprezesostwem może być tylko i wyłącznie GŁUCHY... Więc jak to jest?...

Tupac

• Deaf
  • najznamienitrzy człowiek...patrz wyżej...
« Odpowiedź #93 : 21 Kwiecień 2010, 08:04:18 »
sorki błąd...pomyliłem funkcję...dzięki Luszka...chodzi mi o kierowniczkę...
Luszka...z atmosfery panującej po "wspólnym" ustalaniu tego co chcieliby robić sugeruję że takie praktyki są tam cały czas stosowane...ponieważ jakby Oni nie przytakiwali cały czas to byłaby żywa dyskusja...a tego nie było...widziałem tylko kiwające się głowy z góry na dół i nic więcej...chciałem bardziej napisać że byłem tylko "raz" w czasie takiego głosowania...jeszcze młode osoby Głuche które ja znam i z którymi się przyjaźnię opowiadały mi że na dniu Głuchego słysząca kierowniczka wypowiadała swoją kwestię PRZED prezesem koła....po mojemu to prezes jest ważniejszy i to On powinien pierwszy się wypowiadać...
« Ostatnia zmiana: 21 Kwiecień 2010, 08:09:33 wysłana przez Tupac »
Używa pani kremu „Evyan" i czasami skrapla się pani ,,L'Air du Temps", ale nie dzisiaj. Dzisiaj specjalnie się pani nie uperfumowała. Skąd pan wie, jakich perfum używam?
— Zaleciał mnie zapach z pani torebki, kiedy wyjmowała pani legitymację. Torebka jest urocza.
— Dziękuję.
— Wzięła dziś pani swoją najlepszą torebkę, prawda?
— Tak. — Miał rację. Z zaoszczędzonych pieniędzy kupiła sobie elegancką, klasyczną torebkę. Była to najlepsza rzecz, jaką miała.
— Jest o wiele lepszej jakości niż pani buty.

ajaa

• Deaf
« Odpowiedź #94 : 21 Kwiecień 2010, 10:24:53 »
To na pewno źle, że nie ma tam dyskusji ale mam pytania. Czy te propozycje kierowniczki były głupie? Złe dla Głuchych? Czy może ona ma po prostu taki przywódczy charakter, a reszta się jej podporządkowała? Czy ta reszta rozmawiając między sobą się buntuje, a tylko przy niej potakuje?
No tak na prawdę chcę się zapytać, czy ona jest zła tylko dlatego, że słyszy? Czy merytorycznie nie nadaje się?

ewolkaa

• Deaf
« Odpowiedź #95 : 21 Kwiecień 2010, 12:49:04 »
aderek27,

1. PSMG turnusów nie organizuje.
2. Na obóz letni i rajd zimowy pojechały osoby w wieku 18-30 lat
3. Powód dla, którego nie pojechałeś na "turnus" na pewno nie był taki jak ty piszesz. Do nikogo tak PSMG nie napisało. Proszę nie przekręcać faktów.
4. PSMG ma wymagania co do wieku? Młodzieżą nie będzie osoba, która ma 45 lat.

Pozdrawiam.
Świat zobaczyć w ziarenku piasku
Niebo w dzikiej roślinie
Nieskończoność uchwycić w ręku
A wieczność w godzinie...

aderek27

• Deaf
« Odpowiedź #96 : 21 Kwiecień 2010, 17:28:05 »
ewolka chodzi mi o to psjm co organizuje na oboz przeciez nie mam 30 lat phi jeszcze daleko do 30 lat tak wiec tam kto ma szerokie plecy

Hawkins

• Deaf
« Odpowiedź #97 : 21 Kwiecień 2010, 21:49:53 »
Luszka...z atmosfery panującej po "wspólnym" ustalaniu tego co chcieliby robić sugeruję że takie praktyki są tam cały czas stosowane...ponieważ jakby Oni nie przytakiwali cały czas to byłaby żywa dyskusja...a tego nie było...widziałem tylko kiwające się głowy z góry na dół i nic więcej...chciałem bardziej napisać że byłem tylko "raz" w czasie takiego głosowania...

Przeczytaj jeszcze raz. A teraz pomyśl czyja to wina... kierowniczki czy tych Głuchych co "przytakują"? Nie widzę nic w tym złego, że to kierowniczka przychodzi z propozycją, a ci glusi nic nie robią. Jak by im tak zalezalo to by sami cos zalatwiali a nie czekali na propozycje kierowniczki. Dla mnie to powinniscie jeszcze jej podziekowac, za to co robi.

jeszcze młode osoby Głuche które ja znam i z którymi się przyjaźnię opowiadały mi że na dniu Głuchego słysząca kierowniczka wypowiadała swoją kwestię PRZED prezesem koła....po mojemu to prezes jest ważniejszy i to On powinien pierwszy się wypowiadać...

To jest po Twojemu. Wg zasad jest dobrze - Najpierw kierowniczka (jest wazniejsza, nie wazne czy glucha czy nie), potem daleko, daleko.... prezes koła a nastepnie czlonkowie.

Aderek, Tobie wszystko sie nie podoba :) PSMG to jest dla mlodziezy, a jesli chodzi Ci o PSJM (jest taki?) to wyzal sie im albo zaloz sobie PSSG (Polska Sekcja Seniorow Gluchych).
« Ostatnia zmiana: 21 Kwiecień 2010, 21:53:34 wysłana przez Hawkins »

Linkinka

• Deaf
« Odpowiedź #98 : 21 Kwiecień 2010, 22:35:00 »
Trochę odbiegacie od tematu wątku;/
"Przyjaciel to ten, którego znasz wszystkie wady, a mimo to i tak go kochasz." :D :D

marOOnz

• Głuchy Fryzjer to ja!
  • Moderator
  • Deaf
  • ...sex, drugs & PJM! ^^
« Odpowiedź #99 : 21 Kwiecień 2010, 22:58:11 »
Luszka...z atmosfery panującej po "wspólnym" ustalaniu tego co chcieliby robić sugeruję że takie praktyki są tam cały czas stosowane...ponieważ jakby Oni nie przytakiwali cały czas to byłaby żywa dyskusja...a tego nie było...widziałem tylko kiwające się głowy z góry na dół i nic więcej...chciałem bardziej napisać że byłem tylko "raz" w czasie takiego głosowania...jeszcze młode osoby Głuche które ja znam i z którymi się przyjaźnię opowiadały mi że na dniu Głuchego słysząca kierowniczka wypowiadała swoją kwestię PRZED prezesem koła....po mojemu to prezes jest ważniejszy i to On powinien pierwszy się wypowiadać...

...nie kierowniczka, tylko instruktor/ka. Tę posadę może zająć tylko osoba słysząca ewentualnie słabosłysząca ze względu na rozmowy przez telefon.
a w zarządzie PZG/PSMG nie mogą być osoby słyszące.
...choć wiem, że niektórzy instruktorzy próbują rządzić a nie prezes.
Moim zdaniem Głusi są winni, że pozwalają mu rządzić dla wygody.
Ja bym powiedział "stop, ja jako prezes tu decyduję, a Ty jako instruktor masz tylko pomagać".

To na pewno źle, że nie ma tam dyskusji ale mam pytania. Czy te propozycje kierowniczki były głupie? Złe dla Głuchych? Czy może ona ma po prostu taki przywódczy charakter, a reszta się jej podporządkowała? Czy ta reszta rozmawiając między sobą się buntuje, a tylko przy niej potakuje?
No tak na prawdę chcę się zapytać, czy ona jest zła tylko dlatego, że słyszy? Czy merytorycznie nie nadaje się?

propozycje instruktora nie są głupie ani złe, ale słyszący powinni być neutralni i pomocni, a nie "rządzić", bo myślą, że Głusi nie potrafią się zorganizować czy przemówić...
...nie dziwię się, że Tupac pisał, że "kierowniczka" (instruktorka) jako pierwsza przemówiła a nie prezes ;)

...czytaj dokładnie, co pisze Ewolkaa.
Ty ciągle robisz problemy, nawet wymyślasz nieprawdziwe fakty
...jeżeli Ci nie podoba się, to droga wolna ;)
a wyjaśnij, co za PSMJ?
« Ostatnia zmiana: 21 Kwiecień 2010, 23:06:06 wysłana przez marOOnz »
leniwy artysta - normalna rzecz. O pracowitym powiadają ze rzemieślnik

Studio fryzjersko-kosmetyczne "Willa MATRIX" - http://www.willamatrix.pl/
na ul. Malczewskiego 21 w Warszawie - Mokotów
- przystanek "Metro Racławicka" albo "Metro Wierzbno" na Al. Niepodległości,
przystanek Malczewskiego na Puławskiej, pieszo od ulicy ok. 5 min
Tam pracuje Głuchy fryzjer, który używa PJM - czyli ja
jest możliwość zapisania się u mnie SMS'em pod moim nr: 605 910 620
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do góry
« poprzedni następny »

v2 Hodowla kotów rasy Ragdoll | Plotersky - Technika Reklamowa | randki | kuchnia śląska | prace magisterskie | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Biuro matrymonialne Agentur-2life | płytki ceramiczne, glazuraJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf producent parasoli skuteczne tabletki na odchudzanie reklama w gogle studzienki wodomierzowe odchudzanie