Autor Wątek: Odp: Konkurs! LOGO!- wątek wydzielony  (Przeczytany 3449 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
Odp: Konkurs! LOGO!- wątek wydzielony
« : 14 Maj 2008, 21:32:08 »
Myślałam, że sekcja młodzieży będzie pod WFDY (World Federation Deaf Youth)... :shock:

A ponoć PZG nie współpracuje z WFDY... :lol: :lol: :lol:
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:40:51 wysłana przez molly »
"W życiu musi dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze."       J.Twardowski

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #1 : 15 Maj 2008, 14:54:43 »
Czy podany adres e-mail, na którey należy przesyłać prace jest aktualny?
Wysyłam e-maile z poczty tlen.pl i wciąż otrzymuję informację, iż takowy adres e-mail nie istnieje...
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:41:11 wysłana przez molly »

QQQ

• Nowy
  • *
Odp: Konkurs! LOGO!-wątek wydzielony
« Odpowiedź #2 : 16 Maj 2008, 00:46:20 »
Neciu, wiem, że PZG jest członkiem WFD, ale PZG nie ma Polskiej Sekcji Młodzieży Głuchej, więc nie może współpracować z WFDYS (World Federation of the Deaf Youth Section), skoro nie ma sekcji dla młodzieży w Polsce. Gdy PSMG będzie pod opieką PZG to wtedy PSMG będzie mogła zostać członkiem WFDYS.

Mam nadzieję, że gdy PSMG będzie już oficjalną sekcją w Polsce to będzie członkiem WFDYS i również EUDY (European Union of the deaf Youth). Zależy mi na tym, aby była wymiana doświadczeń i dzielenie się wiedzą pomiędzy młodzieżą w Polsce i młodzieżą z zagranicy. Jeśli tak się stanie to Głusi będą mieli więcej wiary i sił do tego, aby poprawiać wizerunek Głuchych.

Napisano: Maj 16, 2008, 00:45:21
Luszko-Szokusko, oczywiście, że adres mailowy jest aktualny. Dostałam od Pani kilka e-maili, za co dziękuję. Jestem w jednym z pięciu organizatorów tego konkursu więc jestem na bieżąco z korespondencją dotyczącą konkursu.

« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:32:31 wysłana przez molly »

molly

• Nieaktywna Motylka
  • Deaf
  • mój kochany przytulanek
« Odpowiedź #3 : 16 Maj 2008, 08:19:26 »
Neciu, wiem, że PZG jest członkiem WFD, ale PZG nie ma Polskiej Sekcji Młodzieży Głuchej, więc nie może współpracować z WFDYS (World Federation of the Deaf Youth Section), skoro nie ma sekcji dla młodzieży w Polsce. Gdy PSMG będzie pod opieką PZG to wtedy PSMG będzie mogła zostać członkiem WFDYS.

Mam nadzieję, że gdy PSMG będzie już oficjalną sekcją w Polsce to będzie członkiem WFDYS i również EUDY (European Union of the deaf Youth). Zależy mi na tym, aby była wymiana doświadczeń i dzielenie się wiedzą pomiędzy młodzieżą w Polsce i młodzieżą z zagranicy. Jeśli tak się stanie to Głusi będą mieli więcej wiary i sił do tego, aby poprawiać wizerunek Głuchych.

PZG powinni dawno to zrobic. A gdzie oni bylli ? Przez kilka lat nawet palcem nie ruszyli. To dzieło młodzi ludzi, którzy o tym pomyśleli. I Do młodzi nalezy się brawo a nie PZG.
Po imprezie w Łodzi jestem niesmaczona z PZG, którzy przypisują siebie same zasługi.
Czy moge prosic PZG żeby przestali nam oczy namydlic?
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:41:42 wysłana przez molly »
Umieranie za sławę, ambicja , żądza władzy i autorytetu są jak rany, które się powiększają , jak postępująca choroba, która stopniowo niszczy osobowośc.Trzeba więc w samym sobie zbudowac równowagę życia. Dla siebie. Wszystko inne jest kruche, niepewne, ulotne. Sława i ambicja są jak wrzody. Są chorobami człowieka. Otchłaniami , w których się pogrąża.- Martin Gray

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #4 : 16 Maj 2008, 18:17:06 »

Ja na Campie WFD co innego słyszałam... :shock: PZG unikał współpracy z WFD, nie wspominając o Sekcji Młodzieży.
A teraz? Umywa rączki? :shock: :?
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:32:58 wysłana przez molly »
"W życiu musi dobrze i niedobrze. Bo jak jest tylko dobrze, to jest niedobrze."       J.Twardowski

Johnny

• Deaf
  • "Nie idż w zyciu zbyt powoli bo dogoni Cię bieda."
« Odpowiedź #5 : 16 Maj 2008, 23:49:23 »
Ja na Campie WFD co innego słyszałam... :shock: PZG unikał współpracy z WFD, nie wspominając o Sekcji Młodzieży.

Proste i logiczne,co tu dużo mówić,kasa jeszcze raz kasa....a nie troska.......;]
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:33:20 wysłana przez molly »

QQQ

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 : 17 Maj 2008, 01:03:32 »

Neciu. To, co słyszałaś na obozie WFDYC jest nieaktualne. Nie rozumiem, dlaczego tak myślisz skoro PZG wysłał trzech młodych głuchych do Hiszpanii na obóz i za wszystko PZG zapłacił tzn. za przelot i za uczestnika. Czy mimo to według ciebie PZG unika współpracy z WFD? Jeśli tak to na pewno w pełni nie poznałaś smaku wspaniałych chwil tego obozu w Hiszpanii. Musisz przyznać, że dzięki PZG byłaś na obozie w Segovii i zdobyłaś bardzo cenną wiedzę. Moim zdaniem, że nikt nie powinien mieszać przeszłość ze współczesnością. To, co się działo za poprzedniego Prezesa PZG nie ma wspólnego z obecnym Prezesem. Proszę, abyś spojrzała na to szerzej i skupiła się na obecnej sytuacji i nie sięgała wstecz do historii.

Dlaczego uważasz, że PZG umywa ręce? Czy obecny Prezes Andrzej Kopeć jest winny i odpowiedzialny za to, że poprzedni Prezes dokonał tak strasznego bałaganu w PZG i zepsuł jego reputację? Ja wiem, że aktualny prezes ma zamiar poprawić reputację i naprawić cały ten bałagan. On nie jest za to odpowiedzialny.

Czy we współczesnych czasach wszyscy Niemcy i Austriacy są winni i odpowiedzialni za zbrodnie, które popełnił Hitler? Jeśli ludzie tak uważają to dla mnie jest to absurd.

Czy warto sięgać do historii, narzekać i krytykować PZG, skoro nie masz dowodu, że obecny Prezes jest także zły jak poprzedni Prezes? Czy masz dowód na to, że on także popełni poważne błędy i zaszkodzi PZG? Przecież PZG zgodził się, aby powstała PSMG i przez cały czas wspiera Nas.

Napisano: Maj 17, 2008, 00:47:04
PZG powinni dawno to zrobic. A gdzie oni bylli ? Przez kilka lat nawet palcem nie ruszyli. To dzieło młodzi ludzi, którzy o tym pomyśleli. I Do młodzi nalezy się brawo a nie PZG.
Po imprezie w Łodzi jestem niesmaczona z PZG, którzy przypisują siebie same zasługi.
Czy moge prosic PZG żeby przestali nam oczy namydlic?

Powtarzam to, co już napisałam w odpowiedzi na post Neci. Wiadomo, że bez wsparcia PZG Polska Sekcja Młodzieży Głuchej nie będzie istnieć.

PSMG nie ma nic wspólnego z imprezą w Łodzi. My młodzi powinniśmy cieszyć się, że mamy szanse na to, aby powstała sekcja dla młodzieży w Polsce.

Powtarzam to, co już kiedyś pisałam do jednego chłopca z Deaf.pl.
Przede wszystkim my będziemy samodzielnie działać i organizować różne imprezy, wyjazdy, obozy a PZG ma tylko wpierać nas finansowo. Poza tym PZG jest najstarszym związkiem Głuchych w Polsce i posiada swoją historię, tradycje. Ma duże doświadczenie w kwestii organizacyjnej i może nam pomóc. Nie można postrzegać PZG jako wroga. To co się działo w przeszłości jest z winy starego Zarządu. Dziś mamy nowy Zarząd PZG, który dąży do tego, aby zrobić wiele dobrego dla środowiska Głuchych. Nie można patrzeć wstecz, w przeszłość. Obecny Prezes w niczym nie zawinił i stara się naprawić wszelkie szkody, błędy jakie się zostały z poprzedniego Zarządu. Musimy patrzeć w przyszłość i zaufać nowemu Prezesowi- tylko w ten sposób możemy zrobić wiele dobrego dla środowiska Głuchych. Nie mam zamiaru oddzielać się od PZG, bo wielu głuchych jest członkami właśnie PZG. Z pomocą PZG możemy zdobyć jak największą ilość młodych ludzi, którzy byliby członkami PSMG.
Szczerze powiem wam, że to dzięki PZG byłam obozie w Segovii i na kongresie w Madrycie i zdobyłam bardzo cenną wiedzę. Gdyby nie PZG to nie poznałabym świata głuchych w innych krajach, nie miałabym doświadczeń. W Madrycie osobiście rozmawiałam z prezesem Andrzejem Kopciem o sekcji młodzieży i był tym bardzo zainteresowany. Obiecał mi, że chętnie mi pomoże stworzyć sekcję. Widzę, że Prezes jest wspaniałym i otwartym człowiekiem, który myśli o tym, jak poprawić sytuację głuchych w Polsce, aby była lepsza niż w przeszłości. Moim zdaniem ciężko byłoby stworzyć sekcję bez pomocy i wsparcie PZG. Najważniejsze jest to, abyśmy my młodzi rozwijali się i zmienili nasz świat na lepszy. Czy jesteście pewni, że nowy Zarząd PZG napewno przypisze sobie wszystkie zasługi? Proszę udowodnijcie, nie patrząc wstecz, że tak samo zrobi nowy Zarząd. Naprawdę nie można patrzeć w przeszłość. Trzeba mieć wiarę, że będzie lepiej dla PSMG. Musimy patrzeć pozytywnie w przyszłość.

Proszę tu nie krytykować PZG. Umiecie tylko ciągle krytykować i nic nie robicie dla młodych głuchych. Co daje Wam ciągłe krytykowanie? Czy dzięki wiecznym krytykom PSMG rozwinie się? Nie sądzę. Czy życzycie sobie, aby zlikwidować szanse na powstanie PSMG? Naprawdę tak dużo głuchych uwielbia tylko krytykować i nic nie robić z tym, aby było nam Głuchym lepiej. Zamiast przestać krytykować i zabrać się do roboty to wolą dostać wszystko gotowe do ręki, samemu nawet palcem nie kiwnąć.

Tu chodzi o konkurs na logo sekcji, a Wy dyskutujecie o historii PZG. Jeśli macie ochotę analizować PZG i szukać brudów to lepiej piszcie w innym wątku, a nie w tym. Dla mnie jest bez sensu wspominać to, co się działo w historii PZG. Mnie zależy na tym, aby młodzież w Polce miała lepsze życie i mogła się rozwijać.

« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:33:41 wysłana przez molly »

marOOnz

• Głuchy Fryzjer to ja!
  • Moderator
  • Deaf
  • ...sex, drugs & PJM! ^^
« Odpowiedź #7 : 17 Maj 2008, 03:34:39 »
QQQ, brawo! pieknie ujelas!

Byliscie na GMG i poznaliscie nowego prezesa ZG PZG, tak? a pamietacie, co on mowil? ze stara sie poprawic, co chrzanil poprzedni prezes, spokojnie, kochani!

chcialbym zebyscie wspolpracowali z PSMG, a ZG PZG nas pomoze. a na krytyki jest za wczesnie! Za rok czy 2 juz mozecie krytykowac ;D

poza tym szczerze mowiac prywatnie prezes i sekretarz ZG PZG traktowali mnie jak rowny :) to juz jest PLUS!

tylko trzymajcie ten temat, bardzo ladnie prosze! <oczy kota ze shreka2>
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:34:05 wysłana przez molly »
leniwy artysta - normalna rzecz. O pracowitym powiadają ze rzemieślnik

Studio fryzjersko-kosmetyczne "Willa MATRIX" - http://www.willamatrix.pl/
na ul. Malczewskiego 21 w Warszawie - Mokotów
- przystanek "Metro Racławicka" albo "Metro Wierzbno" na Al. Niepodległości,
przystanek Malczewskiego na Puławskiej, pieszo od ulicy ok. 5 min
Tam pracuje Głuchy fryzjer, który używa PJM - czyli ja
jest możliwość zapisania się u mnie SMS'em pod moim nr: 605 910 620

necia

• Oceaniczna
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #8 : 17 Maj 2008, 07:21:58 »
Jeszcze jedno OT.

QQQQ, sprowokowałam tę dyskusję PZG kontra WFDYS, bo chciałam, żeby również inne osoby dowiedziały się jak wygląda sytuacja od środka. Nie wszyscy byli na GMG, nie wszyscy widzieli wypowiedź prezesa PZG, również to się tyczy imprezy w Łodzi, nie wszyscy uwierzyli, że PZG może w końcu coś dobrego zrobić. Trzeba młodzież wyzucić ze stereotypów jakie wyszerzyła w ostatnich latach PZG (chociażby głośna afera o nepotyzmie w oddziałach), wciąż pokutuje mit o paniusiach z kawką za biurkiem, jeszcze dochodzi kwestia SJMu, który propagował (?) PZG, to wszystko ZNIECHĘCA. I młodzi, zwłaszcza Ci z prowincjonalnych miast Polski, nie wierzą, że to wszystko może się zmienić. Warszawa, Kraków, Wrocław pewnie uświadomieni, bo stamtąd pochodzą członkowie PSMG. Wiem, że trzeba ogromnego pokładu czasu, by zacząć urealniać poszczególne akcje, które macie w założeniach i wierzę, że Wam się uda.

QQQQ, ja o Twojej rozmowie z Kopciem w Madrycie nic nie wiedziałam, ale to przemilczę.
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:34:23 wysłana przez molly »

misiapysia

• MP
  • Deaf
« Odpowiedź #9 : 17 Maj 2008, 19:15:39 »
Mam małe pytanko.
Czy ta PSMG jest pod czyimś patronatem? Czy jest jednostką niezależną od żadnej innej organizacji.

Przepraszam konkursowiczów, ale ja się tylko się zapytałam.
A, że odpowiedź była raczej oczywista to opinę niech każdy sobie wyrabia sam (chociaż oczywistą).
Jednak tysiak, to tysiak nie? Lepsze to niż konkursy za zupełną darmoche i do tego zawieszone  :wink:
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:34:40 wysłana przez molly »

Marhia

• Deaf
« Odpowiedź #10 : 17 Maj 2008, 19:39:25 »
Polskiej Sekcji Młodzieży Głuchych myślę, że to fajna sprawa. Chodzi mi głownie o obozy i spotkania, uwielbiam gdzieś jeździć. Nie mam talentu żeby zrobić logo, a szkoda, bo mam to w główce ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:34:58 wysłana przez molly »

Luszka motyluszka ;)

• Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #11 : 18 Maj 2008, 11:47:42 »
Proszę tu nie krytykować PZG. Umiecie tylko ciągle krytykować i nic nie robicie dla młodych głuchych. Co daje Wam ciągłe krytykowanie? Czy dzięki wiecznym krytykom PSMG rozwinie się? Nie sądzę.

To prawda... Też krytykowałam PZG, ale teraz swą uwagę i nadzieję skupię na na PSMG - już sam fakt, że powstała taka organizacja może zapoczątkować wiele pozytywnych przemian w społeczeństwie Głuchych :)
Zatem trza pozytywnie myśleć i nie odstraszać tym pesymizmem chętnych do wzięcia udziału w konkursie na logo ;) hehe
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:35:19 wysłana przez molly »

molly

• Nieaktywna Motylka
  • Deaf
« Odpowiedź #12 : 18 Maj 2008, 15:00:34 »
Bardzo przepraszam że prokowałam swoje post nad temat PZG i PSMG. Jeszcze raz przepraszam za OT.

Pisałam że po imprezie jestem niesmaczona z powodu własnie PZG i Kopęć.
Jak prezes Kopęć mogł chwalić i przypisuje sobie same zasługi za swoje działalność na M&M. Ludzie o ile pamiętam ani słówko nie wspominał o  Raya ani jemu nie podziękował za laptop. Pamiętajcie były dwa laptopy jeden od Raya i jeden od PZG to dlaczego o tym niewspominał? Ani słóweczko nie podziękował i nie wspominał o Raya.  To dla mnie zwykłe cham. KAżdy wie kto zasługa za działalności Miss i Mister , tylko mi tutaj nie piszcie że to zasługa i wspólna PZG. Prędko uwierzę że krasnoludek istnieje niż dzieło PZG. Więcej mi nie chcę pisać, i tak dalej niesmaczona jestem!!!

A jeśli chodzi o GMG to nie wiedziecie co było za kulisem i nie raz było problem z PZG. Sam Kopęc przepraszała kilka razy!!!

Mam cichą nadzieje że nie chrzani w sprawie PSMG, oby ci młodzi nie zostali osmarowani błotem.  Wracajac do temat bardzo się cieszę że powstała ta sekcja. Trzymam kciuki za sekcją. I mam nadzieje że dotrzymają obietnice co nam obiecywali PZG.

« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:35:34 wysłana przez molly »
Umieranie za sławę, ambicja , żądza władzy i autorytetu są jak rany, które się powiększają , jak postępująca choroba, która stopniowo niszczy osobowośc.Trzeba więc w samym sobie zbudowac równowagę życia. Dla siebie. Wszystko inne jest kruche, niepewne, ulotne. Sława i ambicja są jak wrzody. Są chorobami człowieka. Otchłaniami , w których się pogrąża.- Martin Gray

Marhia

• Deaf
« Odpowiedź #13 : 18 Maj 2008, 15:40:49 »
Powiem tak, PZG to wielkie zamieszanie, więc nigdy nic nie wiadomo co się stanie ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2008, 17:35:50 wysłana przez molly »

misiapysia

• MP
  • Deaf
« Odpowiedź #14 : 18 Maj 2008, 20:22:39 »
Bardzo przepraszam że prokowałam swoje post nad temat PZG i PSMG. Jeszcze raz przepraszam za OT.
Molly nie masz za co przepraszać, chyba ktoś inny powinien to zrobić.

Ach jak krótka i wybiórcza jest niektórych pamięć.
Przypomnijmy sobie coś jeszcze raz:

1. KONFERENCJA GMG, na której PZG promował swojego "chrześniaka":
« Odpowiedz #66 : Luty 28, 2008, 09:12:55 »
http://www.deaf.pl/forum_deaf,topic,8130.80.html

2. NIEMY PROTEST: elita PZG pokazała dolną część pleców:
http://www.pzg.lodz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=70

No młodzieży bierzcie przykład ze swojego "ojca chrzestnego".
Ale podobno "pokorne cielę dwie matki ssie".

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #15 : 20 Maj 2008, 17:59:29 »
Po pierwsze:
PZG dawniej i PZG dziś - to nie to samo.
Po drugie:
PZG w Łodzi i ZG PZG - to nie to samo.
Po trzecie:
Mściwość, pamiętliwość, bierność - do niczego nie prowadzą. Twórzmy Sekcję po swojemu, nie oglądajmy się na "rodziciela", nie oglądajmy się na "przeszłość", tylko z błędów wyciągnijmy wnioski i nie powielajmy je.

Do zobaczenia na zebraniu Sekcji Młodzieży x:)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

molly

• Nieaktywna Motylka
  • Deaf
« Odpowiedź #16 : 20 Maj 2008, 18:46:20 »
Olkaa na twoim miejscu byłabym ostrożniejsza z PZG.
Skoro uważasz że w PZG zmienione, to niech nam pokaze swoje czynności a nie puste i cudze słowo.
Pzg muszą nas przekonać i pokazać swoje czyny.

Bede kibicowała PSMG i mam cichą nadzieje, że bedzie samodzielną zarządu działając na rzeczy młodzi Głusi. Czekam na Relacja z zebrani. Żałuję, że nie bede tam i na własne oczy patrzeć na narodziny PSMG.

misiapysia

• MP
  • Deaf
« Odpowiedź #17 : 20 Maj 2008, 19:07:22 »
Oby Wam się udało. Ja też będę trzymała kciuki.

Ale dobrymi chęciami jest PZG wybrukowanie. To tylko czubek góry lodowej.
Wyrafinowana dyplomacja, której mentalność i korzenie sięgają głębokiej komuny oto ukryta część tej góry.
PZG widząc co dzieje się na świecie w Świecie Głuchych. Widząc coraz więcej krytyki zwłascza ze strony coraz to większej ilości ludzi młodych wykształconych, a może również czytając Deaf doszedł do wniosku:
Oj, grunt się pali pod nogami, zaspaliśmy, więc:

- Na działaniła korygujące jest już za późno.
- Wprowadźmy działania zapobiegawcze.
Stwórzmy organizację młodzieżową, której damy poczucie jakiejś swobody, ale która i tak będzie od nas całkowicie zależna. Wykrzyczą się, pobawią, pouczą, może jakieś inicjatywy, np.: promocja PJM-iku (ale nie za dużo, żeby SJM-ik się nie obraził). Oralistyczne szkoły dla dzieci - wara bo klan pedagogiczno-rehabilitacyjny się pogniewa. Implanty - sza! Niech sobie szumią, ale pod naszym okiem. Niech będą takim zaworem bezpieczeństwa.
Ściągajmy pomysły z różnych środowisk, podpatrujmy inicjatywy, bijmy brawo ("w SJM") na GMG. Stwórzmy im "plac zabaw", dajmy zabawki i słuszny kręgosłóp aktywistów. A jak dzieciaki będą chciały opuścić piaskownicę to zabierze "ojciec chrzestny" kieszonkowe i zacznie "oswajać" nowych (oczywiście ze starym kręgosłupem).

Po pierwsze:
PZG dawniej i PZG dziś - to nie to samo.
PZG zawsze, nawet kilka miesięcy temu (no chyba, że to jest zamierzchła przeszłość) kręcił nosem na niezależne inicjatywy i pomysły. Popierał i wspomagał zawsze te pod które mógł się podczepić jako "współinicjator" i wielki patron. Taki monopolista na Głuchych.

Ech, dyplomacja jest wielka i czyni cuda.

Podobnie jest w wielu partiach i związkach. W przeszłości PZPR szkoliła swój aktyw i zamykała młodzieży usta poprzez ZSMP.
Czołowi aktywiści młodzieżówki mieli całkowite poparcie z "góry" oraz pewność funkcji i przywilejów w PZPR jak dojrzeją. Taka "szkoła dla przyszłych pretorianów komunizmu".
I co się okazało po latach?
Nie ma już PZPR, nie ma już ZSMP, ale jest trzon byłych aktywistów. Wprawdzie plują na przeszłość, ale dlaczego to są te same twarze?

Do zobaczenia.

PS
bierność - do niczego nie prowadzą.
Ok i niech w takim poczuciu "ojciec chrzestny" zaśnie wreszcie snem sprawiedliwego.
Ale ten sen nie potrwa długo.
« Ostatnia zmiana: 20 Maj 2008, 19:10:20 wysłana przez misiapysia »

FasOlkaa

• Zaciążona Mamuśka x:)
  • Moderator
  • Deaf
« Odpowiedź #18 : 21 Maj 2008, 12:22:14 »
Powiedziałam, zostawcie temat PZG
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym.

NIE PRZECZYTAŁEŚ/AŚ CAŁOŚCI FAQ TUTAJ? TO NIE ZABIERAJ GŁOSU!

NIKT NIE MA PRAWA MI MóWIć, JAK MAM żYć, BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE!

misiapysia

• MP
  • Deaf
Odp: Konkurs! LOGO!- wĿtek wydzielony
« Odpowiedź #19 : 21 Maj 2008, 18:27:48 »
Powiedzia??am, zostawcie temat PZG

Ok, ja już nie będę wspominała...

Olkaa, ufam Ci i na prawdę chciałabym wierzyć, że będziecie niezależni.
A jeżeli tak to ciągnijcie kasę od yyyyy... XXX (nie wspomniałam, prawda? :wink:) ile tylko wlezie na realizacje celów PSMG.

Powodzenia!
« Ostatnia zmiana: 21 Maj 2008, 18:29:44 wysłana przez misiapysia »

v2 panele podłogowe | kuchnie | kuchnia śląska | aranżacje | Opieka nad grobami w Namysłowie | Skuteczne pozycjonowanie | Otwarcie Forum Młodzieżowego | Avatar | Nowe Forum Młodzieżowe | LIPION MEDIA Group s.c. | Biuro matrymonialne Agentur-2life | Plotersky - Technika Reklamowa | rzeczy zgubione, rzeczy znalezione | Agencja Reklamy WRMG | NotensatzJezyk migowy | Klimatyzacja Pozna | Klimatyzacja Poznan | Science Top Business, Shopping, Health Commerce, Science Shopping , Best Business, Health Top Recreation , The Health All Sciences, Free Recreation, Top Shopping Freedom Recreation, Business kurtyna | kurtyny | klimatyzator | klimatyzatory | Klimatyzacja | Myjki | Linki Deaf markizy gliwice hotele kraków Frezowanie CNC wyposażenie hoteli szkoła tańca Warszawa